Galati :: Biserica Sf. Mina, Victor si Vichentie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Mina, Victor și Vichentie
Galați
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Galați
Județ:Galați
Adresa:strada Alba Iulia nr. 1
Cod poștal:800281
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.edj.ro, www.primaria.galati.ro, www.cjGalati.ro, www.prefecturaGalati.ro
Preot:Neculai Ionașcu, Claudiu Mîniosu
Hram:Sf. Mina, Victor și Vichentie
Știri despre biserică:

»  IPS Casian a fost prezent la hramul Bisericii Sfântul Mina din Galați (2017-11-13)

 Închide 

IPS Casian a fost prezent la hramul Bisericii Sfântul Mina din Galați

[2017-11-13]
de Sorin Ionițe

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a fost prezent sâmbătă la hramul Bisericii Sfântul Mina din cartierul gălățean I.C. Frimu.
Manifestările de hram au început vineri seară cu slujba Privegherii și au continuat sâmbătă cu slujba Utreniei și Sfânta Liturghie, oficiate de un sobor de preoți, la care a participat IPS Casian, notează site-ul oficial al Eparhiei.
În cuvântul rostit, Chiriarhul Dunării de Jos a precizat că sfinții mucenici sunt cei care strălucesc în Ortodoxie și prin jertfa lor s-a întărit și consolidat credința și nădejdea noastră în Hristos, Mântuitorul și Izbăvitorul neamului omenesc.
După Sfânta Liturghie, în biserică a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii și binefăcătorii locașului de cult care au trecut la Domnul.
La final, Părintele Arhiepiscop a rostit în curtea bisericii o rugăciune de mulțumire pentru binefacerile lui Dumnezeu revărsate asupra credincioșilor și slujitorilor acestei parohii și a oferit iconițe celor prezenți.
De asemenea, au fost oferite pachete cu alimente pentru 30 de familii cu posibilități financiare limitate din parohie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4446, Ultimul acces: 2020-06-02 01:12:43

»  Concurs de șah în Parohia „Sf. Mina, Victor și Vichentie“ din Galați (2017-06-10)

 Închide 

Concurs de șah în Parohia „Sf. Mina, Victor și Vichentie“ din Galați

[2017-06-10]
de Iulian Dumitrascu

Parohia Sf. Mina, Victor și Vichentie, în cooperare cu Școala Gimnazială Miron Costin și Clubul de Șah Diana din Galați, a organizat și în acest an Concursul de șah In hoc signo vinces.
Competiția se desfășoară, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în perioada 10-11 iunie 2017, a transmis Pr. Rareș Bucur.
Ajuns la cea de a V-a ediție, concursul are loc pe parcursul celor două zile în 5 runde și reunește peste 150 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, majoritatea elevi ai Școlii Gimnaziale Miron Costin din Galați, campioni sau vicecampioni naționali la șah, dar și elevi de la alte școli sau copii înscriși la diferite cluburi sportive din municipiul Galați.
Manifestarea a debutat cu rostirea de rugăciuni și oficierea unei slujbe de mulțumire, urmată de intonarea Imnului Național al României, după care în parcul bisericii Sf. Mina, Victor și Vichentie s-a desfășurat concursul propriu-zis.
Tinerii șahiști gălățeni au fost îndrumați și supravegheați de specialiști în sportul minții și de juriul format din 5 arbitri de la Clubul de Șah Diana din Galați, club afiliat la Federația Română de Șah.
După fiecare rundă de șah, în timpul de pauză, copii au avut posibilitatea de se bucura și de a se destinde în parcul amenajat foarte frumos, în cutea acestei biserici gălățene.
Mâine, după Sfânta Liturghie, va avea loc festivitatea de premiere a concurenților situați pe locurile I, II și III, înmânarea medaliilor și cupelor câștigătorilor, precum și oferirea unor diplome de participare tuturor competitorilor.
Trofeele vor fi înmânate de către membrii echipei de fotbal de sală United Galați, vicecampioni naționali ai acestui sport.
Concursul de șah In hoc signo vinces face parte din calendarul activităților cultural-misionare desfășurate de parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos în Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești și Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4642, Ultimul acces: 2020-06-02 01:12:43

