Buhusi :: Manastirea Ciolpani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Ciolpani
Buhuși
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Buhuși
Județ:Bacău
Adresa:cartier Ciolpani
Cod poștal:605100
Persoană de contact :Maica stareta Lucia Chirvase
Telefon :0234... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protoieriabuhusi.ro, www.epr.ro, www.primariaBuhusi.ro, www.csjBacau.ro, www.prefecturaBacau.ro
Preot:Arhim. Emilian Panait
Hram:Adormirea Maicii Domnului, Sf. Mc. Emilian de la Durostorum , Sf. Nicolae la biserica de lemn
Stil arhitectonic:Tradițional moldovenesc
Detalii:Mănăstirea, amplasată la circa 5 km de orașul Buhuși, este singurul lăcaș de rugăciune din țară ce poartă hramul acestui martir, care a trăit și a murit pentru credința în Hristos în secolul al IV-lea și ale cărui sfinte moaște au fost ingropate la Gedina, lângă orașul bulgăresc Durostorum. În 2007 se împlinesc zece ani de când aceasta oază de spiritualitate ortodoxă, în care își găsesc alinare sufletească numeroși credincioși și pelerini, își serbează patronul spiritual. Mănăstirea Ciolpani constituie unul dintre locurile de pelerinaj consacrate din județul Bacău, alături de Bogdana, Tisa Silvestri sau Magura Ocnei. Puțini știu că mănăstirea Sfintului Emilian de la Durostorum se află în imediata apropiere a altei mănăstiri, Runc, până la care mai sunt de parcurs doar vreo trei km. Primul schit de pe aceste locuri a fost ctitorit de sulițașul Ciolpan, călugărit aici și de la care se trage și numele schitului. În 1730, medelnicerul Teodor Cantacuzino a construit o bisericuță din lemn de stejar, care există și azi în cimitirul mănăstirii, ca monument istoric. Rămasă pustie de-a lungul vremii, mănăstirea a fost redeschisă, imediat după Revoluție, în anul 1991, cu obște de maici. Cu osteneala maicilor și a arhimandritului Emilian Panait, starețul manastirii Runc, s-au construit trei clădiri pentru chilii, un paraclis pentru rugăciunile maicilor și biserica mare. Sfintirea impresionantului lăcaș de rugăciune cu hramul "Sfintul Mucenic Emilian" s-a făcut la 21 septembrie 1997, iar de atunci, în fiecare an, la 18 iulie, aici se organizează pelerinaje.
Alte informații:Mănăstire de maici.
Cod Monument:BC-II-m-B-00810
Știri despre biserică:

»  Singura mănăstire din Eparhia Romanului cu hramul Sf. Emilian de la Durostorum și-a sărbătorit hramul (2019-07-18)

 Închide 

Singura mănăstire din Eparhia Romanului cu hramul Sf. Emilian de la Durostorum și-a sărbătorit hramul

[2019-07-18]
de Mihail Mere-Albe

Mănăstirea Ciolpani din județul Bacău cu hramul Sfântul Emilian de la Durostorum, martir din sudul Dunării, și-a cinstit joi ocrotitorul spiritual, informează Arhiepiscopia.
Delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim a fost Arhimandritul Pimen Costea, Vicar – administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.
Numeroși credincioși au participat la slujba oficiată în 18 iulie 2019 cu ocazia hramului.
Mănăstirea Ciolpani a fost neîncăpătoare de hram. Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului
În cadrul omiliei sale, Părintele Pimen Costea a relatat date din biografia Sfântului Emilian.
La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată slujba parastasului pentru părintele Arhimandrit Emilian Panait, ctitorul așezământului monahal.
Slujba parastasului pentru ctitorul Mănăstirii Ciolpani. Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului
Mănăstirea, amplasată la circa trei km de orașul băcăuan Buhuși, a fost construită în perioada 1993-1997.
Tradiția îl menționează ca întemeietor al schitului existent inițial aici pe sulițașul Ciolpan, cel de la care a preluat numele Mănăstirea Ciolpani.
Lângă amplasamentul mănăstirii este situată bisericuța din lemn de stejar, monument istoric, construită în 1730 de Teodor Cantacuzino.
În cadrul așezământului monahal se găsesc o parte din Moaștele Sfântului mucenic Emilian de la Durostorum.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1627, Ultimul acces: 2020-07-11 12:01:31

