Cel mai tanar Episcop australian conduce Dieceza de Parramatta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cel mai tânăr Episcop australian conduce Dieceza de Parramatta

[2010-01-09]
Papa Benedict al XVI-lea l-a numit pe Episcopul auxiliar of Sydney, Anthony Fisher, în fruntea Diecezei de Parramatta. Episcopul Fisher, de 49 de ani, îi succede Episcopului Kevin Manning, de 76 de ani, care s-a retras. Arhidieceza de Sydney remarcă faptul că Episcopul Fisher este cel mai tânăr Episcop catolic din Australia, amintind că a jucat un rol cheie în organizarea Zilei Mondiale a Tineretului din 2008, el fiind coordonatorul principal. Născut în Sydney, Anthony Fisher a depus voturile în ordinul dominican în 1987. A fost hirotonit preot în 1991, fiind consacrat Episcop în 2003.
Prelatul a declarat despre noua sa însărcinare: 'este un mare privilegiu să mi se încredințeze acest rol de conducere și de slujire în tânăra Dieceză de Parramatta'. A explicat apoi: 'La vest de Sydney se află zona Australiei cu creșterea cea mai puternică, vârsta medie fiind de doar 32 de ani datorită numeroaselor familii tinere și comunităților etnice. Parramatta este cea mai tânără Dieceză, dar ca populație este a cincea în Australia și ascunde multe posibilități.' Comunicatul de presă informează că Dieceza de Parramatta a fost formată din parohii ale Arhidiecezei de Sydney în 1986. O treime din populația Diecezei este catolică, ceea ce face din această zonă cea mai catolică zonă din țară. Dieceza are aproximativ 319.000 de catolici, în 49 de parohii deservite de 150 de preoți și 376 de persoane consacrate.
Episcopul Fisher a mai spus: 'Nu am venit cu vreo agendă personală alta decât Evanghelia lui Isus Cristos și învățătura Bisericii. Doresc să ascult de la preoții și credincioșii Diecezei care sunt speranțele lor, darurile și provocările lor, să învăț de la ei.' A subliniat experiența sa cu tinerii: 'Ziua Mondială a Tineretului mi-a arătat cât de importantă este pastorația tineretului și contribuția majoră pe care tinerii o pot aduce Bisericii de astăzi. Voi fructifica această experiență cu tinerii în noua mea funcțiune.' Prelatul a subliniat și preocuparea pentru încurajarea vocațiilor religioase: 'Ca preot și persoană consacrată eu însumi, prețuiesc rolul preoților și al persoanelor consacrate. Preoții sunt coloana vieții parohiei, iar persoanele consacrate pot să contribuie la educație, la îngrijirea bătrânilor și bolnavilor, la viața spirituală a parohiei. Desigur, promovarea vocațiilor la preoție și viață consacrată va fi o majoră prioritate pentru mine.' Episcopul Fisher va fi instalat oficial în noua funcție la 4 martie.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 750, Ultimul acces: 2020-07-13 14:20:41