Intalnirea responsabililor cu invatamantul din cadrul cultelor la Oradea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întâlnirea responsabililor cu învățământul din cadrul cultelor la Oradea

[2010-01-19]
Având în vedere problemele cu care se confruntă învățământul teologic din țara noastră, Preasfințitul Virgil Bercea, Episcop greco-catolic de Oradea, a convocat vineri, 15 ianuarie 2010, la Oradea, o sesiune de lucru a responsabililor cu învățământul din cadrul cultelor recunoscute de stat, aflăm de pe BRU.ro. Este a patra asemenea întâlnire de lucru organizată la Oradea, la care au participat responsabili cu învățământul din cadrul Bisericii Romano-Catolice de limbă română și maghiară, Greco-Catolice, Reformată, Unitariană, Baptistă, Penticostală, Adventistă și Adventistă de ziua a șaptea.
Lucrările au fost conduse de Preasfințitul Virgil, iar pe ordinea de zi s-au regăsit diferite probleme acute cu care se confruntă învățământul teologic, între care amintim: analizarea specializărilor liceelor teologice, analizarea noilor prevederi legale privind costurile per elev în învățământul preuniversitar, organizarea olimpiadelor de religie la nivel național, predarea religiei în școli și altele. La finalul întâlnirii, a fost elaborat un document prin care semnatarii solicită Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului suspendarea aplicării noilor prevederi în cazul liceelor teologice. De asemenea, s-a convenit asupra necesității ca șefii cultelor să aibă o întâlnire cu factorii de decizie pentru susținerea unei alte viziuni privind evoluția învățământului teologic.
(Sursa: BRU.ro)
Imagini suplimentare:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 877, Ultimul acces: 2021-09-17 18:44:50