»  Arhiepiscopul Ioachim la hramul Mănăstirii Ciolpani: Să mărturisim adevărul cu toată forța noastră! (2018-07-19)

 Închide 

Arhiepiscopul Ioachim la hramul Mănăstirii Ciolpani: Să mărturisim adevărul cu toată forța noastră!

[2018-07-19]
de Sorin Ionițe

„Trebuie să mărturisim cu toată forța noastră adevărul, să îl apărăm, să fim apologeți, acei apostoli ai promulgării cuvântului ziditor al Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, a îndemnat Arhiepiscopul Ioachim al Romanului și Bacăului miercuri la Mănăstirea Ciolpani.
Cu ocazia cinstirii Sfântului Mucenic Emilian de la Durostorum, IPS Ioachim a slujit la Mănăstirea Ciolpani împreună cu PS Ignatie, Episcopul Hușilor, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.
În cuvântul rostit, Părintele Arhiepiscop a reiterat tematica Anului Omagial 2018, al unității de credință și de neam.
„În Anul Centenar, sărbătorim definirea neamului românesc care s-a semnat la Ierusalimul Învierii noastre naționale, care este Alba Iulia”, a precizat Înaltpreasfinția Sa. „Dar Alba Iulia nu putea exista dacă nu era Valea Oituzului, care avea dictonul nemuritor în inimile soldaților: Pe aici nu se trece!”, a continuat ierarhul.
„Evident că putea să fie alta harta Europei, dacă brațul țăranilor noștri, al moșilor și strămoșilor, acum 100 de ani, nu ar fi făcut prin trupurile lor stavilă împotriva armatelor care veneau să stăpânească nefiresc partea pământului românesc care întregește astăzi Triada celor Trei Țări Române”, a spus Arhiepiscopul Ioachim.
Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a concluzionat c㠄lucrurile au fost de așa manieră, încât credem că au fost inspirate de Duhul Sfânt, pentru faptul că orice lucru bun nu trebuie să ni-l însușim noi, în mod voit, ci este lucrarea Dumnezeu în noi”.
Episcopul Ignatie al Hușilor le-a vorbit sutelor de credincioși prezenți la Mănăstirea Ciolpani despre Sfântul Mucenic Emilian și le-a explicat ce însemn㠄a-ți dărui viața integral lui Hristos”:
„Întotdeauna când sărbătorim un martir, ar trebui să reflectăm asupra a ceea ce înseamnă să îți dăruiești viața integral lui Hristos, așa cum au făcut toți martirii bisericii noastre. A fi martir înseamnă în primul rând să poți să redai cu fidelitate ceea ce tu cunoști. Martirii bisericii noastre sunt cei care L-au cunoscut și au înțeles că a fi credincios, a trăi credința, înseamnă să Îl întâlnești pe Dumnezeu. Credința înseamnă încredere în Cel pe care tu Îl iubești”, a spus Episcopul Hușilor.
La finalul slujbei, cei doi ierarhi au primit din partea colonelului (r) Paul Valerian Timofte, vicepreședintele Cultului Național al Eroilor Regina Maria, câte o medalie jubiliară.
La eveniment a fost prezentă Sorina Pintea, ministrul Sănătății din România.
Mănăstirea Ciolpani
Situată în partea de nord a județului Bacău, în apropierea orașului Buhuși, Mănăstirea Ciolpani este cetatea spirituală, care înalță pelerinii cu gândul la vechile sihăstrii din munții Neamțului.
Este construită pe locul unui vechi schit întemeiat de sulițașul Ciolpan în jurul anului 1590.
În anul 1730 schitul de la Ciolpani, aflat într-o stare avansată de degradare, este refăcut de medelnicerul Teodor Cantacuzino, care ridică pe vechea temelie o bisericuță cu hramul „Sf. Ier. Nicolae”.
Biserica de lemn este una dintre cele mai mici biserici de lemn din Moldova. Tradiția locală amintește de existența unui schit de maici pe la sfârșitul sec. al XIX-lea. Această biserică a suferit modificări ulterioare, iar în anul 2002 a fost renovată. Ea a fost punctul de plecare pentru actuala mănăstire de la Ciolpani.
După anul 1989, la inițiativa credincioșilor din satele învecinate se reînființează așezământul monahal, sub coordonarea starețului mănăstirii Runc. Pentru început s-a construit un paraclis cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. În anul 1993 s-a sfințit locul pentru biserica mare, cu hramul „Sf. Mc. Emilian de Durostorum”.
Construcția bisericii a început în toamna anului 1993, iar lucrările au fost finalizate în anul 1997, când a avut loc și sfințirea întregului complex monahal, la data de 21 septembrie. Obștea mănăstirii numără în jur de 60 viețuitoare, care au ca duhovnic pe Arhim. Emilian Panait; stareța mănăstirii este maica stavroforă Lucia Chirvase.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3588, Ultimul acces: 2020-07-11 12:01:31

