Purtarea mastilor e obligatorie in aer liber in Vatican - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Purtarea măștilor e obligatorie în aer liber în Vatican

[2020-10-07]
Masca pentru față va trebui purtată în aer liber pe teritoriul statului Vatican pentru a preveni răspândirea coronavirusului, a anunțat marți un oficial al Vaticanului. Într-o scrisoare din 6 octombrie adresată șefilor departamentelor Vaticanului, Episcopul Fernando Vérgez, secretar general al guvernatorului statului Vatican, a spus că măștile trebuie purtate „în aer liber și în toate locurile de muncă unde distanța nu poate fi întotdeauna garantată”. Vérgez a adăugat că noile reguli se aplică și proprietăților extrateritoriale din Roma, care se află în afara orașului Vatican. „În toate mediile, această măsură trebuie respectată în mod constant”, a scris el, recomandând cu tărie să se respecte și celelalte măsuri de restricționare a virusului.

Decizia vine în contextul introducerii unei noi ordonanțe în regiunea Lazio, care include Roma, ce face obligatorii măștile pentru față în aer liber, începând cu 3 octombrie, cu amenzi de circa 500 de dolari pentru cei care nu se conformează. Măsura se aplică 24 de ore pe zi, cu excepția la copiii cu vârsta sub șase ani, la persoanele cu dizabilități și la cei care fac exerciții fizice. La data de 5 octombrie erau 8.142 persoane infectate cu Covid-19 în Lazio, regiune care are și cel mai mare număr de pacienți la terapie intensivă din toate regiunile din Italia. Se așteaptă ca noile reguli să fie extinse în toată Italia începând cu 7 octombrie.
Papa Francisc a fost fotografiat pentru prima dată având fața acoperită cu o mască la audiența generală din 9 septembrie, atunci când a ajuns la locul de desfășurare. Alți oficiali ai Vaticanului, precum Cardinalul Pietro Parolin și Cardinalul Peter Turkson, au fost fotografiați purtând frecvent măști. Duminică, Episcopul Giovanni D’Alise de Caserta, din sudul Italiei, a devenit cel mai recent Episcop catolic decedat datorită Covid-19. Se crede că cel puțin alți 13 Episcopi au murit din cauza coronavirusului, care a ucis peste un milion de oameni din întreaga lume. Printre aceștia se numără Arhiepiscopul Oscar Cruz, fostul președinte al Conferinței Episcopale din Filipine, Episcopul brazilian Henrique Soares da Costa și Episcopul englez Vincent Malone. Mons. D’Alise, în vârstă de 72 de ani, a murit pe 4 octombrie, la câteva zile după ce a fost internat în spital după ce a contractat coronavirusul. Cardinalul Gualtiero Bassetti, președintele Conferinței Episcopilor Italieni, și-a prezentat condoleanțele în aceeași zi. „Îmi exprim, în numele episcopatului italian, apropierea mea de Biserica din Caserta în acest moment de durere pentru moartea Episcopului Giovanni”, a spus el.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 63, Ultimul acces: 2020-10-29 22:48:28