Mons. Ciungan a trecut la Domnul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mons. Ciungan a trecut la Domnul

[2007-12-30]
Preasfințitul Mihai Frățilă și preoții Vicariatului de București al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, anunță trecerea la veșnicie a celui care a fost ales mărturisitor al credinței și vrednic apostol al Domnului, Mons. Augustin Ciungan (1911-2007), prelat papal, Vicar emerit al Bucureștilor, aflăm de pe BRU.ro. Slujba înmormântării va avea loc la Capela Sfânta Ana a Cimitirului Bellu (Catolic) la orele 11, mâine, 31 decembrie 2007. La orele 9 se va celebra Sfânta Liturghie.
Părintele Ciungan și-a luat doctoratul la Roma, unde a și fost hirotonit preot în 1934. A îndeplinit funcția de Vicar general de București și Vechiul Regat atât în ultimii ani de clandestinitate ai Bisericii Române Unita cu Roma, Greco-Catolică, cât și în anii de după reintrarea acesteia în legalitate. În anul 2004 a primit din partea Papei Ioan Paul al II-lea titlul de prelat papal onorific și implicit dreptul de a purta crucea papală și titlul de Monsenior. Om de mare cultură, Mons. Ciungan a tradus în limba româna o serie de cărți religioase printre care 'Patimile Domnului în Sfânta Euharistie', de J.S. Chauvin, dar și seria de conferințe spirituale ale lui Dom Columba Marmion, abate de Maredsous, din care amintim 'Hristos în misterele Sale', 'Hristos, viața sufletului', 'Hristos, idealul călugărului'. În decembrie 2004 și-a sărbătorit 70 de ani de preoție, lansând lucrarea 'Hristos, idealul preotului'.
(Sursa: BRU.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 595, Ultimul acces: 2020-05-30 16:17:16