Slobozia :: Manastirea Sf. Voievozi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Sf. Voievozi
Slobozia
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Slobozia
Județ:Ialomița
Adresa:aleea Mănăstirii nr. 1
Cod poștal:920073
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.sf-esc.ro, www.sloboziaIL.ro, www.cicnet.ro, www.prefecturaIalomita.ro
Hram:Sf. Arh. Mihail și Gavril
Detalii:Din documentul din 14 septembrie 1634 aflam ca domnitorul Matei Basarab inchina manastirii Dohiaru si manastirea de la Slobozia lui Ianache. Probabil ca la ctitoria lui Ianache de la Slobozia, Matei Basarab a adaugat un puternic zid de incinta ca de cetate si, posibil, si cladirile manastirii. Pe harta Tarii Romanesti intocmita de stolnicul Constantin Cantacuzino la 1700, Slobozia apare cu 2 constructii:manastirea si podul peste raul Ialomita.
Manastire. Construirea unor manastiri cu ziduri groase, turnuri inalte si puternice, era dictata nu atat de ratiuni religioase, cat mai ales militare, de aparare. In 1807 stim ca manastirea avea "ziduri puternice si groase, imposibil de escaladat. Nu exista decat o singura poarta facuta din barne groase ferecate pe care 5 soldati hotarati sa se apere au inchis-o si au baricadat-o. . . . si au deschis tirul foarte viu de la fereastra donjonului si prin gaurile din zid". (Slobozia 400, Studii si comunicari monografice) .
Pisania actuala arata ca biserica cu hramul sfintilor arhangheli Mihail si Gavril, pe care a zidit-o Matei voievod pe Slobozia postelnicului Ianache Caragea la anul 1634, distrusa de cutremur, a fost inaltata din temelie de arhimandritul si egumenul Gavril din Smirna in 1842. Pisania de deasupra intrarii arata ca turnul clopotnita fusese refacut in anul 1836. Secularizarea averilor manastiresti in anul 1863 duce la decaderea manastirii.
La inceputul sec. XX se mai pastrau din constructiile ridicate din timpul lui Matei Basarab doar turnul-clopotnita, cateva chilii refacute, ruinele casei egumenesti si zidul de incinta inalt ca de 6 m. intrerupt catre miazazi, pe unde curgea Ialomita.
Cod Monument:IL-II-a-A-14074
Știri despre biserică:
Setul de evenimente 1

»  Mănăstirea Sf. Voievozi | Sute de credincioși au adus cinstire icoanei Maicii Domnului „Cipriota” (2018-04-16)

 Închide 

Mănăstirea Sf. Voievozi | Sute de credincioși au adus cinstire icoanei Maicii Domnului „Cipriota”

