Patriarhul Alexandriei apreciaza proiectul cinematografic dedicat Sf. Nectarie: Documentarul apare intr-un moment potrivit - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Știri și Evenimente

Patriarhul Alexandriei apreciază proiectul cinematografic dedicat Sf. Nectarie: Documentarul apare într-un moment potrivit

[2020-02-12]
de Gheorghe Anghel

Patriarhul Alexandriei a declarat în urmă cu câteva zile pentru Orthodoxia News Agency că documentarul despre viața Sfântului Nectarie de Eghina nu putea să fie realizat într-un moment mai favorabil, în condițiile în care anul acesta se împlinesc 100 de ani de la moartea marelui ierarh.
Declarația Conducătorului Bisericii Alexandriei a venit în urma întâlnirii cu Jelena Popovic, regizorul filmului, care i-a prezentat Patriarhului Teodor proiectul cinematografic dedicat Sfântului Nectarie.
Filmul intitulat „Omul lui Dumnezeu” reunește nume sonore de la Hollywood precum Mickey Rourke, Alexander Petrov, Aris Servetalis. Filmările se desfășoară în Grecia.
Întrevederea dintre Patriarhul Teodor și regizorul Jelena Popovic a avut loc la începutul lunii februarie în Atena.
După ce a aflat mai multe detalii despre documentar și distribuție, Preafericirea Sa a precizat că Biserica Alexandriei va organiza mai multe evenimente în cinstea Sfântului Nectarie, mai ales că anul 2020 este dedicat marelui taumaturg.
Pe lângă Patriarhia Alexandriei, Biserica Ortodoxă a Greciei a ales să îl omagieze pe Sfântul Ierarh Nectarie în anul 2020.
Sfântul Nectarie a fost canonizat de Patriarhia Ecumenică în 1961, fiind pomenit în data de 9 noiembrie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 48, Ultimul acces: 2020-04-05 05:59:43