Arhiepiscopul de Canterbury catre tinerii de la Taize - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopul de Canterbury către tinerii de la Taize

[2007-12-29]
De vineri, 28 decembrie 2007, și până marți, 1 ianuarie 2008, la Geneva, Elveția, are loc a XX-a Întâlnire Ecumenică a Tinerilor organizată de Comunitatea de la Taize. Pe situl Taize.fr au apărut în română diverse mesaje transmise întâlnirii. Mesajul Papei Benedict a fost amintit într-o știre Catholica.ro din 11 decembrie. Redăm în continuare mesajul Arhiepiscopului Rowan Williams de Canterbury, liderul Comuniunii Anglicane.
Dragă frate Alois și prieteni ai Comunității din Taize, dragi frați și surori întru Cristos: Acum câțiva ani, am dat peste aceste cuvinte ale tinerei intelectuale evreice, Etty Hillesum, ucisă la Auschwitz în 1943, la vârsta de douăzeci și șapte de ani. Pe când se confrunta cu posibilitatea deportării și a morții, ea scria că simțea că rolul ei era de a 'mărturisi că Dumnezeu trăia' în circumstanțele teribile care o înconjurau. Ea trebuia să trăiască într-un mod prin care să convingă oamenii că Dumnezeu era real, chiar și în mediul plin de oroare și nebunie din epoca nazistă. Aceste cuvinte mă urmăresc în continuare, deoarece ele ne oferă una dintre cele mai autentice și exigente definiții ale credinței în epoca modernă. A avea credință înseamnă a vrea să trăiești astfel încât să arăți că Dumnezeu este viu. Iar aceasta înseamnă a trăi astfel încât să arăți că există mai multe posibilități decât cele pe care lumea le recunoaște: posibilitatea iertării, posibilitatea reconcilierii, a speranței, posibilitatea uitării sinelui și de a te lăsa absorbit de nevoile celuilalt...
Perioada Crăciunului ne aduce aminte că Dumnezeu a creat o posibilitate complet nouă prin venirea lui Isus pe pământ: posibilitatea ca oamenii să trăiască atât de intens intimitatea cu Dumnezeu prin prietenia lor cu Isus, încât să ajungă să împartă câte ceva din propria libertate. Când vă întâlniți și vă rugați și vorbiți, fie ca posibilitățile vieților voastre să se deschidă deplin astfel încât să începeți să vedeți cum, chiar și în circumstanțele cele mai obișnuite, să puteți să trăiți astfel încât să arătați că Dumnezeu este viu și că lumea este cu mult mai mult decât ne-am putea imagina. Vă doresc fericire și binecuvântare atunci când veți sărbători împreună reînnoirea speranței și a permanenței vieții lui Dumnezeu în mijlocul nostru.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 611, Ultimul acces: 2020-05-30 13:24:16