Chiroiu-Ungureni :: Manastirea Chiroiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Chiroiu
Chiroiu-Ungureni
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Chiroiu-Ungureni
Comună:Drăgoești
Județ:Ialomița
Cod poștal:927103
Persoană de contact :maica Filofteia
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.sf-esc.ro, www.primariaDragoesti.ro, www.cicnet.ro, www.prefecturaIalomita.ro
Preot:Dionisie
Hram:Buna Vestire, Sf. Cuv. . Parascheva
Detalii:Piatra de temelie a acestei manastiri a fost pusa pe 24 aprilie 1998. Lucrarile au fost finalizate in anul 2005. Pe 2 octombrie, 2005 a fost sfintita biserica cu hramul Buna Vestire, de catre vrednicul de pomenire ierarh Damaschin Coravu. Paraclisul manastirii are hramul Sf. Parascheva. La Manastirea Chiroiu exista ateliere de croitorie, broderie si pictura.
Știri despre biserică:

»  PS Vincențiu a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Chiroiu, jud Ialomița (2016-11-21)

 Închide 

PS Vincențiu a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Chiroiu, jud Ialomița

[2016-11-21]
de Andrei Pau

21-nov-2016-man-chiroiu-007
Luni, 21 noiembrie 2016, de sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Chiroiu, notează site-ul oficial Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.
Din sobor au făcut parte: părintele arhimandrit Rafail Mîț, vicar eparhial, părinții consilieri Florin Daniel Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părinți stareți din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și un sobor de preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa, a vorbit despre prăznuirea de astăzi, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. În cadrul predicii, ierarhul a evidenșiat exemplul de smerenie în ascultare al Sfintei Fecioară.
După Sfânta Liturghie, a fost oficiată slujba de parastas pentru ctitorii, ajutătorii și viețuitorii mănăstirii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2953, Ultimul acces: 2020-07-05 13:04:16

»  PS Vincențiu a sfințit noul paraclis al Mănăstirii Chiroiu (2016-10-17)

 Închide 

PS Vincențiu a sfințit noul paraclis al Mănăstirii Chiroiu

[2016-10-17]
de Andrei Pau

tarnosire-paraclis-man-chiroiu-23
Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a sfințit duminică, 16 octombrie 2016, noul paraclis al Mănăstirii Chiroiu cu hramurile Sfânta Cuvioasă Parascheva și Sfântul Ierarh Alexandru, informează site-ul oficial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.
După slujba de sfințire, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie. Din sobor au făcut parte părintele Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, părinții consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop Aurel Berbec, Protopop de Urziceni, precum și preoți și diaconi.
În cuvântul rostit, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a vorbind credincioșilor despre deschiderea pe care trebuie să o aibă sufletul omului, pentru a fi un pământ roditor, la primirea Cuvântului lui Dumnezeu.
La finalul, Sfintei Liturgii ierarhul a oficiat slujba Parastasului pentru ctitorii și binefăcători mănăstirii. Totodată, toți credincioșii au avut ocazia de a trece prin Sfântul Altar.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2975, Ultimul acces: 2020-07-05 13:04:16

»  Slujbă arhierească la hramul Mănăstirii Chiroiu din județul Ialomița (2016-03-25)

 Închide 

Slujbă arhierească la hramul Mănăstirii Chiroiu din județul Ialomița

[2016-03-25]
de Gheorghe Anghel

VINCEN3
De sărbătoarea Bunei Vestiri, vineri, 25 martie 2016, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a slujit Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur unită cu Vecernia, la Mănăstirea Chiroiu, care și-a serbat hramul, după cum informează Biroul de presă al Episcopiei.
Din soborul slujitor au făcut parte: preacuviosul părintele Arhimandrit Rafail Mîț, vicar eparhial, părinții consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu și Nicușor – Silviu Dascălu, părintele Protopop Aurel Berbec, preacuvioși părinți stareți din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și un sobor de preoți și diaconi.
Cu această ocazie Preasfinția Sa a hirotonit întru preot pe diaconul Vasile Petre, pe seama Parohiei Vlad Țepeș cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, Protopopiatul Călărași, iar pe tânărul teolog Dorinel Necșulescu l-a hirotonit diacon.
Rugăciunile pentru sănătatea robului lui Dumnezeu Mihai I, Regele României, au fost rostite și la această la Sfânta Liturghie.
Colecta pentru Fondul Central Misionar a continuat și astăzi, când credincioșii prezenți au dăruit pentru lucrarea socială a Bisericii Ortodoxe suma de 951 de lei.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți, despre popasul duhovnicesc al Bunei Vestiri în călătoria noastră spirituală a Sfântului și Marelui Post, despre începutul lucrării de mântuire a neamului omenesc, despre harul pe care Dumnezeu ni-l dăruiește în această binecuvântată prăznuire pentru continuarea călătoriei spirituale în post și rugăciune. Preasfinția Sa a mulțumit credincioșilor prezenți pentru generozitate în colecta făcută.
După slujba Sfintei Liturghii, a urmat slujba Parastasului, oficiată de Preasfințitul Părinte Vincențiu, atât pentru ctitorii, binefăcătorii cât și viețuitorii trecuți la Domnul, ai sfintei Mănăstiri Chiroiu și preotul Alexandru Moțoc.
În cotinuare, Preasfinția Sa a vizitat șantierul de pictură de la Paraclisul cu hramurile Sfânta Cuvioasă Parascheva și Sfântul Alexandru, din incinta mănăstirii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3344, Ultimul acces: 2020-07-05 13:04:16

