Papa Francisc le scrie fratilor franciscani din Tara Sfanta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc le scrie fraților franciscani din Țara Sfântă

[2021-02-15]
Ierusalim
Papa Francisc i-a adresat o scrisoare pr. Francesco Patton, custode al Țării Sfinte, mulțumind pentru munca depusă de frații franciscani care activează în cadrul Custodiei Țării Sfinte, în sprijinul Bisericii din locurile în care a trăit și a predicat Isus. Scrisoarea Pontifului este prilejuită de aniversarea a 600 de ani de la instituirea Comisarilor Țării Sfinte. La 14 februarie a.c. s-au împlinit șase secole de când Papa Martin al V-lea a emanat – la 14 februarie 1421 – bula „His quae pro ecclesiasticarum”, devenită actul de naștere al Comisariatelor Țării Sfinte.

Comisarii Țării Sfinte îndeplinesc astăzi o importantă misiune, fiind prezenți în 57 de națiuni. Ei fac cunoscută slujirea Custodiei Țării Sfinte și numeroasele sale domenii de misiune. De asemenea, ajută la organizarea pelerinajelor în Țara Sfântă, și îi însoțesc pe pelerini în vizitele la locurile sfinte. Comisarii Țării Sfinte promovează Colecta pentru Țara Sfântă și alte forme de sprijin economic pentru susținerea misiunii Custodiei Țării Sfinte, încurajând totodată vocațiile în slujba Țării Sfinte. În prezent, 67 de frați franciscani comisari ai Țării Sfinte activează în 57 de națiuni, fiind considerați „ambasadori ai Custodiei Țării Sfinte”, cu misiunea de a edifica punți între Țara Sfântă și creștinii din întreaga lume.
„După toate aceste secole, slujirea comisarilor continuă să fie relevantă: să sprijine, să promoveze, să consolideze misiunea Custodiei Țării Sfinte, făcând posibilă o rețea de relații ecleziale, spirituale și caritabile în slujba țării în care a trăit Isus”, scrie Sfântul Părinte în scrisoarea adresată pr. Francesco Patton, custodele Țării Sfinte. Dând asigurări cu privire la susținerea sa în slujba acestei misiuni prețioase, Papa Francisc îi îndeamnă pe frații franciscani să reprezinte și mai mult semințe ale fraternității. Duminică, 14 februarie a.c., în cursul dimineții, la Bazilica Sfântului Mormânt din Ierusalim a fost celebrată o Sfântă Liturghie solemnă de mulțumire pentru cei 600 de ani de slujire a comisarilor Țării Sfinte și în memoria tuturor binefăcătorilor. În cadrul celebrării euharistice a fost citit mesajul autograf al Sfântului Părinte. (Anca Mărtinaș pentru Vatican News România)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 41, Ultimul acces: 2021-04-17 02:31:51