Celebrarile din comemorarea liturgica a Sf. Rita intr-o forma cu totul noua - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Celebrările din comemorarea liturgică a Sf. Rita într-o formă cu totul nouă

[2020-05-20]
Sf. Rita
Localitatea italiană Cascia, din regiunea Umbria, se pregătește să o sărbătorească pe Sfânta Rita într-un mod cu totul nou, în conformitate cu măsurile restrictive impuse în urma pandemiei de Covid-19. Călugărițele augustiniene din mănăstirea în care a trăit binecunoscuta sfântă a cazurilor imposibile au organizat inițiativa #MaratonaFestaSantaRita, care va permite tuturor credincioșilor devotați Sfintei Rita să urmărească, prin intermediul transmisiunilor online, celebrările din 22 mai, zi în care sfânta este comemorată liturgic.

Astfel, pe 22 mai, mănăstirea Sfânta Rita din Cascia va oferi credincioșilor o transmisie internațională de 8 ore, în direct, începând cu ora locală 10, simultan pe Facebook, YouTube și pe site-ul www.SantaRitaDaCascia.org. Potrivit normelor în vigoare, accesul în Bazilica din Cascia va fi permis doar unui număr limitat de credincioși. „Mijloacele virtuale de comunicare ne permit să ajungem la întreaga familie de credincioși devotați Sfintei Rita, să ne simțim din nou apropiați și uniți chiar și în acest an”, a spus superioara mănăstirii, călugărița Maria Rosa Bernardinis, convinsă că și acest mod de a participa la celebrări va îngădui simțirea intensă a prezenței Sfintei Rita cu noi și printre noi.
Celebrările care marchează comemorarea liturgică a Sfintei Rita din Cascia încep la 20 mai, cu o Sfântă Liturghie dedicată femeilor care au primit în acest an premiul „Sfânta Rita”, distincție instituită în anul 1988, pentru a arăta că și astăzi sunt femei care – asemenea Sfintei din Cascia – trăiesc iertarea, pacea, solidaritatea și jertfirea de sine, premierea având loc la ora 17. La 21 mai, în ajunul sărbătorii, are loc celebrarea euharistică solemnă, cu participarea familiei călugărilor și călugărițelor din Ordinul Sfântului Augustin, Sfânta Liturghie fiind prezidată de părintele Alejandro Moral Antón, prior general al Ordinului Sfântului Augustin. Cu începere de la ora locală 18, are loc celebrarea Vesperelor, fiind comemorat de asemenea tranzitul (moartea) Sfintei Rita.
Programul celebrărilor din 22 mai cuprinde Sfânta Liturghie solemnă, cu începere de la ora 10.30, prezidată de Mons. Renato Boccardo, Arhiepiscop de Spoleto-Norcia. Succesiv, vor fi binecuvântați trandafirii, simbolul prin excelență al Sfintei Rita care, în ciuda „spinilor” vieții a știut să răspândească parfumul lui Cristos. Cinci trandafiri – număr ce corespunde celor cinci continente – vor fi trimiși Papei Francisc, în calitate de custode al poporului creștin din lume. La ora 12 va fi recitată suplica către Sfânta Rita, iar după-amiază, cu începere de la ora 17 va fi celebrată o Sfântă Liturghie pentru binefăcătorii sanctuarului Sfânta Rita, prezidată de pr. Bernardino Pinciaroli, rectorul Bazilicii. (Anca Mărtinaș pentru Vatican News România)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 15, Ultimul acces: 2020-05-30 10:18:07