Jilavele :: Biserica Sf. Arhangheli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Arhangheli
Jilavele
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Jilavele
Comună:Jilavele
Județ:Ialomița
Adresa:strada Principală
Cod poștal:927155
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protopopiatulurziceni.ro, www.sf-esc.ro, jilavele.judetulialomita.ro, www.cicnet.ro, www.prefecturaIalomita.ro
Preot:Daniel-Mirel MINEA
Hram:Sf. Arh. Mihail și Gavriil
Detalii:Aceasta biserică parohială se construiește la jumătatea parohiei, iar necesitatea acesteia este dată de faptul că parohia se întinde pe aproximativ 7 km, motiv pentru care credincioșilor le era foarte greu să ajungă la biserica parohială. Acesta este motivul pentru care s-a luat inițiativa, în anul 2006, de a se înființa o nouă parohie în localitatea Jilavele.
 Locul pe care se construiește biserica este donat parohiei încă din anul 1943, de către Elena D. Ionescu, teren în formă dreptunghiulară, cu o suprafață de 1500 mp. După cum reiese din actul de donație încheiat la data de 22 mai 1943, locul a fost dăruit pentru a se construi pe el o biserică și numai în acest scop.
 Piatra de temelie a fost pusă după 65 de ani, de către vrednicul de pomenire Episcop dr. Damaschin Coravu, la data de 22 mai 2008, cu osteneala pr. Daniel Minea.
În anul 2013 s-a zidit la Parohia Jilavele II Paraclisul Sf. Ilie. A fost târnosit de PS Vincențiu în anul 2014, luna februarie, ziua 16.
Alte informații:Sfântul lăcaș de cult va fi realizat după planul și forma bisericii cu hramul Nașterea Maicii Domnului din Slobozia. Biserica va avea o lungime de 17 m și o lățime de 10, 9 m și va avea o înălțime la interior de 12, 70 m, iar la exterior 18, 70 m. Spațiile realizate în planul sfintei biserici au următoarele destinații: pronaos, naos, sfântul altar, o turlă mare deasupra naosului, două turle mici amplasate simetric deasupra pronaosului, cafas cu scara interioară de acces, două rampe în trepte, de acces, una principală amplasată în fața pridvorului și una secundară, în zona veșmântarului, din partea de răsărit în zona sfântului altar. Zidirea bisericii este portantă din cărămidă plină, presată la pereți; stâlpi și centuri din beton armat; planșee abside, bolți, grinzi din beton armat. Acoperișul va fi constituit din șarpantă din lemn cu învelitoare din țiglă metalică.
Știri despre biserică:

»  Tabără catehetică gratuită pentru copii parohiei Jilavele de Jos (2015-08-20)

 Închide 

Tabără catehetică gratuită pentru copii parohiei Jilavele de Jos

[2015-08-20]
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, un grup de 20 de copii de la parohia Jilavele de Jos, în frunte cu Părintele paroh Daniel Mirel Minea, au participat la o tabără catehetică gratuită în comună Bisoca, Jud. Buzău, în perioada 10-14 august.
„Pregătirea pentru tabăra a început prin Spovedirea tuturor copiilor participanți la tabăra și Împărtășirea lor, în Biserica parohială, cu Trupul și Sângele Domnului. Ajunși în campus copiii s-au conformat programului taberei, fiind foarte bucuroși să participe la toate activitățile recreative pe care le-am propus. De asemenea s-au făcut drumeții la Muntele de Sare, la Mănăstirea Găvanu și la Mănăstirea Poiana Mărului”, a precizat Pr. Daniel – Mirel Minea.
La final, toți copiii au primit din partea Pr. Prof. Dr. Mihail Milea, gazda taberei, diplome de excelență.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 768, Ultimul acces: 2020-07-08 10:24:39

»  Sfințire de biserică în Parohia Jilavele II, Protopopiatul Urziceni (2014-02-16)

 Închide 

Sfințire de biserică în Parohia Jilavele II, Protopopiatul Urziceni

[2014-02-16]
Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a fost prezent duminică, 16 februarie 2014, în mijlocul credincioșilor din localitatea Jilavele, Protopopiatul Urziceni, pentru a săvârșii sfințirea (târnosirea) bisericii cu hramul „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”, informează site-ul sf-esc.ro.
Programul liturgic a început cu slujba de sfințire a bisericii, când Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, urmat de soborul de preoți și diaconi au înconjurat lăcașul de cult. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, pentru a se putea slujii în condiții canonice Sfânta Liturghie.
După sfințirea bisericii a urmat Sfânta Liturghie, la care au participat preoții consilieri de la Centrul Eparhial, părintele protopop Bogdan Ionuț Stancu, preoți și diaconi. Cu această ocazie Preasfinția Sa a acordat ctitorului bisericii, domnul Ion Milea, Medalia aniversară a Episcopiei.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre fiul risipitor, despre iubirea Tatălui și îndelunga Sa așteptare, despre venirea „întru sine” și întoarcerea la Tatăl iubitor. Toți suntem chemați, în perioada Postului Mare, să săvârșim această călătorie pentru a ne bucura de marea minune a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.
Preasfinția Sa l-a felicitat pe părintele paroh Daniel, pe ctitorul bisericii și comunitatea parohială, care s-au implicat în ridicarea acestei frumoase biserici.
La acest moment de sărbătoare pentru comunitatea din Jilavele, toți credincioșii, copii, tineri, vârstnici, femei și bărbați au avut bucuria unică, binecuvântată de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce aflate pe Sfânta Masă nou sfințită.
Preasfinția Sa a vizitat bisericile parohiale din Jilavele I, Armășești și filia Bărbulești.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1214, Ultimul acces: 2020-07-08 10:24:39


Nr. vizualizări:200
Data ultimei vizualizări:2020-07-08 10:24:39
Data actualizare:2018-05-09 11:31:50
Data încărcării:2018-05-09 11:30:23
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2
Fotografi:Laurențiu Tătulescu: 2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2018-05-09
Contor: 9

În construcție
Foto: Laurențiu Tătulescu

Data: 2018-05-09
Contor: 3

În construcție
Foto: Laurențiu Tătulescu