Cazanesti :: Biserica Sf. Nicolae - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Nicolae
Căzănești
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Căzănești
Județ:Ialomița
Adresa:strada București nr. 70, lângă școală
Cod poștal:927065
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.sf-esc.ro, www.primariaCazanestiIL.ro, www.cicnet.ro, www.prefecturaIalomita.ro
Hram:Sf. Nicolae
Detalii:Construită în jur de 1851.
Cod Monument:IL-II-m-B-14102
Știri despre biserică:

»  Resfințirea bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din orașul Căzănești (2016-02-22)

 Închide 

Resfințirea bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din orașul Căzănești

[2016-02-22]
Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a resfințit duminică, 21 februarie 2016, biserica cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae din orașul Căzănești, Ialomița. Slujba de resfințire a fost urmată de slujba Sfintei Liturghii, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Corul restrâns al Seminarului Teologic Ortodox Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia, dirijat de părintele Cătălin Stanciu, a oferit răspunsurile liturgice.
În cuvântul Său, Preasfinția Sa a explicat învățăturile care reies din pericopa evanghelică duminicală subliniind smerenia mărturisită de vameș, precum și nebunia slavei deșarte a fariseului. Totodată, Ierarhul a mai vorbit despre perioada de pregătire duhovnicească de zece săptămâni a Triodului în care suntem chemați să trăim virtutea smereniei, pentru ca la sfârșitul acestui urcuș duhovnicesc, Sfântul și Marele Post, să fim pregătiți pentru întâmpinarea Mântuitorului Iisus Hristos, Cel Înviat.
De asemenea, i-a felicitat pe preoții slujitori și membrii comunității parohiale pentru frumoasă lucrare pastorală și socială a parohiei. Cu această ocazie, Preasfinția Sa a acordat rangul de iconom părintelui paroh Adrian Popa și rangul de sachelar părintelui coslujitor Laurențiu Adrian Petranici.
Preasfinția Sa a acordat acte de cinstire unor persoane care s-au implicat jertfelnic în lucrarea de restaurare a acestei frumoase biserici. Astfel a acordat Ordinul Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler domnului primar Stelian Traian și Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor domnului Marian Nedu.
După Sfânta Liturghie a fost oficiată Slujba Parastasului pentru fericiții ctitori, miluitori și binefăcători ai acestei sfinte biserici.
La acest moment toți credincioșii, copii, tineri, vârstnici, femei și bărbați au primit binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 852, Ultimul acces: 2020-07-05 02:36:23


Nr. vizualizări:1732
Data ultimei vizualizări:2020-07-03 20:20:02
Data actualizare:2018-01-16 10:01:56
Data încărcării:2006-05-16 05:19:12
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:CIMeC: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2010-08-29
Contor: 60

Vedere de ansamblu
Foto: CIMeC