[2018-04-16]
de Gheorghe Anghel

PS Vincențiu - M voievozi
Credincioșii din Slobozia și împrejurimi au avut ocazia să aducă cinstire icoanei Maicii Domnului de la Mănăstirea Secu adusă spre închinare în Eparhie începând cu 12 aprilie. Icoana a fost așezată spre cinstire credincioșilor în cadrul așezământului monahal Sfinții Voievozi din municipiu.
Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Secu este cunoscută și sub denumirea de „Cipriota“, deoarece a fost adusă de domnitorul Vasile Lupu din Insula Cipru, unde a fost pictată între anii 1541-1546.
Cu acest prilej, în Duminica Tomei, PS Vincențiu a oficiat Sfânta Liturghie în mănăstirea ctitorită de Enache Caragea și voievodul Matei Basarab.
Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie au slujit: arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial, preoții consilieri Daniel Enașcu, Florin Ionescu, Ioan Florin Simion, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părinții stareți ai mănăstirilor din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, preoți și diaconi.
„Nu fi necredincios, ci credincios”
În cuvântul său, Preasfinția Sa a vorbit despre încredințarea lui Toma, despre îndemnul Mântuitorului: „Nu fi necredincios, ci credincios” și fericirea pe care o afirmă Mântuitorul „Fericiți cei ce nu au văzut și au crezut!”.
În cuvântul său, Preasfinția Sa a mulțumit Înalpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, părintelui stareț Vichentie și obștii Mănăstirii Secu pentru odorul adus credincioșilor din Bărăgan.
Părintele stareț a mulțumit Preasfinției Sale pentru dragostea arătată obștii monahale din Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia și credincioșilor care au venit la Sfânta Liturghie și tuturor celor care „cu răbdare au adus cinstire Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Secu”.
Icoana Maicii Domnului va fi dusă înapoi la Mănăstirea Secu în cursul zilei de astăzi.
Icoana Maicii Domnului Cipriota
În perioada 1647-1718, icoana a stat în Biserica „Sfântul Nicolae“ din Cetatea Neamțului, supusă canonic, din 1646, de Vasile Lupu Mănăstirii Secu.
În 1718, când Cetatea Neamțului a fost distrusă, din ordinul turcilor, în timpul domnitorului Mihail Racoviță, odoarele Bisericii „Sfântul Nicolae“ au fost aduse la Secu, printre acestea aflându-se și icoana Maicii Domnului „Cipriota“, ce va fi așezată în biserica Schitului „Sfântul Nifon“ până în 1758, când este dusă în biserica cimitirului mănăstirii.
Mult mai târziu, în 1876, icoana va fi așezată în biserica mare a mănăstirii, unde se află și în prezent.
La data de 20 iulie 1879, icoana a fost îmbrăcată în argint de boierul Nicolae Albu și soția sa, Maria, din Piatra Neamț, și tot în această perioadă, icoana va primi și o strană lucrată din fier și lemn bogat ornamentat, în stil baroc, în care se află așezată și astăzi.
Restaurată de specialiștii de la Putna și Sucevița
De-a lungul timpului, icoana a suferit mai multe modificări și restaurări, cea mai importantă dintre acestea având loc cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în vremea arhipăstoririi Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, între anii 2003-2005.
Lucrarea de restaurare a fost executată de un colectiv de specialiști ai atelierelor de Restaurare-Conservare, Patrimoniu de la mănăstirile Sucevița și Putna.
Cu această ocazie, comisia de restauratori a decis îndepărtarea definitivă a îmbrăcăminții din argint, pentru o mai bună punere în valoare a acestei opere de artă liturgică.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1107, Ultimul acces: 2020-05-25 07:21:47

»  Doi ierarhi ai BOR au oficiat Sfânta Liturghie la sărbătoarea hramului Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia (2017-11-10)

 Închide 

Doi ierarhi ai BOR au oficiat Sfânta Liturghie la sărbătoarea hramului Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia

[2017-11-10]
de Andrei Pau

PS Părinte Iustin împreună cu PS Părinte Vincențiu au oficiat, în data de 8 noiembrie 2017, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia. În această zi, biserica lăcașului de cult monahal și-a cinstit ocrotitorii.
Cei prezenți la hram au avut ocazia să se închine la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Rohia. Cinstitul odor a fost însoțit pe tot parcursul drumului de Părintele Arhim. Macarie Motogna, Starețul Mănăstirii Sfânta Ana.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de Episcopul Maramureșului și Sătmarului care a precizat că Cerul nu este pustiu, ci este plin de ființe nevăzute, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Iată că, deși, aparent, nu știm prea multe lucruri despre lumea nevăzută, Dumnezeu ne-a descoperit, mai întâi prin prooroci și, în cele din urmă, prin Fiul Său, Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul Lumii, că Cerul nu este pustiu, ci este plin de ființe nevăzute, care slujesc lui Dumnezeu, a spus PS Iustin.
La final, PS Vincențiu a mulțumit PS Iustin pentru marea bucurie făcută creștinilor din Bărăgan prin aducerea icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului la Mănăstirea Sfinții Voievozi.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1292, Ultimul acces: 2020-05-26 00:12:07

»  Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Rohia va ajunge în Slobozia (2017-10-18)

