Ziua Vietii Consacrate, sarbatorita la Oradea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Știri și Evenimente

Ziua Vieții Consacrate, sărbătorită la Oradea

[2020-02-03]
Sărbătoarea Întâmpinării Domnului este prilej anual de sărbătoare a vieții consacrate, o zi ce leagă rugăciuni intense pentru a-i mulțumi Domnului pentru darul vieții călugărești în Biserică. La inițiativa Papei Ioan Paul al II-lea, persoanele consacrate sunt sărbătorite în Biserica Catolică pe data de 2 februarie. „Viața consacrată, profund înrădăcinată în exemplul și în învățătura lui Cristos Domnul, este un dar al lui Dumnezeu Tatăl făcut Bisericii lui prin Spiritul Sfânt. Profesiunea sfaturilor evanghelice are darul de a face ca trăsăturile caracteristice ale lui Isus – curat, sărac și ascultător – să devină vizibile în mijlocul lumii în mod exemplar și permanent, iar privirea credincioșilor este chemată să se întoarcă spre misterul împărăției lui Dumnezeu, care acționează deja în istorie, dar care așteaptă să-și dobândească deplina dimensiune în ceruri”, scria Ioan Paul al II-lea în documentul „Vita consecrata” din anul 1996.

La Oradea, Ziua Mondială a Vieții Consacrate a fost sărbătorită pe data 1 februarie, cu o zi înaintea praznicului, în organizarea Episcopiei Romano-Catolice. La invitația PS László Böcskei, Episcop romano-catolic de Oradea, persoane consacrate de pe teritoriul Diecezei Romano-Catolice, respectiv al Eparhiei Greco-Catolice, au participat la un moment de întâlnire, de rugăciune comună, de edificare spirituală, de înfrățire – care a avut loc la Episcopia Romano-Catolică. La eveniment a luat parte și PS Virgil Bercea, Episcopul greco-catolic de Oradea. În cadrul întâlnirii, după momentul de cunoaștere, elevi ai Liceului Romano-Catolic și Greco-Catolic „Iuliu Maniu” au fot actorii a două piese de teatru. Elevii Liceului „Iuliu Maniu” însoțiți de către director Antonia Monica Nica și profesorii coordonatori, au prezentat o piesă având ca temă Chemarea Divină, o piesă plasată în viața unui licean, într-o școală confesională, un teatru în teatru, creat și jucat de elevii și profesorii noștri.
În miezul zilei, Sfânta Liturghie a fost celebrată în rit latin în Bazilica romano-catolică ce poartă hramul „Ridicării la cer a Preacuratei Fecioare Maria”. Cuvântul de învățătura a fost ținut în limba maghiară de către PS László Böcskei și în limba română de către Preasfințitul Virgil Bercea. Ierarhul greco-catolic a subliniat două lucruri esențiale care trebuie să le aibă persoanele consacrate: darul și slujirea. De asemenea călugărilor și călugărițelor prezente le-a fost adresată încurajarea „de a crede cu tărie că ele sunt acele flori semănate în lume de Dumnezeu pentru ca lumea văzându-vă să creadă în Domnul”. (Eugen Ivuț pentru EGCO.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 17, Ultimul acces: 2020-04-03 00:40:18