»  Liturghie arhierească la Mănăstirea Chiroiu (2015-11-23)

 Închide 

Liturghie arhierească la Mănăstirea Chiroiu

[2015-11-23]
În ziua sărbătorii Intrării în Biserică a Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Chiroiu, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Din soborul slujitor au făcut parte: părintele vicar eparhial, Arhimandritul Rafail Mîț, părinții consilieri Florin Daniel Enașcu, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu, Părintele Protopop Aurel Berbec, preacuvioși părinți stareți din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și un sobor de preoți și diaconi.
La această sărbătoare, Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Cornel – Vasilică Andrei, ce urmează a fi hirotonit preot pe seama parohiei Ogoru, cu hramul Sfântul Ierarh Spiridon din Protopopiatul Lehliu.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa, a vorbit despre sărbătoarea Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, despre exemplul de smerenie în ascultare pe care ni-l dă Sfânta Fecioară, la începutul Postului Nașterii Mântuitorului.
A fost oficiată slujba de parastas pentru ctitorii mănăstirii, iar după Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa și soborul de slujitori au săvârșit slujba de sfințire a Icoanei Maicii Domnului – Gherontița, care împodobește biserica sfintei mănăstiri.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3795, Ultimul acces: 2020-07-05 13:04:16

»  Slujire arhierească la Mănăstirea Chiroiu (2015-03-26)

 Închide 

Slujire arhierească la Mănăstirea Chiroiu

[2015-03-26]
De sărbătoarea Bunei Vestiri, miercuri, 25 martie 2015, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a slujit Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur unită cu Vecernia, la Mănăstirea Chiroiu care și-a serbat hramul.
Din soborul slujitor au făcut parte: părintele Arhimandrit Rafail Mîț, vicar eparhial, părinții consilieri Daniel Enașcu și Florin Ionescu, părintele Protopop Bogdan Ionuț Stancu, preacuvioși părinți stareți din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și un sobor de preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură, potrivit sf-esc.ro, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți, despre popasul duhovnicesc al Bunei Vestiri în călătoria noastră spirituală a Sfântului și Marelui Post, despre începutul lucrării de mântuire a neamului omenesc, despre harul pe care Dumnezeu ni-l dăruiește în această binecuvântată prăznuire, pentru continuarea călătoriei spirituale în post și rugăciune.
La sfârșitul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Episcop, a citit rugăciunea arhierească de dezlegare, pentru soborul monahal și credincioșii prezenți la această slujbă.
Copiii prezenți la Sfânta Liturghie au primit în dar din partea Chiriarhului, cruciulițe, iar credincioșii iconițe, în amintirea acestei comuniuni euharistice.
După slujba Sfintei Liturghii, a urmat slujba Parastasului, oficiată de Preasfințitul Părinte Vincențiu, atât pentru ctitorii, binefăcătorii cât și viețuitorii trecuți la Domnul, ai sfintei Mănăstiri Chiroiu.
Preasfinția Sa a vizitat lucrările care se săvârșesc la Paraclisul cu hramurile Sfânta Cuvioasă Parascheva și Sfântul Alexandru, din incinta mănăstirii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4298, Ultimul acces: 2020-07-05 13:04:16

»  Slujire arhierească la Mănăstirea Chiroiu (2014-11-25)

 Închide 

Slujire arhierească la Mănăstirea Chiroiu

[2014-11-25]
Vineri, 21 noiembrie 2014, sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Chiroiu, după cum aflăm de la sf-esc.ro.
La slujbă au participat părintele vicar eparhial, Arhimandritul Rafail Mîț, părinții consilieri Florin Daniel Enașcu, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu, părintele Protopop Bogdan Ionuț Stancu, preacuvioși părinți stareți din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și un sobor de preoți și diaconi.
În această duminică, Preasfinția Sa a hirotonit întru preot pe diaconul Marian Oancea pe seama parohiei Grădiștea, Protopopiatul Călărași și întru diacon pe tânărul teolog Valentin Cristian Ciobanu, pe seama parohiei Ulmeni, Protopopiatul Oltenița.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa, a vorbit despre sărbătoarea Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, despre exemplul de smerenie în ascultare pe care ni-l dă Sfânta Fecioară acum la începutul Postului nașterii Mântuitorului.
S-a săvârșit slujba de parastas pentru ctitorii mănăstirii, iar după Sfânta Liturghie, Chiriarhul locului a vizitat parohia Chiroiu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4613, Ultimul acces: 2020-07-05 13:04:16

