Caranzel :: Biserica Sf. Ioan Botezatorul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Ioan Botezătorul
Cărănzel
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Cărănzel
Comună:Lăzăreni
Județ:Bihor
Cod poștal:417309
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.eparhiaortodoxaoradea.ro
primariaLazareni.wordpress.com
www.lazareni.bihor.ro
www.cjBihor.ro
www.prefecturaBihor.ro
Hram:Sf. Ioan Botezătorul,
Detalii:Construită între anii 1935-1937 în formă de corabie cu turn clopotniță la intrare. Pictura interioară este simplă, cu reprezentări de scene biblice executate de către un pictor necunoscut din Tinca.
Știri despre biserică:

»  PS Sofronie a binecuvântat lucrările de restaurare la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Cărănzel, Protopopiatul Tinca (2016-11-14)

 Închide 

PS Sofronie a binecuvântat lucrările de restaurare la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Cărănzel, Protopopiatul Tinca

[2016-11-14]
de Andrei Pau

oradea-1
Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a binecuvântat duminică, 13 noiembrie 2016, lucrările de restaurare și înfrumusețare realizate la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil și Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din Cărănzel, Protopopiatul Tinca. În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, informează site-ul oficial al Episcopiei Oradiei.
În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a explicat celor prezenți principalele învățături duhovnicești ce se desprind din Pilda samarineanului milostiv.
Tâlcuirea duhovnicească a Sfintei Biserici, pe baza mărturiilor și tâlcuirilor Sfinților Părinți cu privire la Pilda samarineanului milostiv, este că samarineanul milostiv, cel străin, necunoscut, care vine și îl ajută pe cel căzut între tâlhari, este Însuși Dumnezeu, este Fiul lui Dumnezeu, Domnul nostru Iisus Hristos, Care vine ca străin în lume ca să îl ajute pe omul căzut în păcate, păcatele care îl distrug pe om și îl lasă abia viu, a spus Preafinția Sa.
În cadrul slujbei, Preasfinția Sa a hirotesit pe părintele paroh Cătălin Ionuț Arvai întru iconom, atât pentru rodnica lucrare pastoral-misionară desfășurată în parohie, cât și pentru strădaniile depuse în vederea restaurării și împodobirii lăcașului de cult.
Părintele Vasile Popa, Protopopul Tincăi, a adresat, în numele credincioșilor Parohiei Cărănzel, un cuvânt de bun venit Episcopului Oradiei și a prezentat un scurt istoric al comunității parohiale și a lăcașului de cult. De asemenea, părintele protopop a ținut să evidențieze vrednicia părintelui paroh și a acestei comunități de creștini ortodocși, care, deși puțini la număr, s-au jertfit și au contribuit, după posibilități, la frumoasele lucrări realizate.
La final, Preasfinția Sa binecuvântat pe cei prezenți.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 441, Ultimul acces: 2018-12-16 05:40:57


Nr. vizualizări:1257
Data ultimei vizualizări:2018-12-16 05:40:58
Data actualizare:2016-01-13 11:59:18
Data încărcării:2006-05-15 05:52:46
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2016-01-13
Contor: 21

Vedere de ansamblu
Foto: Google Street View