»  Sf. Mc. Emilian de la Durostorum sărbătorit la Mănăstirea Ciolpani. IPS Ioachim a oficiat Sfânta Liturghie (2017-07-18)

 Închide 

Sf. Mc. Emilian de la Durostorum sărbătorit la Mănăstirea Ciolpani. IPS Ioachim a oficiat Sfânta Liturghie

[2017-07-18]
de Iulian Dumitrascu

Mănăstirea Ciolpani din Protopopiatul Buhuși și-a sărbătorit în 18 iulie 2017 ocrotitorul spiritual: pe Sfântul Mucenic Emilian de la Durostorum. La eveniment au participat numeroși credincioși, dar și pelerini din alte județe care s-au rugat în timpul Sfintei Liturghii oficiate de IPS Ioachim, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Sărbătoarea a debutat cu Slujba Vecerniei din 17 iulie 2017, săvârșită de Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Cu acest prilej, au fost aduse spre închinare fragmente din moaștele Sf. Ierarh Ioan Maximovici de la Catedrala arhiepiscopală din Roman pentru a marca trecerea celor 20 ani de la sfințirea bisericii Mănăstirii Ciolpani.
După săvârșirea Sfintei Liturghii, în cuvântul său, Părintele Arhiepiscop Ioachim a vorbit despre calea muceniciei Sf. Emilian în calitate de apărător al dreptei credințe. Mai departe, ierarhul a prezentat istoricul Mănăstirii Ciolpani pe ultimii 20 ani de când a fost sfințită biserica Mănăstirii, apreciind în mod deosebit osteneala obștii monahale de aici.
La final, Înaltpreasfinția Sa și-a exprimat bucuria de a participa la acest moment deosebit și a binecuvântat preoții, credincioșii și pelerinii pentru râvna mărturisirii credinței.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5340, Ultimul acces: 2020-07-11 12:01:31

»  Sfântul Emilian de la Durostorum, cinstit la Mănăstirea Ciolpani (2016-07-19)

