Cardinalul francez achitat doreste mai departe sa se retraga - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Știri și Evenimente

Cardinalul francez achitat dorește mai departe să se retragă

[2020-02-03]
prelatul francez primit de Papa
Cardinalul francez Philippe Barbarin a salutat decizia tribunalului de respingere a condamnării sale pentru neraportarea unui abuz sexual comis de un preot, dar dorește în continuare să ceară Papei Francisc să îi accepte demisia. „Decizia tribunalului îmi permite să las în urmă situația, iar Bisericii de Lyon să înceapă un nou capitol”, a spus prelatul la o conferință de presă. „Voi merge acum la Roma să îmi înnoiesc cererea. Încă o dată voi declina funcția mea de Arhiepiscop de Lyon.”

Cardinalul, în vârstă de 69 de ani, a vorbit în urma hotărârii judecătorești de joi care a anulat sentința cu închisoare din martie anul trecut, pe motiv că nu a raportat acuzațiile împotriva părintelui Bernard Preynat, care în prezent așteaptă condamnarea pentru abuzarea a cel puțin 75 de băieți. Avocații care apără victimele părintelui Preynat au spus pentru Agenția France-Presse că achitarea este „complet discutabil㔠și au avertizat că o vor contesta. Procurorii au lansat investigații împotriva Cardinalului Barbarin în 2016, în urma afirmațiilor că nu a luat măsuri împotriva pr. Preynat, în pofida acuzațiilor de abuz. Preotul, acum de 74 de ani, a fost scos din preoția abia în iulie 2019.
Cardinalul Barbarin, cel mai înalt prelat francez implicat până acum în abuzuri clericale, a confirmat că a fost informat despre abuzul preotului de către o fostă victimă, în 2014, și a declarat procurorilor la procesul său că a informat Vaticanul și l-a îndepărtat ulterior pe părintele Preynat din postul său. În martie anul trecut, Papa Francisc a refuzat să accepte demisia Cardinalului, până la finalizarea procesului său. În iunie, Papa a numit un administrator apostolic, în persoana Episcopului Michel Dubost, care să conducă Arhidieceza de Lyon.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 23, Ultimul acces: 2020-04-04 03:39:19