Focsani :: Biserica Sf. Andrei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Andrei
Focșani
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Focșani
Județ:Vrancea
Adresa:strada Brăilei nr. 17
Cod poștal:620170
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiabzvn.ro, www.focsani.info, www.cjVrancea.ro, www.prefecturaVrancea.ro
Hram:Sf. Andrei
Știri despre biserică:

»  Înălțarea Sfintei Cruci, sărbătorită la Focșani (2016-09-15)

 Închide 

Înălțarea Sfintei Cruci, sărbătorită la Focșani

[2016-09-15]
de Iulian Dumitrascu

img_9327
La sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, miercuri, 14 septembrie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Parohiei Sfântul Andrei și Sfântul Nectarie din municipiul Focșani, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a precizat Dragoș Olteanu, Consilier mass-media.
În cursul dimineții, ierarhul a binecuvântat lucrările efectuate la exteriorul locașului de cult, prin stropirea cu apă sfințită și ungerea cu Sfântul și Marele Mir a pereților din cele patru laturi ale bisericii. Răspunsurile la strană au fost date de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei.
În cuvântul său, chiriarhul locului le-a vorbit credincioșilor despre semnificația praznicului Înălțării Sfintei Cruci, explicându-le legătura dintre Sfânta Cruce și Învierea Mântuitorului Iisus Hristos.
Ori de câte ori ne însemnăm cu semnul Sfintei Cruci, medităm la suferințele Mântuitorului Iisus Hristos, la Jerta Sa de pe crucea Golgotei și, în același timp, ne exprimăm cu toată tăria credința în Învierea Sa din morți, chezășia învierii noastre. Prin urmare, viața omului pe pământ este cruce și înviere. De luni până sâmbătă, fiecare dintre noi își poartă crucea vieții personale, crucea căsniciei sau a misiunii pe care și-a asumat-o, iar, în ziua de duminică, venind la biserică, intrăm în comuniune cu Dumnezeu și cu sfinții Săi, bucurându-ne de Învierea Domnului și rugându-ne Mântuitorului Hristos să reverse peste noi harul Preasfântului Duh și să ne ajute în purtarea crucii, până când Părintele ceresc va rândui să ne cheme la El. Nimeni nu va avea parte de înviere și de viața veșnică, dacă nu va trece, mai întâi, prin cruce; dacă nu-și va răstigni păcatele ce-i întinează viața, îndeosebi, egoismul, mândria și lăcomia, care produc întreruperea comuniunii cu Dumnezeu, a spus Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.
După încheierea Sfintei Liturghii, preotul paroh, Lucian Pasere, și preotul coslujitor, Răzvan Dănilă, au fost hirotesiți întru sachelar, ca o recunoaștere a activităților desfășurate în parohie până în prezent. De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a primit din partea comunității parohiale o icoană a Sfântului Apostol Andrei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1164, Ultimul acces: 2019-12-15 09:49:50

»  Casă de prăznuire, sfințită în Parohia Sfântul Andrei din Focșani (2015-11-11)

 Închide 

Casă de prăznuire, sfințită în Parohia Sfântul Andrei din Focșani

[2015-11-11]
Casa de prăznuire a Parohiei Sfântul Apostol Andrei din municipiul Focșani a fost sfințită luni, 09 noiembrie 2015, cu prilejul celui de-al doilea hram al bisericii, închinat Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, informează Dragoș Olteanu, Purtătorul de cuvânt al Eparhiei Buzăului și Vrancei. Slujba de binecuvântare a fost oficiată, după Sfânta Liturghie, de un sobor de preoți și diaconi, condus de părintele Oscar Frunză, protoiereu de Focșani II. Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă creștină, în casa praznicală proaspăt sfințită, la care au participat majoritatea credincioșilor.
Lucrările de renovare și amenajare a edificiului s-au realizat în cursul acestui an și au fost coordonate de cei doi preoți slujitori din parohie, Lucian Pasere și Răzvan Dănilă, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, prin contribuția Centrului eparhial și a enoriașilor.
„Cei doi slujitori ai Parohiei «Sfântul Apostol Andrei» și «Sfântul Nectarie de Eghina» s-au străduit să prefacă fosta casă de prăznuire, în așa fel încât să o adapteze cerințelor timpurilor pe care le trăim. Au avut sprijin atât din partea Arhiepiscopiei, cât și a unora dintre enoriași. M-am bucurat să văd locurile acestea înnoite, pentru că, în ultima vreme, Parohia «Sfântul Andrei» a fost destul de greu încercată; sunt aici răni încă netămăduite și ceea ce am constatat astăzi este o dovadă că oamenii sunt capabili să pună mai presus de interesul personal interesul major al Bisericii. Tot ceea ce facem, facem cu conștiința că lucrăm pentru propria noastră mântuire, spre slava lui Dumnezeu și a Bisericii Sale“, a declarat părintele protoiereu Oscar Frunză.
Casa de prăznuire este destinată oficierii slujbei de pomenire a celor răposați, în ziua de sâmbătă, și organizării pomenilor sau praznicelor pentru cei adormiți în Domnul. Tot aici pot fi desfășurate și alte activități caritabile pentru cei aflați în nevoie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1360, Ultimul acces: 2019-12-14 06:13:46


Nr. vizualizări:3301
Data ultimei vizualizări:2019-12-09 00:21:02
Data actualizare:2006-07-21 11:20:55
Data încărcării:2006-07-21 11:20:55
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:Reteanu Toma Tudor: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2010-05-15
Aparat: SONY DSC-W220
Contor: 229

Vedere de ansamblu
Foto: Reteanu Toma Tudor