Ziua Persoanelor Consacrate la Cacica si la Pildesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Știri și Evenimente

Ziua Persoanelor Consacrate la Cacica și la Pildești

[2020-02-03]
Duminică, 2 februarie 2020, la Sanctuarul marian de la Cacica a fost mare sărbătoare: noi, persoanele consacrate din zona Bucovina, ne-am întâlnit pentru a celebra a XXIV-a Zi Mondială dedicată celor care și-au oferit întreaga viață slujirii lui Dumnezeu și aproapelui. Tema întâlnirii a fost: „Viața consacrată la școala Euharistiei”. Au participat Frații Minori Franciscani Conventuali care au în custodie sanctuarul de la Cacica și care au animat momentele de rugăciune și meditație, surori din Congregația „Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot”, surorile din Congregatio Jesu din Rădăuți, Surorile Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului din Siret și surorile „Fiicele Maicii Domnului a Milostivirii”, însoțite de grupul de laici consacrați din Botoșani.

Pr. Anton Mărăndescu, OFMConv, ne-a deschis porțile Sanctuarului și ale parohiei. Programul a început cu o meditație susținută de pr. dr. Cristian Blăjuț OFMConv (care a și predicat la Liturghie), a urmat Sfântul Rozariu și Sfânta Liturghie concelebrată de preoții franciscani care activează la Sanctuar, în cadrul căreia am reînnoit voturile religioase. După prânz ne-am oprit în fața Preasfântului Sacrament pentru adorația euharistică împreună cu pr. Mitică Baltag OFMConv, și am încheiat cu recitarea Coroniței Divinei Îndurări. Pr. dr. Cristian Blăjuț OFMConv ne-a propus să medităm asupra importanței Sfintei Euharistii, atât pentru viața consacrată, cât și pentru laici și familie. De mai multe ori părintele a subliniat faptul că, în virtutea Botezului, toți suntem consacrați lui Dumnezeu. Profesiunea religioasă desăvârșește această consacrare, iar Euharistia este aliment, întărire și stimulent pe drumul de credință, care, indiferent de starea de viață aleasă, ne ajută să fim semn al iubirii gratuite și rodnice pe care Dumnezeu o are față de omenire. (sr. Joanna Maksim OP pentru Ercis.ro)
Persoanele consacrate din zona Roman au marcat Ziua Mondială a Vieții Consacrate strângându-se în număr de 70 de persoane la parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Pildești. Activitățile au început la ora 10.00, cu o adorație euharistică, pregătită și animată de Surorile Săracilor Părintelui Vincenzo Morinello, din localitate. A urmat Sfânta Liturghie prezidată de pr. paroh Andrei Ciobănică și concelebrată de mai mulți preoți. Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Marius-Petru Bâlha, rectorul Institutului Teologic Franciscan din Roman. În prima parte a predicii sale, părintele a prezentat însemnătatea sărbătorii Prezentării Domnului la Templu iar în a doua parte a subliniat rolul pe care persoanele consacrate îl au astăzi în mijlocul poporului lui Dumnezeu, ai cărui membri sunt. Folosind învățături cu precădere din magisteriul Papei Francisc, pr. Marius-Petru a evidențiat faptul că persoanele consacrate, trăind cu pasiune propria chemare, devin adevărate semne de speranță pentru cei din jurul lor.
La sfârșitul Sfintei Liturghii, sr. Alina Rîtan, din Congregația Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot, responsabila persoanelor consacrate pe zona Roman, a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în pregătirea acesteia, o mulțumire specială adresând Surorilor Maestre Pie Venerini, Surorilor Săracilor Părintelui Vincenzo Morinello, Fraților Școlilor Creștine, precum și corului parohiei condus de Gabriela Mateeș. După Sfânta Liturghie, la Centrul „Anton Durcovici” a avut loc o agapă frățească urmată de momente de comuniune și de împărtășire fraternă. La organizarea acestui punct din program o contribuție aparte având sr. Lidia Ciobanu, din Congregația „Micile Surori Misionare ale Carității” – Don Orione, și un grup de doamne inimoase din Pildești și Bâra. Ziua s-a încheiat cu prezentarea unei retrospective fotografice a activităților persoanelor consacrate, care au avut loc din toamna anului 2018 și până astăzi, la nivelul Zonei Roman, și cu prezentarea activităților care vor avea loc până în luna iunie a acestui an. (fr. Vicențiu Ghiurca FSC pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 29, Ultimul acces: 2020-04-03 00:40:00