Ambasadorul Israelului despre vizita Papei la sinagoga - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ambasadorul Israelului despre vizita Papei la sinagogă

[2010-01-19]
Ambasadorul Israelului pe lângă Sfântul Scaun afirmă că vizita Papei Benedict la sinagoga din Roma nu a ajutat doar la lupta împotriva antisemitismului, ci a adus și o interesantă surpriză. Mordechay Lewy a declarat pentru Zenit că nu va uita reacția presei vizavi de evenimentul de duminică. "Presa vorbea tot despre o atmosferă de criză, înainte de vizită, pentru ca apoi să fie dezamăgită că nu era nici o criză", a explicat diplomatul, spunând că aceasta a fost o surpriză plăcută.
Sfântul Părinte a vizitat sinagoga și muzeul dumică seara, în discurs concentrându-se pe ceea ce îi unește pe evrei și creștini. A fost a treia oară când, ca Pontif, a vizitat o sinagogă. Ambasadorul israelian a afirmat că prin această vizită Pontiful și-a adus o importantă contribuție la lupta împotriva antisemitismului. "Cred că (vizita) a fost foarte utilă, deoarece Sfântul Părinte a repetat și a extins semnificația declarației Nostra Aetate din Conciliul Vatican II, despre dialogul interreligios, și în particular despre dialogul cu evreii." Papa Benedict a mers "la esența acestui dialog". Vizita la sinagogă are un impact pozitiv și asupra relațiilor dintre Israel și Vatican, relații ce "sunt de două feluri: la nivel spiritual și la nivel politic. Am dori să fie amândouă în formă bună, ambele să avanseze în direcția cea bună."
Lewy a subliniat că membrii comisiei mixte a rabinatului șef al Israelului și ai Sfântului Scaun au fost prezenți la evenimentul de duminică seara. Întâlnirea lor pentru dialogul asupra învățăturii despre creație și mediu a început ieri. Ambasadorul israelian a caracterizat relațiile politice dintre Vatican și Israel ca "foarte bune". "Promovăm relații la nivel cultural și la nivelul negocierilor, iar acestea merg bine", a susținut el. Cât privește reacția în Israel la vizita papală, Lewy a spus că este prea rapid pentru a spune ceva: "În Israel se merge pe ideea păstrării dialogului cu Biserica Catolică atât cât de intens se poate, dar unele diferențe vor rămâne și trebuie să ne obișnuim cu aceasta."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 922, Ultimul acces: 2021-09-19 07:08:10