»  Sărbătoarea Bunei Vestiri la Mănăstirea Chiroiu (2014-03-27)

 Închide 

Sărbătoarea Bunei Vestiri la Mănăstirea Chiroiu

[2014-03-27]
De sărbătoarea Bunei Vestiri, marți, 25 martie 2014, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Chiroiu, care și-a serbat hramul, informează sf-esc.ro.
La slujbă au participat părintele Arhimandrit Rafail Mîț, vicar eparhial, părinții consilieri Daniel Enașcu, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu, părintele Protopop Bogdan Ionuț Stancu, preacuvioși părinți stareți din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și un sobor de preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți la hramul bisericii despre praznicul Bunei Vestiri, despre darul și binecuvântarea întrupări Mântuitorului Iisus Hristos, despre acest binecuvântat popas duhovnicesc în călătoria noastră spirituală din Sfântul și Marele Post.
După Sfânta Liturghie s-a săvârșit slujba de parastas pentru ctitorii mănăstirii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4930, Ultimul acces: 2020-07-05 13:04:16

»  Slujbă arhierească la Mănăstirea Chiroiu (2013-11-22)

 Închide 

Slujbă arhierească la Mănăstirea Chiroiu

[2013-11-22]
Joi, 21 noiembrie 2013, sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Chiroiu, informează sf-esc.ro
La slujbă au participat părintele exarh, Arhimandritul Rafail Mîț, părintele consilier Daniel Enașcu, părintele Protopop Bogdan Ionuț Stancu, preacuvioși părinți stareți din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și un sobor de preoți și diaconi.
La finalul Sfintei Liturghii Întâistătătorul Eparhiei a vorbit credincioșilor despre prăznuirea de astăzi, primul popas duhovnicesc din Postul Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, despre Marta și Maria din Betania, în casa cărora a poposit Mântuitorul, despre lucrarea cea bună a Mariei, lucrare la care suntem chemați toți creștinii să o împlinim în această perioadă a postului.
După Sfânta Liturghie s-a săvârșit slujba de parastas pentru ctitorii mănăstirii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5140, Ultimul acces: 2020-07-05 13:04:16

»  Slujbă arhierească la Mănăstirea Chiroiu (2013-03-17)

 Închide 

Slujbă arhierească la Mănăstirea Chiroiu

[2013-03-17]
Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a oficiat Duminică, 17 martie 2013, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Chiroiu. Din soborul slujitor au făcut parte: părintele exarh, Arhimandritul Rafail Mîț, părintele consilier Daniel Enașcu, părintele Protopop Bogdan Ionuț Stancu, preacuvioși părinți stareți din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, preoți și diaconi.
La finalul Sfintei Liturghii Preasfinșia Sa a vorbit credincioșilor despre începutul Postului Mare, călătoria nevoințelor la care ne cheamă Mântuitorul, iertându-ne unii pe alții. Postul este o bogăție a harului, care suplinește puținătatea mâncării. Suntem chemați ca împreună, în comuniune, să săvârșim această călătorie și împreună să ne bucurăm de harul Duhului Sfânt.
Preasfinția Sa a citit rugăciunea de dezlegare la începutul Postului Mare și rugăciunea arhierească de dezlegare pentru soborul mănăstirii și credincioșii prezenți la biserică.
După Sfânta Liturghie Preasfinția Sa, împreună cu soborul de slujitori, a săvârșit slujba de parastas pentru ctitorii mănăstirii, a citit, apoi a vizitat parohiile Chiroiu și Bițina, care se află în apropierea mănăstirii, potrivit sf-esc.ro.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5309, Ultimul acces: 2020-07-05 13:04:16


Nr. vizualizări:6137
Data ultimei vizualizări:2020-07-05 13:04:17
Data actualizare:2006-03-23 03:54:25
Data încărcării:2006-03-23 03:54:25
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:30
Fotografi:Alexandru Losonczy: 30

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Setul de Fotografii 1
Data: 2014-05-02
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 136

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-05-02
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 87

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-05-02
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 63

Vedere din față
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-05-02
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 61

Vedere din lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-05-02
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 53

Vedere din lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-05-02
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 63

Vedere din spate
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-05-02
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 68

Vedere din lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-05-02
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 54

Vedere din lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-05-02
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 39

Vedere din lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-05-02
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 56

Coloane
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-05-02
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 59

Intrare
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-05-02
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 23

Intrare
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-05-02
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 68

Chilii
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-05-02
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 79

Stăreția
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-05-02
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 108

Interior
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-05-02
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 97

Interior
Foto: Alexandru Losonczy


Setul de Fotografii 2