Anunturi din Dieceza de Timisoara - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Anunțuri din Dieceza de Timișoara

[2020-10-06]
Dieceza de Timișoara
1. Concerte în cadrul TimOrgelFest
În cadrul Festivalului Internațional de Muzică de Orgă TimOrgelFest în următoarele biserici romano-catolice din Timișoara vor avea loc concerte de orgă:
8 octombrie / ora 20.00 / biserica parohială romano-catolică Timișoara II – Fabric, Millennium – Recital de orgă și trompetă, soliști: Cristina Struța și Sergiu Cârstea (România)
13 octombrie / ora 20.00 / biserica romano-catolică Timișoara II – Fabric, Millennium – Recital de orgă, solist Daniel Zaretsky (Rusia)
15 octombrie / ora 20.00 / biserica romano-catolică Timișoara II – Fabric, Millennium – Recital de orgă, solist Dalibor Miklavèiè (Slovenia)
17 octombrie / ora 20.00 / biserica romano-catolică Timișoara II – Fabric, Millennium – Recital de orgă și voce, soliști: Franz Metz și Wilfried Michl (Germania)
18 octombrie / ora 20.00 / biserica romano-catolică Timișoara II – Fabric, Millennium – Recital de orgă, solist Jean-Baptiste Robin (Franța)
20 octombrie / ora 20.00 / biserica romano-catolică Timișoara III – Elisabetin – Recital de orgă și voce, soliști: Felician Roșca și Nina Laubenthal (România / Germania).
2. Sf. Liturghie pentru credincioșii de limbă maghiară la Maria Radna
În data de 8 octombrie 2020 la Bazilica din Maria Radna va avea loc o Sf. Liturghie cu participarea credincioșilor de limbă maghiară din Dieceza de Timișoara și împrejurimi. Liturghia solemnă va fi celebrată începând cu ora 11.00 de către Excelența Sa Iosif Csaba Pál, Episcop diecezan, predica fiind rostită de pr. Árpád Király, arhidiacon al Arhidiaconatului de Mureș, paroh de Arad-Șega. Respectând normele în vigoare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, în biserica de pelerinaj vor avea acces doar 70 de persoane, restul credincioșilor putând participa la Sfânta Liturghie în aer liber, din curtea mănăstirii sau din fața bazilicii.
3. Sf. Liturghii în cadrul celei de-a 30-a ediții a Zilelor Decadei Culturii Germane în Banatul Montan (Deutsche Kulturdekade im Banater Bergland)
– Zilele Decadei Culturii Germane în Banatul Montan, care se desfășoară deja de 30 de ani în jud. Caraș-Severin, vor fi marcate pe plan spiritual, în debutul lor, printr-o Sf. Liturghie celebrată vineri, 9 octombrie 2020, la ora 16.00 în biserica parohial㠄Imaculata Concepțiune” din Caransebeș de către Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan de Timișoara.
– Tot în cadrul acestei manifestări sâmbătă, 10 octombrie a.c. la ora 15.00 se va celebra o Sfântă Liturghie în cinstea Sfintei Fecioare Maria în biserica de pelerinaj din Maria Ciclova.
– Duminică, 11 octombrie 2020, la ora 10.30 va fi celebrată Sf. Liturghie în biserica Sfintei Fecioare Maria Zăpezii din Reșița, pentru sufletele celor răposați, deportați începând din 1945 la muncă forțată în URSS. La ora 11.40 vor fi rostite rugăciuni în fața monumentului din parcul „Cărășana”, în memoria victimelor deportării, la 25 de ani de la ridicarea acestui monument.
– Sâmbătă, 17 octombrie 2020, la ora 10.30, în cadrul Zilelor Decadei Culturii Germane din Banatul Montan, va fi celebrată Sf. Liturghie solemnă de hram în biserica Sf. Tereza de Avila din Gărâna, moment urmat de ridicarea pomului tradițional de hram în centrul satului.
4. Curs de formare a laicilor
Cursurile de formare a laicilor, începute între 21-22 februarie, continuă în cursul acestui an. La curs au participat peste 100 de persoane din diferite parohii din Dieceză. Scopul acestei instruiri este de a învăța cum să fim ucenici ai lui Isus. Acest curs este destinat creștinilor laici, adulți, care doresc să crească în credință și vor să slujească în secolul în care trăiesc. Următorul curs va avea loc în data de 9 octombrie a.c., începând cu ora 18.00 prin intermediul internetului, în cadrul căruia vor avea loc ateliere pentru grupurile mici cu tema: Lectio Divina.