 Închide 

Sfântul Emilian de la Durostorum, cinstit la Mănăstirea Ciolpani

[2016-07-19]
de Robert Nicolae

13725068_1651584341827253_7222843594133691648_o
Pentru Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, sărbătoarea Sfântului Emilian de la Durostor, prăznuit de Biserica Ortodoxă Română pe 18 iulie, înseamnă hramul Mănăstirii Ciolpani. În acest an, sute de pelerini și credincioși din zona Bacăului și nu numai, și-au îndreptat pașii spre locașul de cult al mănăstirii, situată în apropierea orașului Buhuși. În această zi, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, împreună cu un sobor de ieromonahi și preoți din mai multe zone ale eparhiei.
În cadrul Sfintei Liturghii, copiii și maicile s-au împărtășit cu Sfântul Trup și Sânge al Mântuitorului Hristos, iar cuvântul de învățătură a fost rostit de preotul Adrian Chirvase, protopop de Vaslui, care a vorbit despre importanța trăirii în iubirea Preasfintei Treimi, având ca model sfinții lui Dumnezeu.
La final, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a făcut un recurs la istoria de peste două decenii a actualei mănăstirii, ridicate în apropierea Runcului, acolo unde există mărturia viețuirii monahale încă din perioada Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, amintind și de faptul că aici, lângă biserica mare, se păstrează bisericuța de lemn închinată Sfântului Nicolae, dovada peremptorie a trăirii întru Hristos încă din veacul al XVI-lea.
Suntem în bucuria duhovnicească a județului Bacău, sărbătorim peste două decenii de când s-a pus temelia acestei mănăstiri. Se amintesc și se pomenesc ctitorii acestui așezământ, însă istoria continuă dincolo de anii 1990, căci pe aceste meleaguri au trăit oameni care și-au transfigurat viața încă din vremea lui Ștefan cel Mare. Este un ținut binecuvântat de Dumnezeu (…) Văd credincioși și maici, laolaltă în rugăciune, ceea ce înseamnă că Dumnezeu a vrut să locuiască în acest loc care constituie o poartă către cer, căci unde se așază o mănăstire, începe pridvorul Împărăție lui Dumnezeu. Aici timpul se transfigurează, iar pelerinii știu acest lucru și vin în acest loc pentru a se adăpa din izvorul inepuizabil al trăirii dreptei credințe. De aceea dăm slavă lui Dumnezeu pentru această împlinire în Duhul Sfânt, a mărturisit ierarhul în cuvântul său.
Situată în partea de nord a județului Bacău, în apropierea orașului Buhuși, mănăstirea Ciolpani este cetatea spirituală, care înalță pelerinii cu gândul la vechile sihăstrii din munții Neamțului. Ea este construită pe locul unui vechi schit întemeiat de sulițașul Ciolpan pe la anul 1590. În anul 1730 schitul de la Ciolpani, aflat într-o stare avansată de degradare, este refăcut de medelnicerul Teodor Cantacuzino, care ridică pe vechea temelie o bisericuță cu hramul „Sf. Ier. Nicolae”.
Bisericuța de lemn este una dintre cele mai mici biserici de lemn din Moldova. Tradiția locală povestește despre existența unui schit de maici pe la sfârșitul sec. al XIX-lea. Această biserică a suferit modificări ulterioare, iar în anul 2002 a fost renovată. Ea a fost punctul de plecare pentru actuala mănăstire de la Ciolpani. Este o adevărată bijuterie din lemn de stejar și este situată în cimitirul mănăstirii. După anul 1989, la inițiativa credincioșilor din satele învecinate se reînființează așezământul monahal, sub coordonarea starețului mănăstirii Runc. Astfel, în 1991 s-a purces la lucru pe terenul donat de un fost localnic, pe nume Petru Păduraru. Pentru început s-a construit un paraclis cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. În anul 1993 s-a sfințit locul pentru biserica mare, cu hramul „Sf. Mc. Emilian de Durostorum”. Construcția bisericii a început în toamna anului 1993, iar lucrările au fost finalizate în anul 1997, când a avut loc și sfințirea întregului complex monahal, la data de 21 septembrie. Obștea mănăstirii numără în jur de 60 de viețuitoare, care au ca duhovnic pe Arhim. Emilian Panait, iar stareța mănăstirii este maica stavroforă Lucia Chirvase.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6880, Ultimul acces: 2020-07-11 12:01:31