 Închide 

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Rohia va ajunge în Slobozia

[2017-10-18]
de Iulian Dumitrascu

Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Rohia va veni la Slobozia, cu prilejul hramului Mănăstirii Sfinții Voievozi din localitate, informează site-ul oficial al Eparhiei Sloboziei și Călărașilor.
Manifestările religioase se vor desfășura în perioada 3 – 9 noiembrie 2017 după următorul program:
Vineri, 3 noiembrie 2017:
La ora 13:45 va avea loc primirea Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului la Catedrala Episcopală, urmată de slujba de Te Deum.
La ora 14:30, după slujba de Te-Deum, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, împreună cu soborul de preoți și credincioșii vor pleca într-o procesiune pe străzile municipiului Slobozia până la Mănăstirea Sfinții Voievozi, unde sfânta icoană va fi depusă într-un baldachin în curtea sfântului lăcaș, spre închinare tuturor credincioșilor.
În toată această perioadă, la Mănăstirea Slobozia se vor săvârși slujbe de Priveghere, Acatistul Maicii Domnului și Taina Sfântului Maslu.
Duminică, 5 noiembrie 2017:
Duminica dinaintea hramului, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, începând cu ora 09:00, va sluji Sfânta Liturghie.
Miercuri, 8 noiembrie 2017:
În ziua sărbătorii hramului Mănăstirii Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil (08 noiembrie) Sfânta Liturghie va fi săvârșită de PS Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, și PS Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, începând cu ora 09:00.
La slujbă vor participa toți membrii clerici ai Permanenței Consiliului Eparhial, preacucernicii părinți protopopi ai Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și preoții din municipiul Slobozia. Împreună rugători vor fi și reprezentanți ai autorităților locale județene și credincioși.
Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului va rămâne spre închinare până miercuri, 9 noiembrie 2017, ora 10:00, când va fi pregătită pentru întoarcerea la Mănăstirea Rohia.
Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Rohia se găsește în Paraclisul Sfântul Ierarh Nicolae al bisericii noi din cadrul Mănăstirii Sfânta Ana – Rohia. Aceasta a fost adusă din Sfântul Munte Athos.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1317, Ultimul acces: 2020-05-25 14:20:47

»  Mănăstirea Slobozia | Episcopul Vincențiu i-a împărtășit duminică pe cei mai mici dintre credincioși (2017-07-30)

 Închide 

Mănăstirea Slobozia | Episcopul Vincențiu i-a împărtășit duminică pe cei mai mici dintre credincioși

[2017-07-30]
de Iulian Dumitrascu

Obștea Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia a primit duminica aceasta vizita PS Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Cu această ocazie, ierarhul a oficiat în 30 iulie 2017 Sfânta Liturghie împreună cu mai mulți preoți și diaconi.
Preasfinția Sa a vorbit, în cuvântul său, despre minunea înmulțirii celor cinci pâini și doi pești de Mântuitorul Iisus Hristos și săturarea unei mari mulțimi de evrei.
Spre final, Chiriarhul a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie.
După Sfânta Liturghie, Episcopul Vincențiu a săvârșit slujba parastasului pentru vrednicul de pomenire Patriarhul Teoctist care a trecut la Domnul acum zece ani.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1596, Ultimul acces: 2020-05-26 00:37:35

»  Slobozia | PS Vincențiu a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” (2017-03-14)

 Închide 

Slobozia | PS Vincențiu a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfinții Voievozi”

[2017-03-14]
de Andrei Pau

În a doua duminică din Postul Mare, Preasfințitul Părinte Vincențiu a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia, notează site-ul oficial al Eparhiei.
Din sobor au făcut parte: părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, precum și părinți consilieri Daniel Enașcu, Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Cristian Ștefan Munteanu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea.
În cuvântul rostit în data de 12 martie 2017, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre pericopa evanghelică a vindecării slăbănogului din Capernaum.
La final, părintele arhimandrit Rafail a mulțumit Preasfinției Sale pentru prezența la Liturghie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1438, Ultimul acces: 2020-05-25 07:21:47

»  Duminica a 17-a după Rusalii: Binecuvântare arhierească la vechea catedrală din Slobozia (2017-01-30)

 Închide 

Duminica a 17-a după Rusalii: Binecuvântare arhierească la vechea catedrală din Slobozia

[2017-01-30]
de Andrei Pau

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a oficiat duminică, 29 ianuarie 2017, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinții Voievozi din municipiul Slobozia, vechea catedrală a Eparhiei, notează site-ul oficial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.
Din sobor au făcut parte: părintele arhimandrit Rafail, vicar eparhial, părinții părinți consilieri: Florin Daniel Enașcu, Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea.
În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre exemplul de credință al femeii cananeence.
La final slujbei, Preasfinția Sa a binecuvântat credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1705, Ultimul acces: 2020-05-26 01:55:51

»  Slobozia: PS Vincențiu a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” (2016-12-20)

 Închide 

Slobozia: PS Vincențiu a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfinții Voievozi”

