Credinta atrage lucrarea harului lui Dumnezeu in viata noastra: Arhiepiscopul Ciprian - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Credința atrage lucrarea harului lui Dumnezeu în viața noastră: Arhiepiscopul Ciprian

[2018-12-03]
de Gheorghe Anghel

Importanța credinței în vederea dobândirii mântuirii a fost subiectul central al predicii duminicale a Arhiepiscopului Ciprian, care a spus credincioșilor parohiei buzoiane Mărăcineni II că harul lui Dumnezeu este adus în viața noastră prin intermediul acestei virtuți.
„Credința este darul lui Dumnezeu, pe care noi trebuie să-l descoperim și, apoi, să-l cultivăm”, a precizat ierarhul făcând referire la fragmentul evanghelic care a prezentat minunea vindecării orbului din Ierihon de către Mântuitorul Iisus Hristos (cf. Luca 18, 35-43).
Credință lucrătoare
„Acel orb din naștere avea o credință care s-a dovedit a fi lucrătoare. Credința lui că doar Iisus din Nazaret, prorocul care face minuni, poate să-i redea vederea, l-a determinat să strige din tot sufletul și să ceară milă de la Mântuitorul Hristos.
Și Domnul Iisus, Care vede în adâncul sufletului, a constatat această credință, i-a apreciat-o și a dat mărturie despre ea în auzul celorlalți, ca să înțeleagă și oamenii care-L însoțeau cât de mare este puterea credinței”, a spus Înaltpreasfinția Sa.
La final Sfintei Liturghii, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a fost oficiată și o slujbă de pomenire pentru ctitorii și binefăcătorii sfântului lăcaș, trecuți la cele veșnice.
Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.
Parohia Mărăcineni
Lăcașul de cult al Parohiei Mărăcineni II a fost construit în perioada 2000-2003.
Pictura interioară a bisericii, în tehnica frescă, a fost executată de pictorii Camelia și Condrea Toma din Râșnov – Brașov, între anii 2007-2008.
Toate aceste lucrări s-au realizat prin osteneala preotului paroh Dănuț Baba, cu sprijinul enoriașilor și al unor binefăcători.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 240, Ultimul acces: 2019-05-24 17:49:37