Intalniri biblice on-line dedicate Postului Mare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întâlniri biblice on-line dedicate Postului Mare

[2021-02-15]
Surorile „Notre Dame de Sion” organizează întâlniri biblice în perioada 16 februarie – 30 martie 2021 pentru cei interesați să aprofundeze cuvântul lui Dumnezeu din liturgia Postului Mare. Moderatoarea întâlnirilor va fi sr. Iuliana Neculai, NDS. Scopul acestor întâlniri este de a-i ajuta pe participanții la curs să poată înțelege și aprofunda mai ușor lecturile biblice propuse în duminicile din Postul Mare.

Astăzi, mai mult ca oricând, mulți se plâng de faptul că Biserica nu mai este o comunitate în care să se poată împlini așteptările și că apartenența la Biserică este dificilă. În același timp, în contradicție cu ceea ce se dorește, mulți se lipsesc de prima condiție esențială a comuniunii și apartenenței: participarea la adunarea liturgică duminicală, locul prezenței lui Dumnezeu și a comunității celor care cred. În țările unde creștinismul a devenit minoritar, primul semn al crizei de credință a fost abandonarea cultului și a Euharistiei duminicale. Creștinii, dacă doresc să nu fie asimilați lumii în situația actuală, trebuie să trăiască intens și în plinătate ziua Domnului.
În cadrul Liturghiei duminicale creștinii retrăiesc cu o intensitate aparte experiența avută de apostolii adunați în seara de Paște, iar întâlnirea cu Cel înviat are loc prin participarea la cele două mese, a cuvântului și a pâinii vieții. Scrisoarea apostolică Dies Domini a Papei Ioan Paul al II-lea invită ca „ascultarea cuvântului lui Dumnezeu, care este proclamat, să fie bine pregătit, în inimile credincioșilor, printr-o cunoaștere temeinică a Scripturii și, atunci când este posibil, prin inițiative specifice de aprofundare a textelor biblice, în special a celor de la liturghiile festive”. Încurajează totodată ca „preotul, miniștrii sacri și credincioșii să pregătească Liturghia duminicală deja din timpul săptămânii, reflectând cu anticipație asupra cuvântului lui Dumnezeu care va fi proclamat” (nr. 40).
Postul Mare este un nou început, o stradă care duce la o destinație sigură: Paștele, victoria lui Cristos asupra morții. Acest timp al postului ne face o invitație la convertire și este momentul potrivit pentru a intensifica viața spirituală prin mijloacele pe care Biserica ni le oferă: postul, rugăciunea și pomana. La baza acestora stă cuvântul lui Dumnezeu, pe care suntem invitați să-l ascultăm și să-l medităm în această perioadă cu mai multă sârguință. Sunt propuse șapte întâlniri, ce se vor desfășura on-line (zoom), în zilele de marți: 16 și 23 februarie, la ora 19.30; 2, 9, 16, 23 și 30 martie, la ora 19.30. Pentru înscriere și alte informații: sr. Iuliana Neculai NDS, e-mail: iuliananeculai@hotmail.com, tel. 0741.658.651. (sr. Iuliana Neculai NDS pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 32, Ultimul acces: 2021-04-16 03:53:33