Editorial: Nesimtitele sutane - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Editorial: Nesimtitele sutane

[2010-01-19]
Face ce face DJ Patriarhul si reuseste sa ne aduca aminte ca intr-o lume cu muritori exista o categorie distincta, care se revendica de la Duhul Sfant din postura de cetateni superiori.
Aproape cetateni, ca sa o spunem pe cea dreapta si stramba deopotriva, de vreme ce Constitutia consacra autonomia Bisericii. Dar si pe-a universitarilor, care se supun legii, avea sa strige de nervi Eckstein Kovacs Peter din Senat, dupa ce prelatii si preotii au fost eliminati dintre cei supusi verificarilor de catre CNSAS.
Era sa spun ca aceasta categorie considera ca are doua perechi de treburi din alea, dar in institutia mantuirii terestre e dupa caprarii, unii au, altii nu se gandesc la ele. Insa cum sutanele HiFi constientizeaza ca erectia e o stare psihologica, prin urmare da-i sa sune, in numele Domnului!
Au sarit acuma tovarasii de la Patriarhie cu un comunicat in care acuza CNSAS de implicare in campania de denigrare a preotilor, prin scurgerea de "informatii indoielnice" catre presa. S-or teme, pesemne, ca tot sapand, cercetatorii sa nu ajunga din greseala la Iisus Hristos? Ei as! Le tremura genunchii sa nu razbata in public adevarata natura a mijlocitorilor de har. Doar nu degeaba s-au luptat sa ramana nedeconspirati!
Pot sa inteleg pana la un punct prestatia apriga a preotilor. Ca orice casta, fac rezistenta la sistemul care li se indreapta intre ochi. Daca intre fotbalisti se baga statul mai cu fereala, iar intre manelisti nu indrazneste sa pronunte cuvantul "fisc", de ce sa nu tina popii aproape?
De ce exista dubla masura? Ce daca esti popa? Esti miner, faci silicoza de la tamaie? Sau esti stresat ca vin sa se confeseze minorele de 16 ani? Pai exista, deoarece clerul are dimensiunea unui potential dezastru. Nu degeaba sa propus BOR acum ceva ani sa-si traga un CNSAS bisericesc, cu regim special, care sa prezinte rezultatul cercetarilor Sinodului, care sa ia "masurile care se impun de la caz la caz".
Doamne-fereste sa impartim preotii, sa vedem care are fusta scurta si picioare strambe, pentru ca se cheama ca ai lipsa de respect fata de Dumnezeu, ca Ada Milea, care canta "sa-mi sara ochii, sa nu vad cum fura popii". Stiti ceva? Prefer legatura cu telefonia mobila, ca stiu cat ma costa. Ca asta cu Divinitatea o am independent de sutane.
Vorbesc la gramada si e pacat. Dar puterea de-a ma face sa nu gresesc a avut-o Sinodul de ceva vreme, pentru ca Legea Ticu e tare veche. In loc sa aleaga sa se piteasca, asa ca sobolanii, putea sa manifeste desteptaciune, daca nu decenta, si sa accepte curatirea putregaiului concomitent cu cresterea altei galerii de preoti, mai presus de suspiciune, care nu aveau cum sa toarne de la spovedanie din burta mamei.
Asa, BOR nu ar mai fi fost o padure careia-i mor arborii. Pentru ca vor muri. Odata si-odata tot vom afla ce zace in fiinta bisericeasca, si ne vom scarbi si mai tare. Daca are nitel obraz, popimea va accepta sa-si ridice poalele, sa vedem daca nu cumva, in timp ce facea legamant cu Dumnezeu, Securitatea i-a gaurit centura de castitate. Ca in fond, ne incredintam in continuare vietile fara sa stim unde ajung ele. Doar nu isi imagineaza cineva despre cararile Domnului ca s-au schimbat...

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 795, Ultimul acces: 2021-09-18 01:08:24