Mitropolitul Nicolae a participat la hirotonia Episcopului vicar Andrei Hoarste (OCA) - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

>
eXTReMe Tracker

Știri și Evenimente

Mitropolitul Nicolae a participat la hirotonia Episcopului vicar Andrei Hoarște (OCA)

[2020-02-03]
de Gheorghe Anghel

Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi, a participat sâmbătă la hirotonia Episcopului Andrei Hoarște din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din America.
Episcopia mai sus menționată este o structură eclesială care cuprinde mai multe parohii românești din SUA. Eparhia face parte din Biserica Ortodoxă din America condusă de Preafericitul Părinte Tihon, Arhiepiscop de Washington, Mitropolit al Americii și Canadei (OCA).
Slujba a avut loc în data de 1 februarie în catedrala Sfântul Gheorghe din Michigan și a fost prezidată de Mitropolitul Tihon.
Mitropolitul Nicolae la hirotonia Episcopului Andrei de Cleveland. Foto credit: Facebook/Biserica Ortodoxă din America.
Preafericitul Părinte Tihon a spus în omilia sa că Episcopul Andrei „are responsabilitatea de a propovădui aceeași credință pe care au învățat-o Apostolii”.
El a remarcat că responsabilitatea aceasta implic㠄propovăduirea Evagheliei tuturor și în tot timpul”, nu numai celor care participă la slujbele Bisericii.
Ipopsifierea s-a desfășurat în seara zile de 31 ianuarie în aceeași catedrală. Prin această ceremonie specifică Bisericii Ortodoxe, noul Arhiereu vicar ales a fost anunțat și chemat oficial la treapta de episcop.
Episcopul vicar Andrei de Cleveland
Noul ierarh, Preasfințitul Părinte Andrei a primit titulatura Episcop de Cleveland, urmând să îndeplinească ascultarea de Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române din America, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Nathaniel Popp.
Părintele Episcop Andrei s-a născut în anul 1982 în Făgăraș, România. La vârsta de 15 ani, s-a mutat cu familia sa în Statele Unite ale Americii, stabilindu-se în Dearborn Heights, Michigan.
A făcut parte din comunitatea parohiei românești „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
A fost hirotonit ca diacon și preot în anul 2012 de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Nathaniel care, ulterior, în anul 2013, l-a numit la conducerea Departamentului Tinerilor din cadrul Episcopiei.
A fost ales în demnitatea de episcop în cadrul ședinței sinodale din noiembrie 2019.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 42, Ultimul acces: 2020-04-04 17:30:34