[2016-12-20]
de Andrei Pau

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a oficiat duminică, 18 decembrie 2016, Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia, notează site-ul oficial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.
Din sobor au făcut parte părintele arhimandrit Rafail Mîț, vicar eparhial, precum și preacucernicii părinți consilieri Daniel Enașcu, Cristi Gavrilă, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea.
În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit un diacon pe seama parohiei Sfântul Ierarh Nicolae din Spanțov, Protopopiatul Oltenița.
În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a explicat pericopa citită în duminica dinaintea Nașterii Domnului.
La final, ierarhul a binecuvântat pe cei prezenți.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1686, Ultimul acces: 2020-05-26 00:46:26

»  Slujire arhierească la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia. Icoana Maicii Domnului de la Nicula a fost adusă spre închinare (2016-11-06)

 Închide 

Slujire arhierească la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia. Icoana Maicii Domnului de la Nicula a fost adusă spre închinare

[2016-11-06]
de Gheorghe Anghel

PS Vincențiu
În Duminica a 24-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia, informează site-ul oficial al Eparhiei. Credincioșii prezenți la sfintele slujbe au putut aduce cinstire icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, care a fost adusă spre închinare credincioșilor, la așezământul monahal, în data de 4 noiembrie 2016. Icoana va rămâne la Mănăstirea Slobozia până miercuri, 9 noiembrie 2016.
Din soborul slujitor au făcut parte: preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial și starețul mănăstirii, preacucernici părinți consilieri, părinți stareți, preoți și diaconi.
Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia a oferit răspunsurile liturgice.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa, a explicat sensul duhovnicesc al pericopei evanghelice. Ierarhul a vorbit despre vindecarea femeii, care de 12 ani avea o suferință foarte mare, doar prin atingerea de Mântuitorul și despre învierea fiicei lui Iair, despre puterea credinței în Mântuitorul Iisus Hristos, Doctorul sufletelor și trupurilor noastre.
De asemenea, Preasfinția Sa a îndemnat credincioșii să participe la sfintele slujbe și marți, 8 noiembrie 2016, în ziua sărbătorii hramului Mănăstirii „Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil”. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și de Chiriarhul Eparhiei Sloboziei și Călărașilor, începând cu ora 09:00. La slujbă vor participa toți membrii clerici ai Permanenței Consiliului Eparhial, preacucernicii părinți protopopi ai Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și preoți din municipiul Slobozia.
Cu această ocazie Preasfinția Sa a hirotesit singhel pe preacuviosul părinte Maxim, ostenitor al acestei sfinte mănăstirii și profesor la Seminarul teologic, iar pe preacucernicul părinte Sebastian Marin, director al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia și preot paroh la Parohia Coșereni I, Protopopiatul Urziceni, l-a hirotesit sachelar.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1707, Ultimul acces: 2020-05-25 07:21:47

»  PS Vincențiu prezent la Mănăstirea „Sfinții Voievozi”, Slobozia (2016-08-29)

 Închide 

PS Vincențiu prezent la Mănăstirea „Sfinții Voievozi”, Slobozia

[2016-08-29]
de Andrei Pau

man. slobozia - 28 aug 2016 10
Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor , a participat duminică, 28 august 2016, la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea Sfinții Voievozi din municipiul Slobozia, informează site-ul oficial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.
Din sobor au făcut parte părintele arhimandrit Rafail, vicar eparhial, părinți consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu și Marius Gabriel Purcărea și preoții din obștea mănăstirii.
În cuvântul rostit, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a vorbit despre minunea vindecării copilului lunatic.
După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a binecuvântat credincioșii prezenți.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1690, Ultimul acces: 2020-05-25 07:21:47

»  Liturghie arhierească la Mănăstirea Slobozia (2016-03-30)

 Închide 

Liturghie arhierească la Mănăstirea Slobozia

[2016-03-30]
de Iulian Dumitrascu

img_9866
În a doua Săptămână din Postul Mare, duminică, 27 martie 2016, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.
În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru preot pe Diaconul Dorinel Necșulescu pe seama Parohiei Malu I cu hramul Adormirea Maicii Domnului, Protopopiatul Urziceni.
Mihai I, Regele României, a fost pomenit la Sfânta Liturghie pentru sănătate.
În cuvântul Său, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre textul evanghelic care ne prezintă vindecarea slăbănogului din Capernaum, despre Taina iertării păcatelor pe care Mântuitorul a lăsat-o în Biserica întemeiată de El și administrată de urmașii Sfinților Apostoli.
De asemenea, în cadrul Sfintei Liturghii s-au rostit rugăciuni pentru părintele Alexandru Moțoc, care a trecut la cele veșnice vineri, 25 martie 2016.
La final, ierarhul a binecuvântat obștea monahală și toți credincioșii prezenți.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1816, Ultimul acces: 2020-05-25 07:21:47