5. Hramuri în Dieceza de Timișoara:
– Duminică, 11 octombrie 2020 se va sărbători hramul bisericii parohiale din Timișoara-Fabric („Millennium”), consacrată pe 13 octombrie 1901, la Solemnitatea „Sf. Maria, Patroana Ungariei”. Cu această ocazie, la invitația pr. paroh Daniel Dumitru, Sf. Liturghii de la ora 10.00 (în limba română), respectiv ora 11.30 (în limba maghiară) vor fi celebrate de către p. Gál Márton SDS, capelan la parohia romano-catolică din Timișoara III Elisabetin.
– Joi, 15 octombrie 2020, cu ocazia Sărbătorii „Sf. Tereza de Avila” se sărbătorește hramul bisericii romano-catolice din Sânnicolau Mare. Răspunzând invitației adresate de către pr. Attila Andó, paroh al parohiei romano-catolice locale, Sfânta Liturghie începând cu ora 16.00 va fi oficiată de către pr. Petru Velciov, paroh de Dudeștii Vechi.
– Comunitatea romano-catolică din Urseni, filială a parohiei romano-catolice din Timișoara II. Fabric sărbătorește sâmbătă, 17 octombrie 2020 hramul bisericii „Sf. Vendelin”. Sfânta Liturghie va fi celebrată la ora 15.30.
6. Programe pentru tineri
Conform programului elaborat de către Centrul Diecezan de Tineret, în data de 15 octombrie a.c. tinerii și studenții din parohiile timișorene sunt invitați să participe la o Adorație Euharistică care va începe la ora 20.00 în biserica parohială din Timișoara IV Iosefin. Pentru studenții de limba română marți, 13 octombrie 2020 între orele 20.00 și 21.00 va avea loc o Adorație Euharistică. Locul desfășurării: str. 1 Decembrie nr. 1, Timișoara III Elisabetin.
7. Concert de pian la Reșița
Biserica Preasfânta Treime din Reșița-Govândari va găzdui duminică, 18 octombrie a.c. începând cu ora 18.00 un concert de pian susținut de Mihály Cristea. În program figurează piese muzicale din creația compozitorilor Ludwig van Beethoven, Frédéric Chopin și Franz Liszt.
8. Întâlnire cu preoții
Luni 12 octombrie a.c. începând cu ora 10.00 Excelența Sa Iosif Csaba Pál, Episcop diecezan de Timișoara se va întâlni pe platforma aplicatiei ZOOM cu preoții Diecezei de Timișoara care au împlinit vârsta de 65 de ani.
9. Curs biblic în Mănăstirea Salvatoriană
În zilele de 17 octombrie, 7 noiembrie și 12 decembrie 2020, respectiv 16 ianuarie, 13 februarie și 13 martie 2021 Mănăstirea Salvatoriană din Timișoara-Elisabetin va găzdui un curs biblic. Tema tuturor întâlnirilor va fi Apocalipsa lui Ioan, referen fiind dr. Imogen Tietze. Programul fiecărei zile va începe la ora 10.00 și se va termina la ora 16.00, cu masa de prânz inclusă. Taxa de participare este 30,-RON pentru fiecare întâlnire. Cei interesați se pot înscrie la adresa de e-mail: bildungsreferat@salvatorianer.at și salvatorieni@gmail.com, la nr. de telefon: 0040 723 523369 sau în oficiul parohial din Timișoara III Elisabetin.
10. Duminica Misiunilor
Ziua Mondială a Misiunilor a fost instituită în anul 1926 de către Papa Pius al XI-lea la cererea Consiliului Superior ale Operelor Pontificale Misionare pentru a fi celebrată în întreaga lume catolică, iar Sf. Papa Ioan Paul al II-lea a fixat această zi în cea de-a treia duminică din luna octombrie. Astfel Biserica catolică marchează Ziua misiunilor în acest an în data de 18 octombrie, când în bisericile de pe teritoriul Diecezei de Timișoara se roagă special pentru misiuni și misionari, respectiv colecta din această zi va fi oferită misiunilor.
11. Concert AVE MARIA la Maria Radna
Duminică, 18 octombrie 2020 de la ora 17.00 în Bazilica din Maria Radna va avea loc concertul AVE MARIA susținut de organistul Franz Metz împreună cu Wilfried Michl (bariton) și Cristian Ardelean (bas). În program figurează piese compuse pentru orgă din creația compozitorilor Georg Friedrich Händel, Liszt Ferenc, Charles Gounod, respectiv lucrări AVE MARIA ale compozitorilor din Banat. În cadrul concertului va avea loc lansarea unui CD care conține 21 de piese muzicale ai compozitorilor bănățeni.
Birou de presă al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara
(Sipos Enikő, referent de presă al Episcopiei)
Tel. 0256/221115, e-mail: mediatm@gerhardus.ro

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 18, Ultimul acces: 2020-10-29 18:28:46