Spitalul din Suceava va fi partener cu Spitalul de Copii din Cernauti intr-un proiect finantat de Romania - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Spitalul din Suceava va fi partener cu Spitalul de Copii din Cernăuți într-un proiect finanțat de România

[2021-02-15]
de Ștefana Totorcea

Spitalul Clinic pentru Copii din Cernăuți va primi din partea României peste 1,3 milioane de euro într-un proiect în care va fi partener cu Spitalul Județean de Urgenț㠄Sf. Ioan cel Nou” din Suceava. Fondurile vor veni de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
Proiectul prevede achiziționarea unei ambulanțe complet echipate pentru spitalul sucevean, renovarea și dotarea Departamentului de Chirurgie al spitalului cernăuțean și instruirea personalului celor două spitale bucovinene în furnizarea de îngrijiri și intervenții chirurgicale pentru copii cu vârste între 0-18 ani, cu accentul pe copiii cu vârsta de până la un an.
Proiectul mai vizează implementarea unui sistem de telemedicină transfrontalieră între cele două unități sanitare, pentru creșterea calității serviciilor medicale.
Ministrul Cseke Attila a semnat recent trei contracte de finanțare în valoare totală de peste 2 milioane de euro, în cadrul programelor de cooperare România – Ucraina și România – Republica Moldova. Un alt obiectiv care primește finanțare importantă este cel referitor la eficientizarea pieței muncii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 50, Ultimul acces: 2021-04-17 09:34:13