»  Bisericuța Ciolpani, o delicată împărăție de duh și de lemn (2015-06-21)

 Închide 

Bisericuța Ciolpani, o delicată împărăție de duh și de lemn

[2015-06-21]
Aproape de orășelul băcăuan Buhuși, la capătul unui drum stricat, ce urcă, gâfâind, cea mai înaltă colină dimprejur, se zăresc acoperișurile câtorva case, turlele semețe ale unei biserici mândre, de zid și-o împletire deasă, de crengi și de frunziș, dincolo de care nu știi ce să bănuiești. Numai după ce te apropii binișor afli minunea: Dealul Runc și-a scos din buzunar o palmă, a făcut-o căuș, iar Cerul a așezat acolo o plăsmuire de lemn în care și-a făcut casă - bisericuța Ciolpani.
Cât o fi hălăduit, pe Runc, Ciolpan - suli­țaș în armia domnului moldovean Petre Șchiopul - până să fi găsit căușul blând în care-a ridicat primul schit, la 1590? Dealul n-are glas să spună, dar locul, prin frumu­se­țea lui, e cel mai bun tălmaci. Neted pe culme, ca o tipsie, te la­să să privești în toate zările. Nicăieri nici o adâncitură, nici un loc mai tainic, mai ascuns trecătorului. Când te aștepți mai puțin, tipsia dealului se prăvă­lește, ascunzând ce numai cu un pic înainte părea că e gata să-ți arate. Acolo, într-o scobitură înfă­șu­rată de trupul blând al dealului, se află bisericuța de lemn de la Ciolpani. Păzită strașnic de înlănțuirea de clorofilă a pomilor dimprejur, abia-abia o poți zări. Contururile i se disting doar după ce te apropii. De mică ce-i, gân­dești c-ar încăpea în două brațe de voinic. O cutiuță cioplită cu dichis în lemn trainic, de stejar, învăluită în liniște și în lumină. În aerul cald al după-a­mie­zii, un duh nepământean co­pleșește totul în jur. Ruptă de zgomotele și de vuietul lumii, întovărășindu-se numai cu ne­sfâr­șitul albastru de deasupra, bi­sericuța e un strașnic legământ al vieții acesteia cu veșnicia. „E ca un chivot”, spune maica sta­reță Lucia Chirvase, de parcă mi-ar fi ghicit gândurile.
Mai multe detalii în “Ziarul Lumina”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 9599, Ultimul acces: 2020-07-11 12:01:31

»  Două decenii de reînviere monahală la Mănăstirea Ciolpani (2011-07-15)

