Sfantul Sinod s-a intrunit la Patriarhie. In cadrul sedintei va fi ales noul Episcop vicar la Cluj - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

>
eXTReMe Tracker

Știri și Evenimente

Sfântul Sinod s-a întrunit la Patriarhie. În cadrul ședinței va fi ales noul Episcop vicar la Cluj

[2020-02-13]
de Iulian Dumitrașcu

Sfântul Sinod s-a întrunit joi în ședință de lucru pentru prima dată în anul 2020. În timpul întâlnirii prezidate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va fi ales noul Episcop vicar la Cluj.
După slujba de Te Deum oficiată de Episcopul Visarion al Tulcii în Paraclisul istoric „Sf. M. Mc. Gheorghe”, ierarhii au discutat în Sala sinodală din Reședința Patriarhală pe baza rapoartelor de activitate din 2019 și au înaintat propuneri pentru anul în curs.
„Este prilejul de a cunoaște mai bine itinerariile pastorale și dările de seamă de la fiecare eparhie”, a spus Preafericirea Sa în deschiderea lucrărilor.
Episcopul Visarion oficiază slujba de Te Deum premergătoare ședinței de lucru a Sfântului Sinod. Foto credit: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru
Patriarhul a menționat că pe ordinea de zi se află și alegerea unui nou Episcop vicar pentru Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului.
Postul episcopal a devenit vacant urmare a pensionării Preasfințitului Părinte Vasile Someșanul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 45, Ultimul acces: 2020-04-03 02:55:40