Daia :: Biserica Buna Vestire - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Buna Vestire
Daia
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Daia
Comună:Roșia
Județ:Sibiu
Cod poștal:557213
Persoană de contact :pr. Alin Danciu
Telefon :0744... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile: @yahoo.com , www.mitropolia-ardealului.ro, www.primariaRosia-sb.ro, www.cjSibiu.ro, www.prefecturaSibiu.ro
Preot:Alin Danciu
Hram:Sf. Treime
Știri despre biserică:

»  Sfințire de paraclis la Daia Nouă, județul Sibiu (2015-08-25)

 Închide 

Sfințire de paraclis la Daia Nouă, județul Sibiu

[2015-08-25]
Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a sfințit sâmbătă, 22 august, paraclisul de vară din Daia Nouă, județul Sibiu, informează "Ziarul Lumina".
Ierarhul i-a binecuvântat pe credincioșii din localitate, pe preotul paroh și autoritățile locale pentru ridicarea acestui paraclis într-o zonă nouă a localității Daia.
În soborul slujitor s-au aflat inspectorul bisericesc din Arhiepiscopia Sibiului, părintele Cornel Voinea, parohul din Daia, Alin Danciu, precum și mai mulți preoți de la parohiile învecinate. La slujba de sfințire au participat primarul comunei Roșia, Valentin Aldea, autorități locale, precum și numeroși credincioși din cartierul nou al localității Daia. Comunitatea s-a pregătit intens pentru acest moment de sărbătoare, unic în viața acestui cartier nou al satului Daia. Ierarhul a fost întâmpinat de autorități și credincioși în mod tradițional, așa cum este obiceiul în toate comunitățile din Transilvania și din întreaga țară. IPS Mitropolit Laurențiu a oficiat slujba de sfințire și a binecuvântat paraclisul și icoanele din interior prin stropire cu apă sfințită. La finalul slujbei religioase, credincioșii prezenți au fost binecuvântați de ierarh și au primit iconițe ale Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei. Toți cei care au participat la slujba de sfințire au avut posibilitatea să se închine la icoanele sfințite din paraclis.
În cuvântul de felicitare și de binecuvântare, IPS Mitropolit Laurențiu a subliniat rolul duhovnicesc al altarelor de închinare ridicate în mijlocul comunităților creștine. Părintele Mitropolit și-a exprimat convingerea că acest altar de rugăciune va aduce binecuvântare peste comunitatea din Daia Nouă și peste toți cei care îi calcă pragul pentru a participa la slujbele religioase.
„Acest paraclis reprezintă dragostea și credința tuturor credincioșilor, știind că o biserică, o cruce sau o troiță sunt puncte de referință ale credinței noastre, sunt semne și locuri care ne ocrotesc, dar ne și atrag atenția că suntem atât de vulnerabili, că trecem atât de repede prin viață încât nici nu știm când trebuie să plecăm dincolo. De aceea, dacă în osteneala noastră de toate zilele, care are și ea rolul ei și este binecuvântată de Dumnezeu, ne oprim și ne închinăm și ne punem în fața lui Dumnezeu toate dorințele noastre, nevoile noastre dar mai ales idealurile noastre, atunci primim ajutor și viața noastră are un sens în plus. Pentru ca viața noastră să aibă un sens, trebuie să fie sub binecuvântarea lui Dumnezeu, iar semne ale binecuvântării lui Dumnezeu sunt bisericile, paraclisele și altarele de vară.
Cuvântul <paraclis> înseamnă <lângă biserică> și de aceea paraclisul este o bisericuță legată de biserica mare. Acest locaș vă va atrage și prin frumusețe, dar și prin conținutul lui, pentru că l-am binecuvântat ca aici să vă odihniți de oboseala sufletească, nu numai de cea trupească, și să primiți binecuvântarea lui Dumnezeu în clipe de rugăciune. L-am binecuvântat ca să fie și un semn al ocrotirii și al îndemnării noastre de a păși cu pași serioși pe drumul vieții, cerând totdeauna sprijin de la Dumnezeu”, a spus ierarhul.
Paraclis în stil maramureșean
Paraclisul de lemn a fost construit în apropiere de casele de vacanță și locuințele din Daia Nouă pentru a fi un loc binecuvântat, un altar de închinare pentru credincioși, precum și o legătură duhovnicească între comunitatea de aici și satul Daia, unde se construiește o biserică nouă. Locașul de cult va răspunde nevoilor duhovnicești ale celor care locuiesc permanent în Daia Nouă, dar și celor care vin aici în perioada vacanțelor de vară.
„Biserica Ortodoxă a răspuns mereu nevoilor credincioșilor săi, odată cu înființarea unor noi comunități, a unor noi zone rezidențiale. Comunitatea de aici a fost înființată acum 15 ani și am găsit aici oameni cu o credință vie, lucrătoare, oameni care și-au pus resursele lor în slujba comunității. Astfel am reușit să ridicăm acest paraclis din lemn, construit de niște meșteri populari maramureșeni, în stil tradițional. Nădăjduim că va asigura nevoile religioase ale oamenilor din această zonă. Vom săvârși aici sfintele slujbe pe timp de vară și sperăm că acest locaș va trezi în sufletele credincioșilor de aici dorința de a se apropia mai mult de Biserica noastră și de tradițiile noastre sfinte”, a spus parohul Alin Danciu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2150, Ultimul acces: 2019-12-06 15:36:30

»  Sfințirea unui paraclis în localitatea Daia Nouă, județul Sibiu (2015-08-22)

 Închide 

Sfințirea unui paraclis în localitatea Daia Nouă, județul Sibiu

[2015-08-22]
Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului a sfințit astăzi, 22 august 2015, paraclisul de vară din localitatea Daia Nouă, județul Sibiu.
Ierarhul i-a binecuvântat pe credincioși, pe preotul paroh și autoritățile locale pentru ridicarea locașului, într-o zonă nou construită, potrivit Radio TRINITAS.
De asemenea, a subliniat rolul duhovnicesc al altarelor de închinare, ridicate în mijlocul comunităților.
„Acest paraclis este concentrarea credinței și a dragostei tuturor. Pentru ca viața noastră să aibă un sens, ea tre’ebuie să fie sub binecuvântarea lui Dumnezeu, iar semne ale binecuvântării lui Dumnezeu sunt bisericile, paraclisele, etc”, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.
Paraclisul de lemn a fost ridicat în stil maramureșean, în apropiere de casele de vacanță și locuințele din Daia Nouă. Locașul de cult va răspunde nevoilor duhovnicești ale celor care locuiesc permanent în zonă, dar și celor care vin acolo în perioada vacanțelor. La finalul slujbei religioase, credincioșii prezenți au fost binecuvântați de ierarh și au primit iconițe cu chipul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2132, Ultimul acces: 2019-12-06 18:46:54


Nr. vizualizări:3059
Data ultimei vizualizări:2019-12-06 15:36:30
Data actualizare:2018-10-15 11:36:41
Data încărcării:2009-12-08 08:11:24
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:7
Fotografi:Constantin Banciu: 6, Țetcu Mircea Rareș: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2009-05-01
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 113

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu

Data: 2017-04-04
Contor: 10

Vedere de ansamblu
Foto: Țetcu Mircea Rareș

Data: 2009-09-12
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 38

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu

Data: 2011-01-29
Aparat: NIKON E8800
Contor: 30

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu

Data: 2016-09-18
Aparat: NIKON E8800
Contor: 15

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu

Data: 2016-09-18
Aparat: NIKON E8800
Contor: 8

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu

Data: 2016-09-18
Aparat: NIKON E8800
Contor: 6

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu