Savarsin :: Biserica Sf. Arhangheli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Arhangheli
Săvârșin
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Săvârșin
Comună:Săvârșin
Județ:Arad
Adresa:strada Alba Iulia nr. 423
Cod poștal:317270
Telefon :0755... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiaaradului.ro/organizare/protopopiate/protopopiatul-lipova, www.episcopiaaradului.ro, blogdeSavarsin.wordpress.com, www.cjArad.ro, www.prefecturaArad.ro
Preot:Mădăluță Dorin Călin
Hram:Sf. Arh. Mihail si Gavriil
Detalii:In cimitirul satului exista la anul 1755 o biserica de lemn care avea hramul "Bunavestire", pentru care, la 24 mai 1768, credinciosii primesc aprobarea pentru a fi reparata. In anul 1855 intalnim o alta biserica de lemn cu hramul "Sfintii Arhangheli" vanduta in jurul anului 1900 satului Temesesti. In anul 1899 a fost construita actuala biserica de zid cu hramul "Sfintii Arhangheli" sfintita la 8 noiembrie 1899 de catre episcopul Iosif Ioan Goldis.
Știri despre biserică:

»  Regina Ana a fost pomenită la doi ani de la trecerea în veșnicie (2018-07-29)

 Închide 

Regina Ana a fost pomenită la doi ani de la trecerea în veșnicie

[2018-07-29]
de Iulian Dumitrașcu

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, au oficiat sâmbătă o slujbă de pomenire pentru Regina Ana, la doi ani de la trecerea în veșnicie.
Slujba a fost oficiată în biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Săvârșin, Protopopiatul Lipova, în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, și a Principelui Radu.
Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a evocat personalitatea Majestății Sale Regina Ana a României, exemplul său de dăruire, mai ales în cel de-al doilea Război Mondial și a evidențiat legăturile pe care le-a avut cu Aradul prin reședința de la Săvârșin, precum și vizitele efectuate în cadrul Eparhiei arădene, mai ales în preajma marilor sărbători creștine.
Regina Ana a încetat din viață în ziua de 1 august 2016, în Elveția, la vârsta de 92 de ani. Trupul neînsuflețit a fost adus în țară în data de 9 august 2016, pe Aeroportul Otopeni, iar apoi dus la Castelul Peleș și la Palatul Regal din Capitală.
Slujba de înmormântare a Reginei Ana a avut loc în 13 august 2016, în noua Necropolă Regală de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 774, Ultimul acces: 2020-10-01 03:54:18

»  Principesa Moștenitoare Margareta prezentă la Săvârșin. Arhiepiscopul Timotei al Aradului a comemorat eroii de la Mărășești (2017-08-07)

 Închide 

Principesa Moștenitoare Margareta prezentă la Săvârșin. Arhiepiscopul Timotei al Aradului a comemorat eroii de la Mărășești

[2017-08-07]
de Aurelian Iftimiu

Principesa Moștenitoare Margareta a participat la o slujbă de pomenire la Săvârșin
Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au participat duminică la Sfânta Liturghie și la slujba de pomenire a eroilor români de la Mărășești, oficiate de Arhiepiscopul Timotei al Aradului în Parohia Sfinții Arhangheli din Săvârșin.
La slujbă au participat câteva zeci de localnici, dar și persoane venite de la zeci de kilometri depărtare special pentru comemorarea ostașilor căzuți pe câmpurile de luptă în timpul primului război mondial. Cu această ocazie, s-au ridicat rugăciuni pentru Regele Ferdinand Întregitorul, pentru Regina Maria, „Mama Răniților”, și pentru memoria Reginei Ana, trecută la cele veșnice în cursul anului 2016.
Înaltpreasfințitul Părinte Timotei s-a adresat celor prezenți spunând că frământările lumii trebuie să ducă la pace și unitate. Bătălia de la Mărășești reprezintă un avertisment pentru omenire de a-și înnoi mereu eforturile pentru progres și pace. Arhiepiscopul Aradului a amintit unele personalități reprezentative din timpul primului război mondial exprimându-și încredințarea că eroii se vor muta în lumina cea veșnică, pilduitoare pentru idealurile umanității. Au fost oferiți ca exemple de curaj generalul Eremia Grigorescu, căpitanul Grigore Ignat și sublocotenentul Ecaterina Teodoroiu.
Marea bătălie de la Mărășești a început în ziua de 6 august 1917, de Sărbătoarea Schimbării la Față a Domnului, și este considerată astăzi cea mai importantă acțiune militară românească din timpul Primului Război Mondial.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 949, Ultimul acces: 2020-10-01 03:54:18

