‘Biserica are putere de la Hristos sa linisteasca natura, s-o binecuvinteze si s-o sfinteasca’, PS Iustin la Sfintirea Aghesmei Mari pe esplanada Catedralei din Baia Mare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

‘Biserica are putere de la Hristos să liniștească natura, s-o binecuvinteze și s-o sfințească’, PS Iustin la Sfințirea Aghesmei Mari pe esplanada Catedralei din Baia Mare

[2018-01-08]
de Sorin Ionițe

PS Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a explicat sâmbătă că unul din scopurile Sfințirii Apei este de a liniști „natura tulburată din cauza omului”. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală din Baia Mare și slujba Aghesmei Mari pe esplanada locașului de cult.
„Se sfințesc apele cu această ocazie și li se redă liniștea”, a spus PS Iustin. „Se invocă Duhul lui Dumnezeu, Care a venit la Iordan să se pogoare peste ape și să le purifice, să le elibereze de lucrările ostile. Biserica are aceste rânduieli sfinte și le respectă. Prin slujitorii ei, Biserica are putere de la Hristos să liniștească natura, s-o binecuvinteze și s-o sfințească”, a subliniat Preasfinția Sa.
Peste 10.000 litri de apă de izvor au fost aduși și sfințiți spre folosul credincioșilor, notează site-ul oficial al Eparhiei.
„Iată cât de minunat este praznicul Botezului Domnului!” a evidențiat chiriarhul în predica rostită. Preasfinția sa a spus că Praznicul Bobotezei este iubit de credincioși pentru marea putere primită prin Agheasma Mare.
PS Iustin a mai spus că ortodocșii „nu comemorează, ci retrăiesc momentele în care Mântuitorul S-a Botezat” iar „prin întruparea și Botezul Mântuitorului, atât omul a fost restaurat, rezidit, și recreat, cât și creația întreagă și natura.”
Din soborul slujitor au făcut parte Arhim. Dr. Casian Filip, eclesiarhul Catedralei, Arhim. Dr. Ioachim Tomoiagă, consilier eparhial social-filantropic și misionar, Pr. Viorel Bud, Pr. Vasile Botiș, Pr. Florin Hoban, inspector școlar pentru religie, Pr. Claudiu Ciașcai, Pr. Florin Bălan, slujitori ai Catedralei.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie Arhierească au fost oferite de Corul „Doxologia” al Catedralei, dirijat de Prof. Dr. Cosmin Lauran.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1020, Ultimul acces: 2019-01-16 06:44:04