»  Liturghie arhierească la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Mun. Slobozia (2016-01-19)

 Închide 

Liturghie arhierească la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Mun. Slobozia

[2016-01-19]
Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a oficiat duminică, 17 ianuarie 2016, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinții Voievozi din municipiul Slobozia, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Din soborul slujitor au făcut parte: preacuviosul Arhimandritul Rafail, Vicar Eparhial, pr. Florin Daniel Enașcu, pr. Florin Ionescu și pr. Nicușor Silviu Dascălu, preacuvioși părinți, preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre pilda vindecării celor zece leproși, despre virtutea recunoștinței, despre mulțumirea pe care creștinii sunt chemați să o aducă lui Dumnezeu pentru toate darurile primite, pentru perm1anenta purtare de grijă pe care o arată Creatorul nostru.
La final, Preasfinția Sa i-a binecuvântat pe cei prezenți la Sfânta Liturghie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2030, Ultimul acces: 2020-05-26 04:16:16

»  Hramul mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia (2015-11-10)

 Închide 

Hramul mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia

[2015-11-10]
Mănăstirea Sfinții Voievozi din municipiul de Slobozia și-a sărbătorit hramul duminică, 08 noiembrie 2015. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează site-ul oficial al Episcopiei.
Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Seminarului Sfântul Ion Gură de Aur din Slobozia.
Făcând referire la pericopa evanghelică, Preasfințitul Părinte Vincențiu a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură în care vorbit despre prezența și lucrarea sfinților îngeri în viața noastră. De asemenea, Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de mulțumire și Înaltpreasfințitului Părinte Teofan cu a cărui binecuvântare icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului - Izbăvitoarea de secetă - de la Mănăstirea Horaița a fost adusă în pelerinaj în orașul Slobozia, aducând mare folos duhovnicesc credincioșilor Eparhiei.
Preacuviosul părinte arhim. Rafail, sterețul așezământului monahal, a mulțumit Preasfinției Sale pentru grija permanentă arătată Mănăstirii Sfinții Voievozi și a mulțumit tuturor credincioșilor care au participat la Sfânta Liturghie și care au venit să aducă cinstire Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Horaița.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2001, Ultimul acces: 2020-05-25 07:21:47

»  Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia (2015-10-30)

 Închide 

Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia

[2015-10-30]
În perioada 05 – 09 noiembrie 2015, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor organizează o serie de manifestări cu ocazia sărbătoririi hramului Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil al Mănăstirii din Slobozia, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.
Evenimentele se vor desfășura după următorul program:
Joi, 05 noiembrie 2015:
La orele 14:30 va avea loc primirea Sfintei Icoane făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Horaița, la Catedrala Episcopală, urmată de slujba de Te Deum.
La orele 15:00, după slujba de Te Deum, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, soborul de preoți și credincioșii vor pleca într-o procesiune pe străzile municipiului Slobozia până la Mănăstirea Sfinții Voievozi, unde sfânta icoană va fi depusă într-un baldachin în curtea sfântului lăcaș, spre închinare tuturor credincioșilor.
Vineri, 06 noiembrie 2015:
La ora 07:00 - Acatistul, Ceasurile și Sfânta Liturghie, iar seara Priveghere cu Litie în cinstea Sfintei Cruci și a Maicii Domnului.
Sâmbătă, 07 noiembrie 2015:
La ora 07:00 - Acatistul, Ceasurile și Sfânta Liturghie, iar seara Priveghere cu Litie în cinstea Sfinților Arhangheli.
Duminică, 08 noiembrie 2015:
În ziua sărbătorii hramului Mănăstirii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil va fi săvârșită Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu. La slujbă vor participa toți membrii clerici ai Permanenței Consiliului Eparhial, preacucernicii părinți protopopi ai Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, preoții din municipiul Slobozia și din parohiile Eparhiei. Împreună rugători vor fi și reprezentanți ai autorităților locale, județene și credincioși.
Luni, 09 noiembrie 2015:
La ora 07:00 - Acatistul Sfinților Arhangheli, Ceasurile și Sfânta Liturghie. urmând ca la ora 10:00 Sfânta Icoană a Maicii Domnului va fi pregătită pentru întoarcerea la Mănăstirea Horaița.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2029, Ultimul acces: 2020-05-25 07:21:47

