27 Iunie | Ziua Internationala a Intreprinderilor Mici si Mijlocii. Asigura 70% din locurile de munca in lume - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

27 Iunie | Ziua Internațională a Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Asigură 70% din locurile de muncă în lume

[2020-06-27]
de Ștefana Totorcea

Organizația Națiunilor Unite a stabilit în 2017 Ziua Internațională a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, pentru a sublinia importanța crucială a acestora la economia lumii și subzistența familiilor.
Conform datelor ONU, acestea reprezintă peste 90% din totalul firmelor din lume și oferă 60-70% din totalul locurilor de muncă la nivel global. Acestea contribuie cu aproximativ 50% din Produsul Intern Brut (PIB) al țărilor.
Cu toate acestea, principala problemă a acestora este accesul la finanțare. ONU recomandă politici financiare prietenoase pentru microintreprinderi și facilitarea accesului lor și la diverse piețe de desfacere a produselor lor.
Ediția din 2020 a Zilei Internaționale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii se desfășoară sub semnul efectelor economice ale măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.
ONU atrage atenția că aceste întreprinderi sunt cele mai afectate și au nevoie de măsuri de sprijin la nivel național.
Un sondaj online efectuat de Consiliul Județean Mureș în rândul agenților economici pentru evaluarea impactului pandemiei de coronavirus asupra mediului de afaceri confirma, la 24 iunie, acest fapt: 95% din microintreprinderi au declarat că au fost afectate, 80% dintre ele confruntându-se cu o scădere a cererii pentru produsele și serviciile lor.
Pentru a sprijini aceste mici companii, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) a deschis programul IMM Invest România.
Programul oferă finanțări pentru care statul asigură până la 90% din valoarea creditului, dobânda creditelor este subvenționată integral de stat cel puțin până la final de an, comisionul legat de garanția statului și cel de rambursare anticipată sunt zero, iar perioada de acordare a garanției este de până la 72 de luni.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 39, Ultimul acces: 2020-07-08 05:21:54