»  Arhiepiscopia Aradului | IPS Timotei a sfințit catapeteasma Bisericii din Săvârșin (2017-07-10)

 Închide 

Arhiepiscopia Aradului | IPS Timotei a sfințit catapeteasma Bisericii din Săvârșin

[2017-07-10]
de Gheorghe Anghel

IPS Timotei prezent în Parohia Căprioara
Arhiepiscopul Aradului a efectuat duminica aceasta o vizită pastorală în Protopopiatul Lipova. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a sfințit catapeteasma bisericii Parohiei Căprioara, com. Săvârșin, apoi a oficiat Sfânta Liturghie, informează protos. Iustin Popovici, Consilier Mass Media al Eparhiei.
Cuvântul de învățătură al Chiriarhului a fost intitulat ,,Îndreptare și mântuire”. Ierarhul a vorbit despre jertfa răscumpărătoare a Mântuitorului, eliberarea de sub robia răului și trecerea credinciosului sub oblăduirea lui Dumnezeu. Omul trebuie să se ostenească în cele duhovnicești spre înălțarea sufletului a cărui valoare este neprețuită, a subliniat Ierarhul.
La finalul Sfintei Liturghii, IPS Timotei i-a oferit preotului paroh Laurențiu Suba distincția de iconom stavrofor, în semn de apreciere pentru realizările din timpul celor 12 ani de slujire în Parohia Căprioara și Filia Valea Mare.
Părintele paroh a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru tot ceea ce a realizat, Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru toată aprecierea și încrederea acordată, autorităților locale și funcționarilor Primăriei Săvârșin, preoților și tuturor credincioșilor care au luat parte la acest eveniment din viața parohiei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 918, Ultimul acces: 2020-10-01 03:54:18

»  Pomenirea Reginei Ana la Săvârșin, jud.Arad (2016-08-08)

 Închide 

Pomenirea Reginei Ana la Săvârșin, jud.Arad

[2016-08-08]
de Andrei Pau

image16
Duminică, 07 august 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în prezența Altețelor Lor Regale Principesa Margareta și Principele Radu, a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Săvârșin, Protopopiatul Lipova, cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Aradului.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul parohiei condus de tânărul Flavius Mihoață.
În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre purtarea de grijă pe care cei tari în credință trebuie să o aibă față de cei mai slabi. Totodată, ierarhul a menționat că este necesară râvna căutării luminii credinței spre o mărturisire adevărată a acesteia prin fapte bune, mai ales a întrajutorării prin Biserică.
La final, Arhiepiscopul Aradului a săvârșit o slujbă de pomenire a Majestății Sale Regina Ana, la împlinirea a șapte zile de la trecerea sa la cele veșnice. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de omagiere, referindu-se la mesajul de condoleanțe transmis de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pentru întreaga Familie Regală, în numele Sfântului Sinod, al clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1268, Ultimul acces: 2020-10-01 03:54:18

»  Slujire arhierească la Săvârșin, Arad (2015-12-28)