 Închide 

Două decenii de reînviere monahală la Mănăstirea Ciolpani

[2011-07-15]
Locul unde în 1990 era o miriște pe care se mai semăna grâu, în 1991 avea să devină terenul pe care s-a înălțat una dintre cele mai frumoase mănăstiri din județul Bacău. Părticele din moaștele Sfântului Emilian de la Durostorum, precum și ale Sfântului Teodosie cel Mare, ale Sfântului Grigorie Decapolitul, ale Sfintei Filofteia și ale Sfintei Mucenițe Chiriachi sunt expuse spre închinarea credincioșilor în singura biserică din cuprinsul Patriarhiei Române ce poartă hramul Sfântului Emilian de la Durostorum. Luni, Sfânta Liturghie va fi săvârșită aici de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.
Rugăciunea și munca asiduă au făcut ca pe miriștea cultivată ici colo cu grâu, în apropierea orașului Buhuși, să renască o străveche vatră de sihăstrie, mănăstirea Ciolpani, una dintre cele mai frumoase din cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Luni, 18 iulie, aici va fi sărbătoarea Sfântului Emilian de la Durostorum, patronul bisericii, și serbarea a 20 de ani de la ridicarea noii așezări monahale. Două decenii de eforturi, poate supraomenești pentru unii, dar firești pentru maicile care au hotărât să-și dedice viața slujirii lui Hristos. 'Când am venit aici, era o miriște pe care se semănase grâu. În aprilie 1991, s-a pus piatra de temelie a mănăstirii, iar de atunci, prin grija părintelui Emilian, starețul de la Mănăstirea Runc, în fiecare zi s-a oficiat Sfânta Liturghie. Încet s-a ridicat toată mănăstirea', și-a amintit maica stareță Lucia Chirvasă. Greutățile întâmpinate de maici, până au văzut lucrările de construcție finalizate, au devenit istorie. Un trecut asimilat încercărilor pe care Dumnezeu le rânduiește fiecăruia spre mântuire. 'Dacă te lași în voia lui Dumnezeu, nu ți se pare nimic greu', a explicat stareța de la Ciolpani. Imaginea actualei mănăstiri fascinează atât pelerinul, cât și simplul trecător ajuns în zonă. Un zid de piatră înalt împrejmuiește mănăstirea. 'Este lung de patru sute de metri și este ridicat din piatră de râu adusă de pe Tazlău', a explicat o maică. Iar dincolo de poartă, un spațiu transfigurat într-o oază de flori, curățenie și bună cuviință: biserica mare, un paraclis, chilii, numeroase alei pline cu flori și multe altele, decupate parcă din Pateric și așezate aici, pe dealurile ce împrejmuiesc orașul Buhuși.
În cimitirul situat la marginea mănăstirii se păstrează și biserica ridicată de Teodor Cantacuzino. O bisericuță de lemn ce pare a veghea odihna celor adormiți. Deasupra intrării, o inscripție cu caractere chirilice menționa vechimea lăcașului. 'Bisericuța are hramul 'Sfântul Nicolae'. A fost restaurată în urmă cu câțiva ani, deoarece era într-un stadiu avansat de degradare', ne-a spus maica stareță Lucia Chirvasă. În interior priveghează câteva icoane pictate pe lemn, restaurate. Aici se mai oficiază slujbe, însă rar, cel mai adesea în zilele de hram.
Tradiția spune că, în jurul anului 1590, un sulițaș al domnitorului Petru Șchiopu, pe nume Ciolpan, a renunțat la slujba de ostaș și s-a retras pe aceste meleaguri, ridicând un schit: Schitul Ciolpani. Moartea lui a însemnat și căderea în uitare a micuțului lăcaș de rugăciune. Abia în 1730, impresionat de starea jalnică a schitului, medelnicerul Teodor Cantacuzino, ajutat de frații săi, a construit o bisericuță din lemn de stejar, cu hramul 'Sfântul Nicolae'. Căutându-și pacea interioară, departe de zbuciumul existenței cotidiene, maicile ascultă și ele, cu grijă și îndurerare, plângerile oamenilor, nu puțini, care trec pragul mănăstirii. 'Problemele și greutățile apar din cauza faptului că oamenii se îndepărtează de Dumnezeu. Și, dacă se vorbește de o criză, aceasta este una singură: criza spirituală, a omului fără credință, fără Dumnezeu', a explicat stareța Lucia Chirvasă, care, alături de cele 60 de maici, se pregătește luni, 18 iulie, să serbeze patronul spiritual al mănăstirii, alături de PS Episcop Ioachim Băcăuanul și, bineînțeles, de sute de credincioși din toată țara. (Articol publicat în „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova din datade 16 iulie 2011)

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 20158, Ultimul acces: 2020-07-11 12:01:31


