Voluntari bucuresteni au curatat digul Lacul Morii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

>
eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Voluntari bucureșteni au curățat digul Lacul Morii

[2020-06-28]
de Ștefana Totorcea

Voluntarii de la Comunitatea Pădurea București, Go4Fun România și Salvați Lacul Morii au smuls ambrozia, plantă alergenă, și au strâns selectiv deșeurile de pe digul Lacul Morii din Capitală. Acțiunea de ecologizare s-a desfășurat în două sâmbete consecutive: 20 și 27 iunie.
„Am continuat acțiunea de curățenie în Sectorul 6, zona Dig Lacul Morii. A fost mult de lucru, mai mult decât ne-am așteptat. După mai bine de 4 ore de muncă, cei aproximativ 50 de voluntari au colectat selectiv peste 100 de saci cu deșeuri”, au scris organizatorii pe Facebook.
Aceștia au adăugat că apreciază demersurile autorităților locale, cărora le-au solicitat să permanentizeze acțiunile de salubrizare și să amenajeze zona cu toalete ecologice, coșuri de gunoi, iluminat public și balustrade pentru poduri.
Treptat, orașul revendică malul lacului pentru recreere și puțin aer proaspăt. Acțiunea voluntarilor este un exemplu de bună practică și inițiativă care va determina și autoritățile să creeze proiecte de succes.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 39, Ultimul acces: 2020-07-08 09:41:56