Maine se celebreaza Ziua Mondiala a Pacii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mâine se celebrează Ziua Mondială a Păcii

[2010-12-31]
Suveranul Pontif își exprimă totodată dorința ca în întreaga lume, "în special în Europa, să înceteze ostilitățile și prejudecățile împotriva creștinilor datorate faptului că ei intenționează să-și orienteze viața în mod coerent cu valorile și principiile exprimate în evanghelie": "Europa să învețe mai degrabă să se reconcilieze cu propriile rădăcini creștine, care sunt fundamentale pentru ca ea să înțeleagă rolul pe care l-a avut, pe care-l are și pe care intenționează să-l aibă în istorie; astfel ea va ști să experimenteze dreptatea, înțelegerea și pacea, cultivând un dialog sincer cu toate popoarele".
Denunțarea diferitelor acte de violență și apelul la instaurarea și promovarea păcii în lume au fost și sunt mereu o preocupare a Bisericii Catolice. În ultimele luni Sfântul Scaun a intervenit în repetate rânduri, în mod public și explicit, în legătură cu diferite cazuri de încălcare a libertății religioase și de conștiință în Europa și China, și pentru a denunța actele de violență împotriva creștinilor săvârșite în ziua de Crăciun în Filipine, Nigeria și Pakistan, iar în discursul adresat membrilor Curiei Romane, la 20 decembrie curent, Papa Benedict al XVI-lea a vorbit pentru prima oară de creștinofobie.
"O societate reconciliată cu Dumnezeu - afirmă Papa Benedict al XVI-lea în încheierea mesajului său - este mai aproape de pace, care nu înseamnă simpla absență a războiului, nu este simplul rod al predominării militare sau economice, și cu atât mai puțin al vicleniilor înșelătoare sau al manipulărilor abile. Pacea este rezultatul unui proces de purificare și înălțare culturală, morală și spirituală a oricărei persoane și a oricărui popor, în care demnitatea umană este pe deplin respectată".
Ziua Mondială a Păcii a fost instituită de către Papa Paul al VI-lea printr-un mesaj publicat la 8 decembrie 1967, iar prima Zi Mondială a Păcii a fost celebrată la 1 ianuarie 1968. Papa Paul al VI-lea își manifesta atunci convingerea că această propunere a Bisericii Catolice exprimă aspirațiile popoarelor, guvernelor și instituțiilor internaționale care slujesc menținerea păcii în lume, ale instituțiilor religioase și mișcărilor culturale, politice și sociale care au ales să facă din menținerea păcii un ideal al lor, al tinerilor, al oamenilor care văd cât de necesară dar și cât de amenințată este astăzi pacea în lume. Propunerea de a dedica păcii prima zi a anului calendaristic nu este, în mod exclusiv, religioasă sau catolică. Biserica Catolică a dorit să lanseze această inițiativă în speranța că ea va afla ecou la toți cei care pot să promoveze și să făurească pacea. (Biroul de presă al Conferinței Episcopale)
Legături:
Mesajul papal

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 714, Ultimul acces: 2020-07-13 13:01:20