Iosifalau :: Biserica Adormirea Maicii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Adormirea Maicii Domnului
Iosifalău
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Iosifalău
Comună:Topolovățu Mare
Județ:Timiș
Cod poștal:307423
Persoană de contact :Veclenit Tavuc Ciprian
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail : @iosifalau.com
Adrese utile:www.mitropolia-banatului.ro
www.cjTimis.ro
www.prefecturaTimis.ro
Stil arhitectonic:Lemn
Știri despre biserică:

»  Tinerii și copiii din Parohia Iosifalău au mers în pelerinaj (2013-11-06)

 Închide 

Tinerii și copiii din Parohia Iosifalău au mers în pelerinaj

[2013-11-06]
Sâmbătă, 2 noiembrie, 40 de tineri și copii care fac parte din grupul coral al Bisericii „Adormirea Maicii Domnului“ din Iosifalău au vizitat câteva obiective turistice și mănăstiri reprezentative din județele Arad și Timiș, informeaz㠓Ziarul Lumina”. Au fost vizitate mănăstirile Hodoș Bodrog, Gai, Monumentul Eroilor de la Păuliș, Catedrala „Sfânta Treime“ din Arad și Catedrala mitropolitană din Timișoara.
Primul obiectiv vizitat a fost Monumentul Eroilor de la Păuliș, unde copiilor le-au fost prezentate faptele istorice ale eroilor căzuți în luptele din cel de-al Doilea Război Mondial. Apoi a fost vizitată Mănăstirea Hodoș Bodrog, una dintre cele mai vechi așezări monahale din țara noastră. Aici tinerii pelerini au vizitat muzeul mănăstirii, s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu pruncul Iisus și le-a fost prezentat istoricul mănăstirii. De asemenea, grupul de pelerini s-a bucurat de frumusețea Mănăstirii Gai, unde au vizitat muzeul ce adăpostește unele dintre cele mai vechi icoane, veșminte și obiecte de cult. Un alt obiectiv vizitat a fost centrul orașului Arad. Aici, pelerinii au admirat frumusețea arhitecturii clădirilor Primăriei, Operei și Catedralei „Sfânta Treime“ din oraș. Ultimul popas a fost la Catedrala mitropolitană din Timișoara, unde copiii s-au închinat la racla cu moaștele Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, Mitropolitul Banatului. Pe parcursul acestui pelerinaj, copiii au fost însoțiți de pr. Cosmin Vasile Chiroiu și de învățătoarele Mihaela Chiroiu și Alina Jurj. Cu acest prilej, copiii și-au adâncit cunoștințele în ceea ce privește arta și arhitectura bisericească și totodată au parcurs o filă din istoria Bisericii Ortodoxe Române din zona Banatului. Parohia Iosifalău organizează în fiecare an pelerinaje, în care sunt vizitate mănăstirile din țară. Pelerinajul a fost organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, prin Centrul de pelerinaje al Arhiepiscopiei Timișoarei și cu sprijinul Primăriei Topolovățu Mare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1134, Ultimul acces: 2018-12-13 06:20:35


Nr. vizualizări:1644
Data ultimei vizualizări:2018-12-13 06:20:35
Data actualizare:2007-11-22 08:17:03
Data încărcării:2007-11-22 08:17:03
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2013-11-15
Contor: 85

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2013-11-15
Contor: 8

Vedere din lateral
Foto: Nelu_Pozaru