PS Varlaam Ploiesteanul a hirotonit un diacon pe seama Parohiei „Sf. Gheorghe” – Grivita din Capitala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Știri și Evenimente

PS Varlaam Ploieșteanul a hirotonit un diacon pe seama Parohiei „Sf. Gheorghe” – Grivița din Capitală

[2020-02-03]
de Iulian Dumitrașcu

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, l-a hirotonit duminică în diacon pe tânărul teolog Alexandru Bordea pe seama Parohiei „Sfântul Gheorghe” – Grivița din Capitală.
Noul diacon ocupă funcția de Consilier Patriarhal la Cancelaria Sfântului Sinod și a fost hirotonit în timpul Sfintei Liturghii oficiate la biserica Parohiei „Sfânta Vineri” – Drumul Taberei din București.
Episcopul Varlaam Ploieșteanul s-a rugat pentru Diaconul Alexandru Bordea și i-a urat mult succes în noua misiune, aceea de a-I sluji lui Dumnezeu și semenilor.
În predica de la Sfânta Liturghie, ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să persevereze în rugăciune și să nu-și piardă credința atunci când nu primesc răspuns la rugăciunea lor, asemenea femeii Canaaneence care a insistat la Mântuitorul Hristos pentru vindecarea fiicei sale bolnave (Matei 15:21-28).
„Să ne rugăm cu mai multă umilință recunoscând păcatele noastre și să stăruim în rugăciune până ce o vom vedea împlinită”, a spus Preasfinția Sa.
La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop i-a oferit Părintelui paroh Nicolae Burlan din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel Ordinul „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”, în semn de recunoștință pentru cei 45 de ani de activitate pastoral-misionară.
Gramata de decernare a ordinului a fost citită de Părintele protopop Costel Burlacu de la Protopopiatul Sector 6 Capitală.
Părintele Protopop a subliniat că lăcașul de cult ridicat în cartierul Drumul Taberei de Părintele Nicolae Burlan reprezint㠄O catedrală a Sectorului 6”.
În același timp, a amintit că Părintele Nicolae a fost susținut în mod constant în activitatea sa de doamna preoteasă Burlan, „un om discret, nobil și răbdător”.
Părintele Nicolae Burlan, care și-a încheiat activitatea administrativă la începutul lunii februarie, a slujit 22 de ani în Parohia Slon din județul Prahova.
În ultimii 23 de ani a activat în Parohia „Sfânta Vineri” – Drumul Taberei din Capitală, unde a coordonat lucrările pentru construcția bisericii parohiale cu hramurile „Sfânta Cuvioasă Parascheva și Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 9, Ultimul acces: 2020-04-03 00:42:20