Pauca :: Biserica Sf. Arhangheli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Arhangheli
Păuca
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Păuca
Comună:Păuca
Județ:Sibiu
Adresa:strada Principală nr. 49, în cimitir
Cod poștal:557175
Telefon :0765... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile: @yahoo.com , www.mitropolia-ardealului.ro, www.comunaPauca.ro, www.cjSibiu.ro, www.prefecturaSibiu.ro
Preot:Horea Stanciu
Hram:Sf. Arh. Mihail și Gavril
Detalii:Construită în jur de 1806.
Cod Monument:SB-II-m-B-12500
Știri despre biserică:

»  Centru copii si tineret la Parohia Pauca, prot. Săliște (2011-10-05)

 Închide 

Centru copii si tineret la Parohia Pauca, prot. Săliște

[2011-10-05]
Elevii din Pauca, beneficiari ai proiectului „Hristos împartășit copiilor ” și-au continuat activitatea și pe perioada vacanței de vară la cercul de pictură de icoane pe sticlă, care a început în vara acestui an în parohia din Protopopiatul Săliște. Astfel, 22 de copii cu vârstele cuprinse între 8 și 13 ani au fost inițiați în arta picturii icoanelor pe sticlă, cu sprijinul doamnei preotese și al domnișoarei Ioana Poplăcean.
„Acest proiect stăla baza înființării în parohie a unui Centru pastoral-cultural pentru tineret, care va gazdui atât activitățile catehetice derulate în cadrul proiectului Hristos împărtășit copiilor, precum și alte activități pastoral-culturale pentru copii. Momentan suntem la faza amenajării noului sediu, primit prin bunăvoința domnului primar Nicolae Dancu”, a precizat părintele paroh Claudiu Curiban.
După cum ne informează mitropolia-ardealului.ro, copii au fost premiați recent de parohie în colaborare cu Primăria Păuca, pentru activitatea desfășurată pe parcursul vacanței cu o excursie, în cadrul căreia s-a vizitat la muzeul de icoane pe sticlă de la Sibiel, Schitul „Sf. Treime” Sibiel, Mănăstirea Orlat, Grădina Zoologicăși Muzeul Satului din Sibiu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2046, Ultimul acces: 2019-12-14 11:16:55

»  Liturghie arhierească la Parohia Păuca din Protopopiatul Săliște (2010-11-16)

 Închide 

Liturghie arhierească la Parohia Păuca din Protopopiatul Săliște

[2010-11-16]
Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a oficiat duminică, 14 noiembrie, Sfânta Liturghie în Biserica "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" din Parohia Păuca, Protopopiatul Săliște, informeaz㠄Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. Ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte protopopul de Săliște, părintele Ioan Ciocan și protopopul de Sibiu, părintele Ioan Coșa. La slujba arhierească au fost prezenți mulți credincioși, autorități locale, printre care și primarul comunei Păuca, Nicolae Dancu.
În cuvântul de învățătură, PS Andrei Făgărășanul a vorbit credincioșilor prezenți despre înțelesurile pildei samarineanului milostiv și despre Sfintele Taine simbolizate de vinul și uleiul din pildă, lucrări sfințitoare care sfințesc viața creștinului. "Taina cu care ne spălăm sufletul este Sfânta Spovedanie. Taina cu care ne tămăduim trupul este Sfântul Maslu. În rugăciunea de sfințire a uleiului de la Sfântul Maslu cerem lui Dumnezeu "să se coboare Duhul Tău Cel Sfânt, ca să fie celor care se vor unge din el, spre tămăduirea sufletului și a trupului". Vinul este folosit la Sfânta Împărtășanie. Spovediți fiind, tămăduiți prin Sfântul Maslu, noi ne îndumnezeim și dăm cinste numelui de creștin pe care îl purtăm", a spus PS Andrei Făgărășanul.
Nouă biserică la Păuca
La final, Părintele Episcop a mulțumit preotului paroh, părintele Claudiu Curiban, credincioșilor din parohie și autorităților pentru primirea făcută și pentru pregătirile făcute ca în viitorul apropiat să se așeze piatra de temelie pentru o nouă biserică în localitate. Părintele protopop Ioan Ciocan a mulțumit PS Andrei Făgărășanul și soborului de preoți pentru prezența la Păuca și primarului comunei pentru sprijinul permanent acordat tuturor comunităților din satele comunei. "Sediul primăriei din Păuca este foarte modern și sperăm că biserica pe care comunitatea o va construi aici va fi la fel de frumoasă ca și clădirea primăriei", a spus părintele Ciocan. Cuvântul de mulțumire al părintelui Victor Damian, fost paroh la Păuca și în prezent slujitor la Parohia Boarta, Protopopiatul Mediaș, a încheiat sărbătoarea de la Păuca.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2217, Ultimul acces: 2019-12-09 22:56:22


Nr. vizualizări:2114
Data ultimei vizualizări:2019-12-09 22:56:22
Data actualizare:2015-10-16 17:18:59
Data încărcării:2006-06-22 08:18:27
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2
Fotografi:Constantin Banciu: 2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2011-03-26
Aparat: NIKON E8800
Contor: 220

Vedere din lateral
Foto: Constantin Banciu

Data: 2011-03-26
Aparat: NIKON E8800
Contor: 132

Vedere din față
Foto: Constantin Banciu