Dealu Floreni :: Biserica Ortodoxa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Ortodoxă
Dealu Floreni
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Dealu Floreni
Comună:Dorna Candrenilor
Județ:Suceava
Cod poștal:727192
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiasucevei.ro
www.DornaCandrenilor.go.ro
www.cjSuceava.ro
www.prefecturaSuceava.ro
Stil arhitectonic:Tradițional moldovenesc
Știri despre biserică:

»  Sfințirea bisericii Parohiei Dealul Floreni, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc (2012-10-01)

 Închide 

Sfințirea bisericii Parohiei Dealul Floreni, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc

[2012-10-01]
Credincioșii din mai multe zone ale județului Suceava au asistat ieri la slujbele prilejuite de târnosirea bisericii Parohiei Dealul Floreni, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc. Sfânta Liturghie a fost oficiată de IPS Teodosie și IPS Pimen, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.
Înalt Preasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, au sfințit, ieri, 30 septembrie 2012, Biserica cu hramurile 'Sfinții Apostoli Petru și Pavel' și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil' din Parohia Dealul Floreni - Dorna Candrenilor, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava.
Slujba târnosirii a început la exterior și a continuat în interior. 'IPS Pimen și IPS Teodosie au oficiat astăzi (n.r. ieri) sfințirea bisericii monumentale din cărămidă din parohia Dealul Floreni. Sfântul lăcaș, deși încă nepictat, este foarte frumos, fiind zidit într-un timp record. Construcția acestuia a început în anul 2007 și iată că anul acesta a fost târnosit. Toate aceste lucrări au fost coordonate de pr. paroh Sorin Doroftiese, hirotonit în anul 2001. Pr. paroh Sorin Doroftiese a avut un elan sporit în realizarea bisericii, care are o arhitectură deosebită și care este împodobită cu obiecte de cult deosebit de frumoase. În cadrul Sfintei Liturghii au slujit aproape 50 de preoți și zece diaconi. Au fost prezenți mii de credincioși îmbrăcați în costume naționale, care s-au bucurat împreună de o zi frumoasă cu mult soare', a relatat pr. Aurel Goraș, protopop al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc.
Polihroniu pentru Patriarhul României
Pornind de la Evanghelia din Duminica a XIX-a după Rusalii, IPS Teodosie a adresat un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți în care a amintit de milostivirea lui Dumnezeu și de faptul că oamenii trebuie să-i iubească pe vrăjmași. Înalt Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să-L imite pe Dumnezeu în bunătatea lui, să fie îngăduitori și iertători. Înalt Preasfințitul Pimen a mulțumit Înalt Preasfințitului Teodosie pentru cuvintele frumoase adresate, amintind că ieri s-au împlinit cinci ani de când a fost întronizat Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. 'IPS Pimen a subliniat că Preafericirea Sa a înființat la Iași postul Radio TRINITAS, urmând ca mai apoi Biserica noastră să aibă un post de televiziune la nivel național. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a remarcat apoi că de-a lungul timpului s-a încercat demararea lucrărilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Deși au fost multe încercări, PF Daniel a reușit acest lucru. A treia realizare, a mai spus IPS Pimen, este legată de inițiativa Preafericirii Sale în legătură cu Regulamentul pentru organizarea și funcționarea Comisiei de Pictură Bisericească a Patriarhiei Române', a adăugat pr. protopop Aurel Goraș, care a amintit că slujba s-a încheiat cu un polihroniu pentru Patriarhul României.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1484, Ultimul acces: 2018-12-12 04:40:32


Nr. vizualizări:1424
Data ultimei vizualizări:2018-12-12 04:40:32
Data actualizare:2018-10-10 11:39:09
Data încărcării:2011-11-02 04:13:20
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2009-02-27
Aparat: FUJIFILM FinePix S1800
Contor: 127

Turnul
Foto: Dorin Gherman