»  Concurs de șah la parohia „Sf. Mina, Victor și Vichentie“ din Galați (2016-06-12)

 Închide 

Concurs de șah la parohia „Sf. Mina, Victor și Vichentie“ din Galați

[2016-06-12]
de Gheorghe Anghel

Parohia „Sf. Mina, Victor și Vichentie“, în cooperare cu Școala Gimnazial㠄Miron Costin” și Clubul de Șah „Diana” din Galați, a organizat, și în acest an, Concursul de Șah „In hoc signo vinces”, informează pr. Gabriel Molocea, Consilier Mass Media al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Competiția s-a desfășurat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în perioada 11 – 12 iunie 2016.
Ajuns la cea de a IV-a ediție, concursul a fost organizat, pe parcursul celor două zile, în 5 runde și a reunit peste 180 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, majoritatea elevi ai Școlii Gimnaziale „Miron Costin“ din Galați, campioni sau vicecampioni naționali la șah, dar și elevi de la alte școli sau copii înscriși la diferite cluburi sportive din municipiul Galați.
Manifestarea a debutat cu oficierea unei slujbe de mulțumire urmată de intonarea Imnului Național al României, după care, în parcul bisericii „Sf. Mina, Victor și Vichentie“ s-a desfășurat concursul propriu-zis.
Tinerii șahiști gălățeni au fost îndrumați și supravegheați de specialiști în sportul minții și de juriul format din 5 arbitri de la Clubul de Șah „Diana“ din Galați, club afiliat la Federația Română de Șah.
Astăzi, după Sfânta Liturghie, a avut loc festivitatea de premiere a concurenților situați pe locurile I, II și III, înmânarea medaliilor și cupelor câștigătorilor, precum și oferirea unor diplome de participare tuturor competitorilor.
Trofeele au fost înmânate de către Cristian Onofrei, ales jandarmul anului 2016 pentru performanțe sportive împletite cu activități social-filantropice.
Concursul de șah „In hoc signo vinces“ face parte din calendarul activităților cultural-misionare desfășurate de parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos în „Anul omagial al educației creștine a tineretului ortodox”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6254, Ultimul acces: 2020-06-02 01:12:43


Nr. vizualizări:15623
Data ultimei vizualizări:2020-06-02 01:12:43
Data actualizare:2006-07-24 04:55:16
Data încărcării:2006-07-24 04:55:16
Nr. Mesaje:1
Amintiri:
(2012-06-11)
LA ACEAST MINUNATA BISERICA AM CRESCUT SI CA OM SI SPIRITUAL. AM FOST DE LA INCEPUTUL ACESTEI BISERICI ALATURI DE UN PREOT MINUNAT SI JERTFELNIC, PR. NICOLAE IONASCU, CAND S-A SLUJIT 6 ANI DE ZILE INTR-UN CORT MILITAR SI UNDE AM SIMTIT CEA MAI PROFUNDA STARE A DUHOVNICEASCA SI INTELEGAND PTR PRIMA DATA IN VIATA CE INSEAMNA ORTODOXIA. INTR-UN CUVANT IMI ESTE DOR DE ACEI ANI PETRECUTI LA PAROHIA SF. M. MC. MINA, ALATURI DE CEILALTI TINERI DIN CORUL BISERICII SI ALATURI DE PREOTII ACESTEI MINUNATE BISERICI.
INCA O DATA SE ARATA CA MINUNATI SUNT SFINTII LUI DUMNEZEU.
MI-AS DORI SA NE REVEDEM GENERATIA DE ACUM 10 ANI.
@yahoo.com
Nr. Fotografii:19
Fotografi:Daniel Gagiu: 10, iuliana-alina: 6, Voluntar: 2, Cătălin Chitu: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!


Setul de Fotografii 1
Setul de Fotografii 2
Data: 2009-04-22
Aparat: Canon Canon PowerShot A610
Contor: 81

Turlă
Foto: Daniel Gagiu

Data: 2010-04-02
Aparat: Panasonic DMC-FS3
Contor: 80

Flori
Foto: Voluntar

Data: 2011-11-22
Contor: 85

Interior
Foto: iuliana-alina