La Sibiu va fi vernisata Expozitia itineranta „Spiritualitate crestina la Dunarea de Jos” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Știri și Evenimente

La Sibiu va fi vernisată Expoziția itinerant㠄Spiritualitate creștină la Dunărea de Jos”

[2020-02-11]
de Iulian Dumitrașcu

Expoziția itinerant㠄Spiritualitate creștină la Dunărea de Jos” va fi prezentată vineri, de la ora 13:00, la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, informează Mitropolia Ardealului.
Expoziția este organizată de Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos în colaborare cu Asociația cultural㠄Octavian Smigelschi”.
Inițiatorul și curatorul expoziției, Alexandru Constantin Chituță, a declarat că aceasta cuprinde „un remarcabil fond de obiecte bisericești reprezentative pentru secolele XVII-XIX din Arhiepiscopia Dunării de Jos și urmărește să pună în circuitul cultural-național valorile de artă religioasă ce se regăsesc adunate în tânărul Muzeu al Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos”.
Între obiectele bisericești care vor veni la Sibiu fac parte Cazania lui Varlaam, Apostolul domnitorului Constantin Brâncoveanu – 1704, Dumnezeieștile și Sfintele Liturghii a lui Constantin Mavrocordat – 1741, Biblia de la Blaj – 1795, Ceaslovul de la Brașov – 1835, Sfânta Evanghelie a lui Antim Ivireanu – 1693, două manuscrise de muzică psaltică realizate la începutul secolului XX.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 52, Ultimul acces: 2020-04-05 17:55:33