Focsani :: Biserica Sf. Nicolae Stroe - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Nicolae Stroe
Focșani
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Focșani
Județ:Vrancea
Adresa:strada Zamfirescu Duiliu nr. 1
Cod poștal:620022
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiabzvn.ro, www.focsani.info, www.cjVrancea.ro, www.prefecturaVrancea.ro
Hram:Sf. Nicolae
Detalii:Biserica „Sfântul Nicolae” Stroe, monument istoric clasat, a fost construita in anul 1839 de catre enoriasi.

Pe locul actualei biserici, a fost construita o biserica din lemn, de catre Paraschiva Baneasa din partile Prahovei, pe terenul donat de un anume Stroe.

Biserica este construita din caramida, în stil moldovenesc având o forma de nava; pictura interioara este realizata în ulei în stil neobizantin de catre pictorul Adolf Cantini în perioada 1945-1958.

Turla bisericii din zid si lemn, a suferit grave avarii la cutremurul din 1977, a fost demolata, urmând ca sa fie reconstruita numai din lemn.

Dupa anul 2000 s-au efectuat importante lucrari: s-au executat tencuielile în exterior, s-a construit clopotnita bisericii, s-a construit din nou turla bisericii în forma initiala, s-a restaurat pictura în Sfântul Altar, s-a pictat pridvorul si clopotnita. Biserica nu detine obiecte de valoare artistica si documentara, în schimb în curte se afla mormântul si o cruce funerara a unionistului George Ilie, membru în Divanul Ad-hoc si prieten cu Mihail Kogalniceanu.
Cod Monument:VN-II-m-B-06491
Știri despre biserică:

»  Să ne adresăm Sfântului Nicolae, în rugăciune, cu multă încredere – Arhiepiscopul Ciprian (2018-12-07)

 Închide 

Să ne adresăm Sfântului Nicolae, în rugăciune, cu multă încredere – Arhiepiscopul Ciprian

[2018-12-07]
de Iulian Dumitrașcu

Arhiepiscopul Ciprian al Buzăului și Vrancei a oficiat joi Sfânta Liturghie la hramul bisericii „Sfântul Nicolae” – Stroe din Focșani, unde i-a îndemnat pe cei prezenți să se adreseze Sfântul Nicolae în rugăciune „cu multă dragoste și încredere, pentru că este un sfânt blând, înțelegător și rugător în fața Tronului ceresc”.
De asemenea, a mai spus să urmăm cu toții „exemplul de bunătate, milostenie, ascultare și mărturisire cu curaj a credinței creștine pe care ni-l dă Sfântul Ierarh Nicolae”.
Lăcașul de închinare a fost neîncăpător pentru numărul mare de credincioși veniți să participe la Sfânta Liturghie. După slujbă, a fost oficiată și slujba Parastasului pentru ctitorii și slujitorii sfântului lăcaș, trecuți la Domnul.
Biserica „Sfântul Nicolae” – Stroe este monument istoric, datând din anul 1839. Ca urmare a lucrărilor de consolidare și restaurare efectuate în perioada 1997-2005, lăcașul de rugăciune a fost resfințit în data de 6 februarie 2005.
Cu o zi mai înainte, Arhiepiscopul Ciprian a vizitat comunitatea parohial㠄Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiul Buzău.
În ajunul sărbătorii ocrotitorului lăcașului de cult, Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba Vecerniei, unită cu Litia, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.
Cu acest prilej, un grup de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 7 din oraș a susținut un program de colinde, primind daruri din partea parohiei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 519, Ultimul acces: 2019-12-07 21:19:48


Nr. vizualizări:2757
Data ultimei vizualizări:2019-12-07 21:19:48
Data actualizare:2006-07-21 11:08:43
Data încărcării:2006-07-21 11:08:43
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:CIMeC: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2010-08-29
Contor: 217

Fațada
Foto: CIMeC