Momente ecumenice la Schitul Sfanta Cruce din Stanceni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Momente ecumenice la Schitul Sfânta Cruce din Stânceni

[2010-01-19]
Duminică, 17 ianuarie 2010, Schitul Sfânta Cruce din Stânceni (Mureș), în ajunul Octavei de rugăciuni pentru unitatea creștinilor, a oferit și în acest an spațiu pentru desfășurarea unei întâlniri interconfesionale pentru rugăciune, reflecție teologică și împărtășire frățească a speranței unității în credință, aflăm de pe BRU.ro. Utrenia, Sfânta Liturghie, masa luată în trapeza schitului, întâlnirea membrilor Fraternității Sfântul Ilie, o conferință teologică și vecernia au fost momentele care au punctat această întâlnire. Au fost prezenți de la un capăt la altul al zilei sau doar la unele dintre aceste momente localnici romano-catolici și ortodocși, și greco-catolici din Târgu-Mureș și Sărmaș (Harghita).
Pentru conferința teologică a răspuns invitației, cu binecuvântarea IPSS Ioan al Harghitei și Covasnei, pr. Petru Cătineanu, un tânăr preot ortodox din Toplița, doctorand la Facultatea de Teologie din Atena. Fiind însă reținut acolo în aceste zile de formalitățile premergătoare susținerii tezei, prezentarea a fost făcută de un confrate al dânsului, pr. Adrian Stoian, tot din Toplița. Expunerea intitulată: "Sfânta Euharistie ca identitate a Bisericii" a urmărit această temă în literatura teologică ortodoxă contemporană. La acest moment a participat și pr. Eugen Piti, parohul ortodox al comunei Stânceni. Vecernia zilei, cu pomenirea Sfinților Părinți Atanasie cel Mare și Chiril, Patriarhi ai Alexandriei, s-a încheiat cu o predică a pr. Joszef Marton, parohul romano-catolic din aceeași comună.
(Sursa: BRU.ro)
Imagini suplimentare:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 987, Ultimul acces: 2021-09-18 09:14:03