„Perinita” si „Copii pe aripile muzicii”, festivaluri ale copiilor romani din Ungaria - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

>

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

„Perinița” și „Copii pe aripile muzicii”, festivaluri ale copiilor români din Ungaria

[2018-06-11]
În data de 8 iunie 2018, la Gyula s-a desfășurat cea de a XXVI-a ediție al “Festivalului Cercurilor Perinița”. Acțiunea a fost organizată de către Autoguvernarea pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU), în sala festivă a Centrului Cultural Românesc din cadrul Liceului „Nicolae Bălcescu” din Gyula. La această manifestare a asistat și consulul general al României la Gyula, Florin VASILONI.

Evenimentul a debutat cu salutarea participanților și a audienței din partea lui Tiberiu Juhasz, președintele AȚRU, după care a urmat programul sutelor de elevi, care au pregătit pentru ziua aceasta dansuri și cântece populare românești din zonele diferite ale României, precum și dansuri românești din Ungaria. Elevii au sosit la această manifestare de la școli generale din Ungaria, unde se predă limba română. Oaspeții evenimentului sosiți din România au fost tinerii ansamblului “Valea Mureșului” din Săvârșin, județul Arad, coordonați de maestrul Victor Jicherean.

La eveniment a participat oficiali din Ungaria și România. După încheierea festivalului, elevii care au participat au beneficiat de câte un bilet de intrare la „Băile Cetății” din Gyula.

În seara zilei de 7 iunie 2018, consulul general al României la Gyula, Florin VASILONI a participat la programul „Copii pe aripile muzicii”, organizat de Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria (UCRU). La acest eveniment 10 copii de etnie română din Ungaria, elevi ai școlii de muzic㠄Erkel Ferenc” din Gyula, au interpretat piese la diferite instrumente muzicale.

Această manifestare a fost prima de acest gen, organizată de UCRU, prin care s-a urmărit promovarea tinerilor muzicieni din cadrul comunității românești din Ungaria. La manifestare au participat mai mulți oficiali, invitați, părinții și rudele copiilor.

Sursa: Vasiloni Trandafir Florin


Contor Accesări: 60, Ultimul acces: 2019-01-17 16:50:25