Suditi :: Biserica Sf. Arhangheli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Arhangheli
Sudiți
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Sudiți
Comună:Sudiți
Județ:Ialomița
Adresa:strada Bisericii
Cod poștal:927235
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.sf-esc.ro, www.primariaSuditi.ro, www.cicnet.ro, www.prefecturaIalomita.ro
Hram:Sf. Arh. Mihail și Gavril
Detalii:Construită în jur de 1887.
Știri despre biserică:

»  Daruri și colinde pentru cei din satul Sudiți, județul Ilfov (2015-12-23)

 Închide 

Daruri și colinde pentru cei din satul Sudiți, județul Ilfov

[2015-12-23]
Grupul psaltic ANASTASIS și voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au mers miercuri, 23 decembrie 2015, la copiii din comuna Nuci, sat Sudiți, județul Ilfov, ca mesageri ai Nașterii Domnului Iisus Hristos. Acțiunea s-a desfășurat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și la inițiativa Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.
Cu acest prilej, Grupul psaltic ANASTASIS a susținut un concert de colinde în biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului, din satul Sudiți. După recitalul grupului Anastasis, copilașii prezenți au susținut un program artistic, au intonat colinde și au recitat poezii. La finala toți copiii prezenți în lăcașul de cult au primit daruri din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.
„Bucuria Nașterii Domnului a fost împărtășită de toți locuitorii comunei, dar și de cei veniți în vizită la rude. Părintele paroh a adunat atât copilașii din sat, dar și pe cei care au venit în vizită la bunici, în total au fost 60 de copilași care au primit daruri oferite de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului”, a precizat unul din voluntarii implicați în această acțiune social filantropică.
„Noi, cei din parohie, am încercat să îi adunăm atât pe copii, pe bătrâni, dar și pe tineri și să ne pregătim așa cum se cuvine pentru aceste momente de sărbătoare duhovnicească. Pentru noi, comunitatea din comuna Nuci, ceea ce s-a petrecut astăzi este cu adevărat un moment de dragoste frățească. Copii au cântat colinde, au recitat poezii și ne-am adus aminte de obiceurile practicate aici pe vremea când eram și noi copilași ca aceștia pe care i-am auzit cântând colinde. Ne-am amintit de anii în care tradițiile se păstrau și se practicau negreșit. Ajutați de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului și de Grupul psaltic ANASTASIS, am încercat să explicăm cât mai bine, atât pentru cei care știau, dar mai ales pentru cei care nu știau până astăzi, care este adevărata semnificație a Crăciunului”, a precizat părintele Ștefan Dan Marian, preotul paroh din satul Sudiți.
Adrian Butuc, dirijorul Grupului psaltic ANASTASIS, a mărturisit c㠄astăzi a fost o zi deosebită pentru noi, am reușit să aducem zâmbetul pe chipurile tuturor celor prezenți și sperăm că nu doar pe chipuri, ci și în suflete. Am încercat să le transmitem din bucuria colindelor și, totodată le-am oferit cadouri, atât celor mici, cât și celor mari. Cred că am reușit să ne bucurăm reciproc și asta este cel mai important, să primim și să dăruim din fericirea noastră, fiecare după posibilități.”
Pe lângă darurile oferite celor mici, au fost ajutate financiar și trei familii, cazuri sociale. Membrii acestora sunt oameni cu nevoi speciale care au copilașii în spitale, operați, bolnavi și care nu dispun de alte posibilități materiale.
Părintele Ștefan Dan Marian a ținut să mulțumească tuturor celor care au făcut posibilă această zi de sărbătoare.
„Mulțumim Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru binecuvântarea de a susține acest concert de colinde din parohia noastră, îi mulțumim și Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru pentru inițiativă, dorim să mulțumim și Grupului psaltic ANASTASIS, dar și voluntarilor și tuturor celor care s-au ostenit ca acest eveniment să aibă loc”, a spus părintele paroh Ștefan Dan Marian.
***
În comuna Nuci, județul Ilfov sunt aproximativ 147 familii, cele mai multe fiind formate din bătrâni și oameni văduvi, singuri. Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului nu sunt la prima acțiune în această comună. Au mai fost aici și în data de 10 octombrie, însoțiți de medicii și asistenții voluntari ai campaniei Sănătate pentru sate. În urma acelei acțiuni 200 de persoane au beneficiat de consultații medicale gratuite, ulterior acțiunii, 7 copilași au fost duși la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Maria Sklodowska Curie pentru control medical de specialitate și două fetițe au fost înscrise la școala gimnazială.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 923, Ultimul acces: 2020-08-06 15:41:00


Nr. vizualizări:1574
Data ultimei vizualizări:2020-08-06 15:41:00
Data actualizare:2006-07-06 18:11:01
Data încărcării:2006-07-06 18:11:01
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0