Despre cateheza cu PS Iosif din Postul Mare 2021 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Despre cateheza cu PS Iosif din Postul Mare 2021

[2021-02-15]
PS Iosif Păuleț
Catehezele Preasfințitului Iosif continuă în timpul sfânt al Postului pe care catolicii de rit latin îl încep în această săptămână. Presărată cu post, rugăciune și pocăință, calea Postului Mare este o invitație la convertire ce ne este adresată în fiecare an. Preasfințitul Iosif va propune șase cateheze în acest timp, mergând în mijlocul credincioșilor din Dieceza de Iași. Își propune să îi întâlnească și să îi asculte la ei acasă atât pe credincioși – copii, tineri și adulți -, cât și pe păstorii acestora.

„Duhul Sfânt îmbrățișează diferențele dintre noi și ne dăruiește puterea de a deschide drumuri de speranță dând cei mai bun în noi.” Aceste cuvinte, semănate chiar la începutul scrisorii pastorale „Împreună pe calea speranței”, cer să ne asumăm misiunea și să ne împlinim vocația. Sunt un adevărat program. Cred că avem nevoie de a fi împreună și de a păși cu încredere pe calea Postului Mare. Să alimentăm această convingere și să o susținem. Să o exprimăm și mai mult acum, când zilele pe care le trăim sunt umbrite încă de teama și nesiguranță. Când pășim împreună înaintăm mai siguri în virtute și ne susținem reciproc.
Catehezele vor fi prezentate joia, după Sfânta Liturghie de seară celebrată de PS Iosif. Acesta este programul celor șase cateheze: 18 februarie, Bacău, Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Paul; 25 februarie, Onești, Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Paul”; 4 martie, Roman, Biserica „Sfânta Tereza a Pruncului Isus”; 11 martie, Hălăucești, Biserica „Nașterea Sfintei Fecioare Maria”; 18 martie, Piatra Neamț, Biserica „Sfântul Iosif Muncitorul”; 25 martie, Biserica „Sfântul Ioan Nepomuk”, Suceava. Conținutul catehezelor este profund ancorat în mesajul de credință al Postului Mare și în scrisoarea pastorală propusă anul acesta de Preasfințitul Iosif.
În timpul de o oră alocat fiecărei întâlniri, vom avea reflecții și aprofundări, momente de rugăciune și de mărturie, spații rezervate special pentru liniște și cânt. Timpul postului este un timp sfânt. Așa îl cunoaștem toți. Așa îl trăim de când ne știm. Mai mult ca în oricare altă perioadă a anului, timpul postului este un timp în care simțim puternic dorința personală de convertire și de dialog cu Dumnezeu. Fie ca această dorință alimentată de harul divin să ne apropie mai mult de semeni și să aducă lumină și speranță în viața și în familiile noastre. (pr. Egidiu Condac pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 41, Ultimul acces: 2021-04-18 08:04:15