Atelier de martisoare si storytelling la Parohia bucuresteana Huedin - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Atelier de mărțișoare și storytelling la Parohia bucureșteană Huedin

[2021-02-14]
de Iulian Dumitrașcu

Parohia „Sfinții Arhangheli” – Huedin din București a organizat în perioada 13-14 februarie 2021 un atelier de mărțișoare și storytelling. Acțiunile s-au desfășurat în cadrul proiectului catehetic „Dar cu Har”, derulat împreună cu Parohia ortodoxă românească din Rovigo, Italia.
Mărțișoare
Peste douăzeci de copii au învățat sâmbătă să confecționeze mărțișoare din material textil și din alte materiale, dar și bentițe.
„Mărțișoarele confecționate vor fi vândute la un târg organizat la încheierea proiectului”, a declarat diaconul Aurel Nicula.
O parte dintre mărțișoarele lucrate de copii. Foto credit: Diacon Aurel Nicula
Activități similare vor fi organizate și în parohia parteneră în proiect, potrivit Părintelui paroh Sorin Budui de la Parohia ortodoxă româneasc㠄Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț” din Rovigo.
Dintre acestea, clericul a amintit de: „ateliere cu copiii și tinerii din parohie, a unei serbări și activitate de voluntariat în ceea ce privește trimiterea de alimente și îmbrăcăminte pentru anumite cazuri sociale din Parohia Huedin din București, îngrijirea mormintelor soldaților eroi căzuți în primul război mondial care odihnesc în cimitirul din Rovigo”.
Storytelling
Duminică, 14 februarie, mai mulți copii și tineri ai Parohiei Huedin, împreună cu părinții sau bunicii, au participat la un atelier de storytelling, susținut de Adriana Ene, realizatorul emisiunii „Bucuria Poveștilor” de la Radio Trinitas.
Activitatea a fost urmărită online de tineri din Parohia Rovigo, iar poveștile prezentate au evidențiat importanța identității de credință și neam când lucrezi și pleci peste hotare.
„Realitatea este că cei care au fost plecați în alte țări din lumea aceasta și au mers în parohiile ortodoxe au văzut că identitatea este cel mai bine păstrată acolo în biserică; au văzut că oamenii se strâng în rugăciune, iau masa împreună, împărtășesc problemele și bucuriile lor”.
„Gândindu-mă la această provocare, am găsit câteva povești potrivite pentru că luăm cu noi (n.r. când plecăm peste hotare) puterea mâinilor noastre, dar prin intermediul lor de fapt luăm puterea bunătății noastre, a corectitudinii noastre, a comportamentului nostru, luăm cu noi credința în Dumnezeu care poate fi purtată oriunde dacă o avem în inimile noastre”, a declarat Adriana Ene.
„A fost o mare bucurie a întâlnirii, au fost copii de toate vârstele și asta mi-a plăcut foarte mult. Ar trebui să se ducă cât mai departe gândul acesta că povestea nu are vârstă și mesajele din povești sunt extrase de fiecare ascultător, mai mic sau mai mare. Copiii au fost dornici de poveste, pentru că i-am văzut așa în așteptare să dăm startul poveștilor și au participat în timpul lor”, a mai spus realizatoarea emisiunii radiofonice „Bucuria Poveștilor”.
Activitățile proiectului „Dar cu Har” sunt cuprinse în conceptul concursului catehetic „Biserica – Familia românilor de pretutindeni”, desfășurat în 2021 în Patriarhia Română.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 37, Ultimul acces: 2021-04-18 20:49:19