Nr. vizualizări:22852
Data ultimei vizualizări:2020-07-11 12:01:31
Data actualizare:2017-08-31 13:53:30
Data încărcării:2006-03-20 00:05:58
Nr. Mesaje:4
Urare:
(2011-07-18)
18 iulie 2011 - ”LA MULTI ANI!”
ZI MARE DE INCHINARE PENTRU SFINTUL EMILIAN si HRAMUL MANASTIRII CIOLPANI!
URARI SINCERE DE MULTA SANATATE PENTRU PARINTELE EMILIAN, MAICUTA STARETA LUCIA SI INTREGA OBSTE A MANASTIRII!
DOAMNE AJUTA!
familia ALISTAR - Piatra Neamt
@yahoo.it
Maicutei Starete Lucia:
(2011-01-02)
- Pentru Sfintele Sarbatori si Anul Nou 2011 va transmit din toata inima urari de sanatate buna, bucurii si multe impliniri pentru intreaga obste a manastirii!
Bunul Dumnezeu sa va ajute si sa va binecuvinteze cu bunatatea sa.
Multa sanatate Parintelui EMILIAN!
Cu multa stima si recunostinta
CONSTANTA VARVARA ALISTAR - Piatra Neamt
@yahoo.it
Rugăminte:
(2010-05-30)
Maica Stareta LUCIA,
Sunt o crestina din ONESTI, BACAU, si va rog sa-mi spuneti daca pot veni pentru o saptamana la manastire, pentru rugaciune si sa va cunosc.
MARIA
Va rog sa-mi trimite-ti raspuns pe adresa de e-mail
Doamne Ajuta!
@yahoo.com
Urare:
(2010-05-09)
Arhiemandritul Emilian ne-a cununat in anul 2003. Sper din toata inima ca mai traieste (era bolnav de diabet). Ne-am intilnit apoi si in Israel. Este un om deosebit as spune chiar extraordinar. Am dori sa-i transmniteti multa sanatate din partea noastra.
Pe sotul meu chiar l-a botezat(el fiind evreu) si i-a dat numele de Emilian. Noi locuim in Israel.
Multa sanatate din partea noastra.
Daniela si Pavel Emilian
@yahoo.com
Nr. Fotografii:26
Fotografi:Mihaela Achiroaie: 13, Bogdan Muraru: 8, internet: 2, Alina Trache: 1, Basilica.ro: 1, bacau.djc.ro: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Setul de Fotografii 1
Data: 2009-08-16
Aparat: SONY DSC-H3
Contor: 827

Vedere de ansamblu
Foto: Mihaela Achiroaie

Data: 2009-06-26
Contor: 292

Biserica de lemn
Foto: bacau.djc.ro

Data: 2018-02-05
Contor: 38

Biserica de lemn
Foto: Bogdan Muraru

Data: 2011-07-18
Contor: 343

Vedere de ansamblu
Foto: Basilica.ro

Data: 2010-11-07
Aparat: Canon EOS 400D DIGITAL
Contor: 163

Biserica nouă
Foto: Alina Trache

Data: 2009-08-16
Aparat: SONY DSC-H3
Contor: 202

Turle
Foto: Mihaela Achiroaie

Data: 2009-08-17
Contor: 358

Intrarea în biserică
Foto: internet

Data: 2009-08-16
Aparat: SONY DSC-H3
Contor: 188

Coloane
Foto: Mihaela Achiroaie

Data: 2009-08-16
Aparat: SONY DSC-H3
Contor: 138

Fereastră
Foto: Mihaela Achiroaie

Data: 2009-08-16
Aparat: SONY DSC-H3
Contor: 121

Fereastră
Foto: Mihaela Achiroaie

Data: 2009-08-16
Aparat: SONY DSC-H3
Contor: 129

Ornamente
Foto: Mihaela Achiroaie

Data: 2009-08-16
Aparat: SONY DSC-H3
Contor: 123

Ornament
Foto: Mihaela Achiroaie

Data: 2009-08-16
Aparat: SONY DSC-H3
Contor: 189

Paraclis
Foto: Mihaela Achiroaie

Data: 2009-08-16
Aparat: SONY DSC-H3
Contor: 209

Turnul clopotniță
Foto: Mihaela Achiroaie

Data: 2007-09-28
Contor: 281

Chilii
Foto: internet

Data: 2009-08-16
Aparat: SONY DSC-H3
Contor: 194

Chilii
Foto: Mihaela Achiroaie


Setul de Fotografii 2