Sintesti :: Biserica Ortodoxa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Ortodoxă
Sintești
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Sintești
Comună:Borănești
Județ:Ialomița
Cod poștal:927097
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.sf-esc.ro, www.primariaBoranesti.ro, www.cicnet.ro, www.prefecturaIalomita.ro
Știri despre biserică:

»  Piatră de temelie pentru o nouă capelă mortuară (2016-03-05)

 Închide 

Piatră de temelie pentru o nouă capelă mortuară

[2016-03-05]
Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a așezat sâmbătă, 05 martie 2016, piatra de temelie pentru noua capelă mortuară din Parohia ilfoveană Sintești.
La finalul slujbei, Preasfinția Sa a spus în cuvântul de învățătură că viitorul locaș de cult va avea o dublă utilitate.
„Această capelă pe de o parte dorește să primească pentru câteva zile trupurile celor care trec din această cu nădejdea învierii și a vieții veșnice. Pe de altă parte, se va sluji în ea atâta vreme cât biserica de alături va fi restaurată. Și biserica cea mare și capela aceasta sunt foarte importante pentru cei care se gândesc la faptul că viața aceasta este trecătoare și că dorim să trăim veșnic împreună cu Mântuitorul Hristos”, a explicat ierarhul.
Zidirea unui locaș de cult reprezintă iubirea față de Biserică, de comunitate și față de înaintașii noștri, a mai spus Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
„Noi cerem binecuvântarea lui Dumnezeu peste cei care au această dragoste, o manifestă prin cuvânt și faptă față de biserica veche, dar și față de cea nouă care se va zidi aici, mai ales gândindu-ne la faptul că vor fi înălțate în acest loc rugăciuni pentru odihna și iertarea păcatelor celor din veac adormiți care odihnesc aici în cimitirul acestei localități. Și poate nu întâmplător punerea pietrei de temelie a avut loc în această zi de pomenire a celor adormiți. Toți avem datoria de a-i pomeni pe cei care nu mai sunt, pe cei care ne-au născut, pe cei care ne-au educat sau ne-au făcut bine”, a precizat Preasfinția Sa.
După finalizarea lucrărilor la capelă vor începe lucrările la biserica mare, a precizat Părintele paroh Ioan Milea.
„Fiecărei generații îi revine sarcina de a înfrumuseța, de a îngriji și de a completa eventuale lipsuri au apărut în decursul anilor. Iată că nouă ne revine această sarcină deosebit de grea, dar foarte nobilă și frumoasă, de a înfrumuseța această biserică la care nu s-au mai făcut reparații capitale din anul 1983 când a fost prezent aici Preasfințitul Părinte Vasile Târgovișteanul”, a spus Pr. Ioan Milea.
După punerea pietrei de temelie pentru noua capelă din Sintești Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a vizitat Parohia Crețești, localitatea natală a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 641, Ultimul acces: 2020-07-08 23:41:23


Nr. vizualizări:1391
Data ultimei vizualizări:2020-07-08 23:41:23
Data actualizare:2006-07-06 07:59:35
Data încărcării:2006-07-06 07:59:35
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0