Episcopul Arsenie de Joensuu a fost ales Mitropolit de Kupio si Karelia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul Arsenie de Joensuu a fost ales Mitropolit de Kupio și Karelia

[2018-12-03]
de Gheorghe Anghel

Episcopul vicar Arsenie de Joensuu a fost ales Mitropolit de Kupio și Karelia în cadrul ultimei ședințe a Sfântului Sinod din Biserica Ortodoxă a Finlandei.
Întrunirea s-a desfășurat în perioada 26-29 noiembrie la Mănăstirea Noul Valaam și a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Leo, Arhiepiscop de Helsinki și a toată Finlanda, informează Biserica Ortodoxă a Finlandei.
Noul Mitropolit ales de Kupio și Karelia s-a născut în 1957.
După studii la Seminarul Teologic din Finlanda, Mitropolitul Arsenie, pe nume de mirean Jorma Heikkinen, a urmat studii universitare în Finlanda, Rusia și Grecia.
A fost tuns în monahism în timpul studiilor efectuate în Rusia, iar la reîntoarecerea în țara natală a intrat în obștea Mănăstirii Noul Valaam unde a fost hirotonit ieromonah în 1986.
În 1989 a fost numit starețul mănăstirii, iar în 1997 a fost hirotesit arhimandrit.
Peste 7 ani, în octombrie 2004, a fost ales episcop de Joensuu, vicar al Eparhiei de Karelia. A fost instalat în această demnitate în data de 1 ianuarie 2005.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 147, Ultimul acces: 2019-05-24 18:32:00