Video: Monahi athoniti slujesc Sfanta Liturghie pentru prima data in estul Antarcticii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Video: Monahi athoniți slujesc Sfânta Liturghie pentru prima dată în estul Antarcticii

[2018-02-12]
de Aurelian Iftimiu

Uniunea Jurnaliștilor Ortodocși a anunțat că mai mulți călugări din Sfântul Munte Athos au slujit pentru prima dată Sfânta Liturghie în estul Antarcticii la sfârșitul lunii ianuarie.
Portalul de informații al Sfântului Munte a publicat pe YouTube un clip în care sunt prezentate mai multe secvențe din timpul vizitei monahilor athoniți pe continentul rece.
Călugării au slujit Sfânta Liturghie în data de 30 ianuarie, când potrivit calendarului iulian nerevizuit respectat de mănăstirile din Muntele Athos se sărbătorește Sfântul Antonie cel Mare, părintele monahismului ortodox. Clipul include imagini cu slujba de sfințire a unei troițe.
În vestul continentului Antarctica a fost construită acum zece ani o biserică închinată Preasfintei Treimi și care este metoc al Lavrei Sfântului Serghie de Radonej. Acum doi ani, Patriarhul Kirill al Moscovei a vizitat pentru prima dată stația polară rusă Bellingshausen, fondată pe 22 februarie 1968, unde se află biserica ortodoxă Sfânta Treime.
Patriarhul Kirill al Rusiei vizitând stația rusească Bellingshausen pe insula Waterloo din Antarctica. Foto: AFP / Patriarhia Moscovei / Igor Palkin
Prima vizită a unui patriarh rus în Antarctica a atras atenția presei internaționale, mai ales că ea avut loc la o săptămână după întâlnirea Patriarhului Kirill și a papei Francisc de la Havana din februarie 2016, de la care se împlinesc doi ani.
În cadrul întâlnirii, Patriarhul Moscovei și papa au semnat o declarație comună în care au evidențiat faptul că familia tradițională este formată din bărbat și femeie. „Familia se întemeiază pe căsătorie, un act liber și credincios de iubire dintre un bărbat și o femeie” au scris cei doi lideri religioși indicând c㠄iubirea este cea care sigilează unirea lor și îi învață să se accepte unul pe altul ca un dar. Căsătoria este o școală de iubire și fidelitate”. De asemenea, ei și-au exprimat regretul c㠄alte forme de conviețuire sunt puse acum pe același nivel al acestei uniuni, în timp ce conceptul de paternitate și maternitate ca vocație particulară a bărbatului și a femeii în căsătorie, consfințită de tradiția biblică, este îndepărtat din conștiință public㔠(Declarația comună a Papei Francisc și a Patriarhului Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, 20).

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 35, Ultimul acces: 2019-01-18 10:34:26