 Închide 

Slujire arhierească la Săvârșin, Arad

[2015-12-28]
În Duminica după Nașterea Domnului și totodată ziua de prăznuire a Sfântului Arhidiacon Ștefan, 27 decembrie 2015, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în Biserica Ortodoxă cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din Parohia Săvârșin, în prezența Altețele Lor Regale: Principesa moștenitoare Margareta, Principesa Maria și Principele Radu al României și a numeroși credincioși din localitate și din localitățile învecinate. Pe lângă cei amintiți, alături de înalții oaspeți au fost prezenți la Sfânta Liturghie oficialitățile locale ale comunei Săvârșin, domnul primar Ioan Vodicean și viceprimarul Ioan Marc împreună cu doamna Alexandra-Patricia Braica, ministru secretar de stat în Ministerul Muncii, a precizat Protos. Iustin Popovici.
Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a fost întâmpinat la orele dimineții de părintele paroh Călin Mădăluță împreună cu corul de tineri al parohiei și mulțime de credincioși din parohie.
Cuvântul de învățătură al Înaltpreasfinției Sale a fost pus sub titlul „Sublimul jertfei” (pe baza citirilor scripturistice ale sărbătorii: Matei 2; Gal. 1; Matei 21 și Fp. Ap. 7), știut fiind că orice lucrare mare cere sacrificii, venirea în lume a Mântuitorului, prin faptul că se numără între evenimentele însemnate ale istoriei, a răspuns aceleiași cerințe. Duminica de astăzi amintește evenimente ilustrative în acest sens ca și uciderea pruncilor din Betleem în presupunerea de către făptași că Mesia s-ar afla între ei și astfel l-ar pierde, apoi martiriul Sfântului Ștefan, apostol, misionar, mărturisitor și a întemeierii preoției Noului Testament prin faptul de a fi primul între diaconi, totodată și primul mucenic creștin; de asemenea, mărturisirea Sfântului Apostol Pavel privitoare la viața sa, ca și cea a altora dintre cei din apropierea Mântuitorului, cinstiți în această zi. Șirul tuturor se continuă în istoria bisericească, totodată și în cea universală, ca și în cea a Bisericii și țării noastre, subliniind sfinții români, pilde în păstrarea credinței și a întregului tezaur din strămoși.
În încheierea cuvântului de învățătură, în aceiași linie, ca pildă, Chiriarhul a apreciat interesul Familiei regale, în frunte cu Majestatea Sa Regele Mihai și Regina Ana, pentru păstrarea și cultivarea întregului tezaur tradițional în această parte a țării.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul „Anghelos” al parohiei care a primit binecuvântarea Chiriarhului în urmă cu trei ani, dirijat fiind de tânărul teolog Flavius Mihoață. La momentul Chinonicului corul a susținut un mic recital de colinde tradiționale românești și locale.
Înainte de finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a acordat preotului paroh Călin Mădăluță distincția de iconom.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1492, Ultimul acces: 2020-10-01 03:54:18


Nr. vizualizări:2509
Data ultimei vizualizări:2020-10-01 03:54:18
Data actualizare:2016-11-29 13:47:56
Data încărcării:2005-08-31 12:26:50
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:13
Fotografi:Nelu_Pozaru: 9, EpiscopiaAradului.ro: 4

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2014-07-14
Contor: 104

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2012-06-25
Contor: 21

Vedere din față
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2014-07-13
Contor: 18

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2012-06-25
Contor: 20

Vedere din lateral
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2016-11-29
Contor: 3

Vedere din latera
Foto: EpiscopiaAradului.ro

Data: 2014-07-14
Contor: 14

Vedere din lateraș
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2012-06-25
Contor: 8

Vedere din lateral
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2014-07-14
Contor: 8

Vedere din lateral
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2012-06-25
Contor: 15

Vedere din lateral
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2012-06-25
Contor: 13

În lungul străzii
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2016-11-29
Contor: 5

Iconostas
Foto: EpiscopiaAradului.ro

Data: 2016-11-29
Contor: 9

Pisanie
Foto: EpiscopiaAradului.ro

Data: 2016-11-29
Contor: 13

Preot
Foto: EpiscopiaAradului.ro