Sa-L lasam pe Hristos sa ne arate cum vede El lumea: Mitropolitul Iosif la inceputul postului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Să-L lăsăm pe Hristos să ne arate cum vede El lumea: Mitropolitul Iosif la începutul postului

[2020-11-19]
de Iulian Dumitrașcu

„Să-L lăsăm pe Hristos să ne arate cum vede El lumea, cum Îl vede pe aproapele nostru și pe fiecare dintre noi și să-L lăsăm să privească El prin ochii noștri”, îndeamnă Mitropolitul Iosif în mesajul transmis la începutul Postului Nașterii Domnului.
Ierarhul încurajează ca efortul din timpul perioadei de postire să nu fie numai unul alimentar, ci să activeze toate simțurile.
„Să ne rupem de tot ce eram înainte, pentru a deveni mai conștienți de întâlnirea noastră cu Hristos, mai conștienți de viața noastră, de ceea ce așteaptă Hristos de la noi”.
Mitropolitul Ortodox Român al Europei Centrale și Meridionale menționează un lucru „de căpătâi” în post: „Să ne obișnuim să tăcem mai mult în zilele acestea, să tăcem acasă la noi, să nu ne încărcăm cu toate informațiile, să nu căutăm să aflăm cât mai multe lucruri”.
„Este bine să nu transmitem mai departe de la unul la altul vorbele rele, cuvântul distrugător. Ceea ce am auzit în dreapta, spun în stânga. Sau ce mi se pare mie drept sau adevărat o spun fără să verific mai înainte adevărul spuselor”, explică Mitropolitul Iosif.
„Cât încă viața noastră mai ține, să ne străduim să facem cum a făcut și face Hristos pentru noi, nu numai până la sfârșitul vieții noastre, ci până la sfârșitul vremurilor”, afirmă Înaltpreasfinția Sa.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 17, Ultimul acces: 2020-11-28 12:19:52