Episcopul Timotei la pelerinajul de la Voluntari: Fericiti sunt oamenii care isi fac prieteni pe sfinti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul Timotei la pelerinajul de la Voluntari: Fericiți sunt oamenii care își fac prieteni pe sfinți

[2018-06-10]
de Gheorghe Anghel

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor i-a fericit duminică pe oameni care sunt apropiați de sfinți, care urmează exemplul sfinților și îi au ca prieteni.
Ierarhul a rostit aceste cuvinte în prezența celor peste 2000 de pelerini veniți la Catedrala din Voluntari pentru a aduce cinstire mai multor relicve aduse din Grecia: Brâul Maicii Domnului, mâna dreaptă a Sf. Spiridon și o copie a Icoanei Maicii Domnului – Prodromița.
Momente din cadrul Sfintei Liturghii. Foto credit: Basilica.ro
Să fim prietenii lui Dumnezeu și ai sfinților
În acest context, în omilia din cadrul Liturghiei din 10 iunie, Preasfinția Sa a amintit de faptul că Hristos Domnul i-a numit prietenii Lui pe ucenici, pe sfinți, pe cei care îi împlinesc poruncile mântuitoare și a îndemnat să devenim și noi prieteni ai sfinților și ai lui Dumnezeu.
Nicio cinste nu este mai mare decât aceea de a fi prieten al lui Dumnezeu, de a fi aproape de El și de a urma sfinților pentru a nu pierde lucrul cel mai important, adică viața veșnică petrecută cu Domnul și cu sfinții bineplăcuți lui.
La Sfânta Liturghie au participat zeci de copii îmbrăcați în costume populare. Foto credit: captură Trinitas TV.
Sfinții români sunt cea mai mare comoară a poporului nostru
În omilia sa, Episcopul Timotei a semnalat că această duminică este închinată încă din anul 1992 tuturor sfinților români, pe care i-a numit „cea mai mare comoară pe care o are poporul nostru”, dar și „bucuria și nădejdea noastră”.
Referitor la pelerinajul care se desfășoară încă de joi în orașul ilfovean, Preasfinția Sa a spus că prezența sfintelor moaște, a Brâului Maicii Domnului și a icoanei Prodromița este o binecuvântare pentru locuitorii lui, fiind „mari daruri pe care Dumnezeu ni le face nouă celor prezenți”.
Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia, moaștele Sfântului Spiridon din Corfu și copia Icoanei Maicii Domnului – Prodromița de la schitul românesc Prodromu vor rămâne la Catedrala din Voluntari până luni.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 614, Ultimul acces: 2019-01-20 16:06:24