»  Duminica iertării la Mănăstirea Slobozia (2014-03-03)

 Închide 

Duminica iertării la Mănăstirea Slobozia

[2014-03-03]
În Duminică Izgonirii lui Adam din Rai sau Duminica iertării, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din municipiul Slobozia, informează sf-esc.ro
Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacuviosul părinte vicar și stareț Arhimandritul Rafail, preacucernicii părinți consilieri: Daniel Enașcu, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu, preacuvioși părinți, preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbind despre începutul Postului Mare, călătoria nevoințelor la care ne cheamă Mântuitorul, iertându-ne unii pe alții. Postul este o bogăție a harului, care suplinește puținătatea mâncării. Suntem chemați ca împreună, în comuniune, să săvârșim această călătorie și împreună să ne bucurăm de harul Duhului Sfânt.
Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2777, Ultimul acces: 2020-05-25 07:21:47

»  Slujbă arhierească la Mănăstirea Slobozia (2014-01-30)

 Închide 

Slujbă arhierească la Mănăstirea Slobozia

[2014-01-30]
Joi, 30 ianuarie 2014, când Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din municipiul Slobozia.
Potrivit sf-esc.ro, din soborul slujitor au făcut parte preacuviosul părinte vicar și stareț Arhimandritul Rafail, preacucernicii părinți consilieri: Daniel Enașcu, Cristi Gavrilă, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu, preacuvioși părinți, preoți și diaconi.
În cadrul Sfintei Liturghii diaconul Dorin Corbu a fost hirotonit întru preot pe seama parohiei Bordușani, Protopopiatul Fetești, tânărul teolog Cătălin Ștefan Niță a fost hirotonit întru diacon, iar preacucernicul părinte Agapie Ilie a primit duhovnicia prin hirotesie.
În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbind despre viața și activitatea celor trei ierarhi: Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Grigorie Teologul și Sfântul Ioan Gură de Aur, care sunt făclii luminoase pentru noi credincioșii și mari învățători ai teologiei ortodoxe. Sfinții Trei Ierarhi sunt normativi în viața Bisericii pentru interpretarea Sfintei Scripturi, pentru învățătura de credință ortodoxă și pentru viața liturgică a Bisericii noastre.
Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2909, Ultimul acces: 2020-05-25 07:21:47

»  Slujire arhierească la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia (2013-12-10)

 Închide 

Slujire arhierească la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia

[2013-12-10]
Vineri, 6 decembrie 2013, când Biserica Ortodoxă l-a cinstit pe Sfântul Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia.
Din soborul slujitor au făcut parte și preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, Exarhul Mănăstirilor din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, preacucernicii părinți consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu, părinți stareți, preoți și diaconi.
În cadrul Sfintei Liturghii a hirotonit întru preot pe diaconul Ionuț Florinel Seimeanu pe seama Parohiei Mihai Viteazu, Protopopiatul Călărași, potrivit sf-esc.ro. În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit despre viața și minunile Sfântului Ierarh Nicolae, cel numit „Chip al blândețelor”, despre prezența în viața noastră a Sfântului Ierarh și ajutorul pe care-l primim de la Dumnezeu în rugăciunile pe care le facem Sfântului Nicolae.
Chiriarhul locului a acordat Ordinul „Crucea Sloboziei, în Grad de Cavaler” domnului primar al municipiului Slobozia, Alexandru Stoica și domnului Alexandru Potor, Președintele GAL-urilor din România și Președintele GAL Dunărea de Jos, pentru lucrarea pilduitoare în folosul comunităților parohiale. După Sfânta Liturghie, Părintele Episcop a binecuvântat credincioșii prezenți la slujbă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3036, Ultimul acces: 2020-05-25 07:21:47


Setul de evenimente 2 -
Nr. vizualizări:4021
Data ultimei vizualizări:2020-05-25 07:21:47
Data actualizare:2018-01-16 09:52:13
Data încărcării:2006-03-23 04:01:29
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:CIMeC: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2010-08-29
Contor: 101

Vedere de ansamblu
Foto: CIMeC