Vizita PS Iosif Paulet la Horlesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizita PS Iosif Păuleț la Horlești

[2021-02-15]
14 februarie 2021, zi de duminică, zi de sărbătoare. Pentru comunitatea din Horlești părea o duminică oarecare. Printre fulgii mari care cădeau din cer, oamenii se îndreptau către biserică pentru a participa la Sfânta Liturghie de la ora 11.00. Orga începe să răsune, dar, spre uimirea enoriașilor, nu începe cu un cântec obișnuit, ci cu acordurile maiestuosului cântec „Iată marele preot”.

Într-o procesiune solemnă, însoțit de pr. cancelar Vasile Petrișor și de pr. paroh Daniel Bișoc, intra pentru a celebra jertfa euharistică Preasfințitul Iosif Păuleț, Episcop de Iași. Zâmbetul și mirarea au apărut imediat pe fețele horleștenilor pentru că vizita nu fusese anunțată. Sfânta Liturghie a început cu un cuvânt de „Bun venit”, adresat de către părintele paroh, celebrarea urmându-și ritualul obișnuit. La cuvântul de învățătură, păstorul Diecezei de Iași i-a îndemnat pe credincioși la pocăință, explicând că lepra, boala despre care s-a citit în prima lectură, reprezintă pentru noi boala sufletului plin de păcate și că acum este momentul când noi trebuie să ne întoarcem plini de umilință la Tatăl ceresc, aflându-ne, de altfel, chiar în duminica ce precedă începerea Postului Mare.
La final, părintele paroh a mulțumit Preasfințitului Iosif Păuleț și părintelui Vasile Petrișor pentru frumoasa și fructuoasa vizită, asigurându-i de recunoștința și respectul pe care îl au horleștenii față de păstorul lor, făcându-i cunoscut faptul că la rugăciunea în comun a sfântului Rozariu, care se rostește înainte de orice Liturghie, una dintre intenții este pentru sănătatea și prosperitatea sa. Îi mulțumim din toată inima Episcopului nostru, îl asigurăm în continuare de rugăciunile noastre și îl așteptăm oricând cu brațele deschise în comunitatea noastră! Lăudat să fie Isus Cristos! (Camelia Bejan pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 44, Ultimul acces: 2021-04-19 11:20:42